Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Nejlepší film dosavadní filmové historie. Vždy když ho nějaký čas nevidím tak si říkám: proč je proboha pro mě tento film tak oblíbený? Stačí se na něj znovu podívat a mám jasno. Nedají se od něj odtrhnout oči. Musím také vyzdvihnout herecké výkony Tima Robbinse a Morgana Freemana a skvělou režii Franka Darabonta . To celé zdůrazňuje také sedm nominací na oscara.

Pravidla moštárny

Pravidla moštárny (1999)

Prozatím nebudu hodnotit jelikož rozsah škály hodnocení na ČSFD není dostatečně velký. Je nejspíš zbytečné vyzdvihovat výkony jednotlivých herců, režie, hudby (soundtracků) i dalších aspektů, díky kterém se tento film dostal do mých top pět nejoblíbenějších filmů. Viděl jsem ho vlastně na čtyřikrát během jednoho týdne. Za první tři dny jsem ho zhlédl a po částech, protože mi ho vždycky něco přesušilo. Víkend byl ideální dobou a zhlédnutí celého snímku, a i když i po částech mě to dostalo na nejvyšší úrovni, tak film v celku je nesrovnatelně lepší. Takže jsem z něho měl čtyřnásobný zážitek.

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Čekal jsem od toho nějakou tvz. propagandu z předválečného období ani se mi na něj moc nechtělo dívat a dlouho jsem shlédnutí odkládal ,ale to co jsem viděl mi vyrazilo dech. Velmi realisticky popisuje krutost ,brutalitu a nesmyslnost nacismu. Se skvělými výkony Edwarda Nortona může tento film soupeři o přední příčky na žebříčku nejlepších filmů všech dob. Chápu ,ale že to může sloužit jako návod pro některé méně vzdělané jedince.