Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (163)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Ne, přestaňte s obviňováním. Už to byl starý kocour a náhodou umřel ve stejné chvíli, kdy jsme stříleli. Krásně absurdní film, jenž nepřestával překvapovat. Mikkelsen byl boží, boží, BOŽÍ, určitě stojí za vidění.

plakát

Aféra (2014) (seriál) 

1.série: 4 a půl hvězdičky. Velmi zajímavý seriál, který neuškodí sledovat. Jsem velmi zvědavá na další sérii, otázek k zodpovězení není málo. 2.série: předčila první! Už to není jen povrchní románek plný žhavé vášně, už na scénu nastupují trable a neštěstí a růžové brýle padají. Čtveřice postav je skvělá, i scénář a prostředí, zkratka jasných 5 hvězd. Konečně jsme se i dozvěděli rozuzlení napínavé zápletky z konce 1.série, ale jen abychom dostali další nezodpovědné otázky, které se vyjasní až ve 3.sérii. 3.série: bohužel poměrně slabá :(

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

1.série: Prvních pět dílů nepřekonatelných, dalších sedm méně dech vyrážejících, nicméně stále fantastických! Hi, I'm Tate, I'm dead. Wanna hook-up?. Jak já toho magora zbožňuju; ten úsměv! U dílů jsem vystrašená jak králíček, extrémně děsivou znělku v zájmu zachování duševního zdraví přeskakuji, ale stejně sedím jak přikovaná a jedu jeden díl za druhým. 90% !!! Asylum: 80%. Trochu jiný druh hororu, slabší, nicméně stále parádní a chytlavé. Dominiqie je písnička roku! :-) Coven: 95%! Go to hell! ... Ladies first Komplexní propracovaný příběh ve třinácti epizodách, neskutečný herecký výkon neskutečně hot Jessicy Lange. Freak Show: 80%, AHS si drží svoji stálou kvalitu, tato série nějak extrémně neuchvátila, ale ani neurazila. Příjemné sledování, těším se na další sérii. Hotel byl teda pěkná nuda, už se ani netěším na další sérii :(

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

Dechberoucí režie, sladký Gael G. Bernal a ta hudba! - obzvlášť nádherné instrumentálky od Gustava Santaolalla. Jediné, co mě trochu mrzelo byl konec. Když už byly všechny tři povídky slušně propracované, tak jsem očekávala něco víc, než záda toho chlapa... Nádherný film!

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Vizuálně 100 %, o tom se nemáme o čem bavit. Ani stopáž kupodivu tolik nevadila, objevování nového světa bylo provedeno s takovým citem, že jsem si to absolutně užívala a o žádné pasáží jsem si nemohla říct, že bych ji ráda oželela. Finální bitva skvělá, byla jsem zapíchnutá v sedačce a ani jsem nedutala. Nicméně (ano, již se dostáváme k tomu ALE) myslím, že je to film na jedno zhlédnutí. A to v kině. A příběh je očekávatelný, víte, že vše dobře dopadne, a přesně kvůli tomuto nemohu dát plné hodnocení. Zkrátka něco mi tam chybělo, něco, co by rozrušilo tuto 'pohádku'. Tak třeba v trojce, Jamesi, se Ti podaří přinést úchvatnou podívanou včetně kvalitního příbehu. SPOILER: Avatar meets Titanic... Jimmy dělá to, co zkrátka umí.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Úctyhodné propojení tolika filmů, to se rozhodně musí nechat! Ale máme tu ta "ale", "proč", "jak" a "to přece není možné" a místy jsme se snažili být zábavní, no opak byl pravdou. Svoji kritiku bych shrnula tak, že první hodinu a posledních 20 minut bych zkrátila na desetinu, to by dostatečně pokrylo veškeré vyjádření šrámů na duši z předchozích dílů, té omáčky bylo zkrátka přehršel. Pozitiva ale samozřejmě vítězí a i v tomto případě si celkově člověk film užije. Přestože všichni známe, jak to asi dopadne, dostalo se nám pár překvapení a prostřední část byla nejpříjemnější z celé podívané. Moment, kdy se proti sobě ženou dvě armády za zvuků epické hudby, či když hledíme na zoufalé tváře uválených hrdinů, byl pro fanoušky jak stvořený. A na poslední slovo - Ne, Thor takto opravdu ne. A Hulk naopak velký palec nahoru!

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Trailer sliboval fantastickou podívanou a tu jsme také dostali. Několik roztříštěných příběhů součástí jednoho velkého, které Vás vtáhnout, a nebudete se nudit ani minutu. Konec, kterému nebudete chtít uvěřit, a budete ho poměrně dlouho zpracovávat. Nebudu nic dodávat, abych se vyvarovala spoilerům, ale jsem teda komplet nadšená a je to film, který musíte vidět, není to jen o efektech, ale i o solidním příběhu.

plakát

Babylon (2022) 

První dvě hodiny absolutní jízda. W O W! Co se to tam dělo?! Neskutečná palba. Poté se mi již lehce chtělo na dámy a tempo se zpomalilo. Ale závěr to zachránil. Chazelle je (pro mě) génius. Jedinečný film a ta hudba! H U R W I T Z I! Dnes nebudu mít klidné spaní, jak mi ještě teď buší zběsilé tóny v hlavě. A samozřejmě koncert herců, především Margot. Ta ten film ovládla, to byla radost pohledět. Začít bombou, skončit bombou. Díky pane.

plakát

Babylon Berlín (2017) (seriál) 

Zbožňuji retro atmosféru a seriál si mě rozhodně získal, u finální epizody S02E08 jsem hrůzou ani nedýchala! Seriál (pro mě) táhla skvěle zahraná postava Charlotty a zajímavý příběh. Určitě by bylo super, kdyby se pokračovalo 3. sérií, některé dějové linky vypadaly, že se budou dotahovat. Čtyři a půl hvězdičky a velká spokjenost!

plakát

Barevný závoj (2006) 

Nejdelší cesta může vést mezi dvěma srdci... Na tomto filmu se mi stále nedaří najít jedinou chybičku. Herecké výkony, atmosféra, hudba (!)... Prostě perfektní, tady slova nestačí. P.S. Všem příznivcům četby doporučuji přečíst si knižní předlohu, je přenádherná.