Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Co, když si na začátku skvělého vztahu poslechnete od milované osoby, co všechno jí na vás bude vadit za nějakou dobu a jak to s vámi bude k nevydržení? Zároveň si poslechnete i sebe a těžko se vám chce věřit, že vůbec můžete ztrácet čas s někým tak hrozným, koho jste dřív tolik nesnášeli. Co dál? Stejně to prubnete. Mazání paměti je na nic, některé věci jsou prostě neodvratné. Na druhou stranu mazací scény s hroucením a prolínáním kulis jsou úžasné a dělají z tohoto filmu nádhernou podívanou. Pro mě jednoznačně nejlepší film o lásce.

Memento

Memento (2000)

Pro mě nejlepší film nejoblíbenějšího režiséra Ch. Nolana s nejoriginálnějším scénářem, jaký jsem kdy viděl. Rébus, dost složitý na to, že jsem se při jeho sledování pořádně zavařil mozek, abych se někde neztratil, ale zároveň ne tak složitý, abych nakonec vše nedokázal pochopit. Jen o málo filmech bych mohl při jejich doporučení říct - Až ho dokoukáte, budete ho určitě chtít vidět znovu, ale tento film přesně spadá to uvedené kategorie. 5*

Vítězové a poražení

Vítězové a poražení (1999)

Tento film jsem viděl poprvé před 15 lety a pak až před měsícem. Zatímco tehdy jsem věděl jen zhruba, co to je americký fotbal a vzpomínám si, že film se mi docela líbil, dnes rozumím americkému fotbalu mnohem víc, miluju tu hru a filmu nemůžu dát nic jiného než plný počet hvězd. Fantastický Al Pacino v hlavní roli, ale hlavně skvělý střih, zcela realistické herní scény a rozebrání všech aspektů hry dělá z tohoto filmu jednoznačné číslo 1 na mém soukromém žebříčku filmů z prostředí amerického fotbalu - před filmy Expres, Zrození šampiona a Nepřemožitelný. Nevadí ani, že Stone prohrál boj o oficiální loga s NFL.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Něco tak originálního, neskutečného, dechberoucího a vizuálně vymydleného už asi nikdy neuvidím. I po 2. shlédnutí se cítím vyčerpaný, jako bych tu cestu absolvoval s hlavními hrdiny.