Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama

Recenze (115)

plakát

Make heroine ga ósugiru! - Happy End no Mukougawa (2024) (epizoda) 

Lemon se mě jako postava líbí, ale Anna už mi vyloženě jen vadí a hlavní hrdina... dobře snaží se být tím vedlejším charakterem o kterém básnil Cid a víceméně se mu to daří, ale tím tak trochu je opravdu nudný. Celkově mě tohle anime už jen nudí a vlastně tímhle i končím. Nechám tři hvězdy, protože díl byl o Lemon, ale celkově..... bych dal spíše dvě.

plakát

Code Geass: Dakkan no Roze (2024) (seriál) 

Tohle nevazuje na alternativní časovou linku, což jsou filmy Code Geass stejně tak Resurrection, problém té druhé časové linky je, že je prostě slabší, než původní časová linka (tedy seriál). Tohle anime zpočátku nebylo špatné, nové postavy (což v Code Geass není zase tak nesmyslný, mangy a novely tak fugnují dlouho), problém vidím hlavně v tom, že prostě to bylo strašně urychlané. Bohužel tak postavy neměli čas na nějaký rozvoj, jak charakterně tak mezi sebou, jako třeba byla Sakuya a Ash, kdy měl být ten jejich vztah tou hlavní silou celého anime...... jenže nebyl.

plakát

Make heroine ga ósugiru! - Make Heroine o Nozoku Toki Make Heroine mo Mata Anata o Nozoite Iru no Da (2024) (epizoda) 

To že má být lepší než Alya, zpočátku mě to i bavilo, ale..... čím víc koukám na další díly tím víc mi to přijde stejný, bez nějakého rozvoje postav s nudným hrdinou, kterej má stejný ksicht jako Kirito, takže naprosto dětský. Nejvíc však štve, ten nevývoj postav, a poněkud už mě štve i Anna, snad se to zlepší. Protože tomuhle jsem dával naději s tím, že mě hl hrdinka bude bavit víc než Alya, leč bohužel není tomu tak. Její věčný skuhrání nad tím, že jí nechal její kamarád z dětství byl vtipný první dva díly, teď je to to samé pořád dokola, opravdu se mi ale líbí postava mladší sestřičky a Lemon, jenže ty zase zatím nějak moc prostoru nedostaly.

plakát

Černé Vánoce (1974) 

Děsivé s hutnou atmosférou, se skrytým zabíjákem. gore nemusí být, ale tenhle horor stál za to. Billy je svým způsobem zajímavý a přesto tu není vidět. Je tu jakýsi zmínka o Agnes, ale ta se ve filmu neobjeví, avšak svůj příběh a důležitost zde má. Zkrátka a dobře, tenhle film jsem si užil, bohužel už ne dva zmíňěny remaky, které zničili postavy a druhý, který vlastně s tímhle, ani neměl nic společného.

plakát

Černé Vánoce (2019) odpad!

Už první remake stál za nic, zničili Billyho a zničili Agnes, jenže tohle je vlastně snad ještě horší a to vlastně s tím nemá ani nic společného. První film doporučuji, je dost mrazivý. Tohle nemá s Černými Vánoci nic společného, Billy tu není, ani zmínka o Agnes, atmosféra zde není, vlastně tu není nic.

plakát

Kobajaši-san či no Maid Dragon (2017) (seriál) 

Anime je v celku zábavné a i roztomilé, postavy v celku ujdou, sice u mě vyhrávají Non Non Biyori a Barakamon, který jsou též Slice of Life, tady je to trochu však i fantasy, protože máme draky. Navíc i roztomilou Kannu. Pokud někdo však kvůli loli tuhle sérii bere jako pedofilní, asi by měl jít k psychiatrovi, protože se mu asi děje něco v hlavě velmi špatného a zřejmě má černé svědomí. Protože v anime se neděje vysloveně nic nevhodného.

plakát

Tokidoki Bosotto Russia-go de Dereru Tonari no Alya-san - Afuredasu Omoi (2024) (epizoda) 

Zatím nejslabší díl, ne vyloženě špatný, ale nějak tomu chyběl úplně humor, Alya je dobrá postava, a je vidět kam série půjde, ale tak nějak po druhé epizodě už tu chybí Yuki, která prostě získala korunu nejlepší postavy téhle série.

plakát

Kaidžú 8 gó (2024) (seriál) 

Konečně bitevní Shounen, kde ženský nejsou jen vtip, nebo jen zamilované husičky? Kde postavy neumírají jen kvůli šoku, protože takhle si autor představuje temnou atmosféru a jinak to neumí? Nebo kde hlavní protagonista není OP? Ano, i když vlastně příběh, kde Kafka je teď, tomu možná tak nasvědčuje, ale jak půjde příběh dál, tak přestane být OP. Kaiju stejně jako BC, začíná poněkud stereotypně, ale přesto jak příběh roste, jde i dál příběh postav, což je dobře a autor na plno využívá jak stereotypy, tak i věci co neuměl ani autor MHA, JJK, nebo AOT, kteří sice začali dobře, ale svůj svět nedokázali využít, ani postavy které by mohli být zajímavé. Ano srovnávám tu, z dílama co jsou líp hodnocený, ale jen protože diváci umí hodnotit často jen obal ne vnitřek.

plakát

Hakozume: Kóban džoši no gjakušú - Unbox & sandbag (2022) (epizoda) 

Skvěle laděna komedie o policistech, proč ne, bohužel jedná se o velice podhodnocené dílo a je vidět i u nás, jak to proběhlo a nedostalo to žádný překlad, jen si říkám, kde jaký tisícátý Isekai o OP mužském protagonistovi dostane překlad, a tohle zrvona ne. Je smutné, kam se dostala celkově i anime u nás. Už tenhle první díl je skvělý :)