Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (136)

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Není to rozhodně špatný film, ale bohužel kvalit staršího brášky nedosahuje. Poselství nesmyslnosti války je i přes solidní výkony a dobrou výpravu nejasné a druhořadé. Film jako takový je celkem koukatelný i přes pomalé tempo, vyvážené propracovanými válečnými scénami. Postavy jsou ale ploché a vcelku nesympatické. Příběh nepůsobí moc atraktivně, sic se filmař snaží co může. Nebyl jsem vyloženě nespokojen, ale radostné pokřiky a rozhazování drobných předmětů se odkládají na později.

plakát

Obyčejný člověk (2015) 

Bavil jsem se. Dědek který nemá většinu filmu absolutně žádný výraz ve tváři mě oddělal. Příběh je sám o sobě zajímavý a herci jsou překvapivě dobří. Citlivá režie a vtipně podaná Íránská kultura plusem.

plakát

Rallye smrti (2008) 

Naprostá srágora. Statham se svýma dvouma výrazama komplet to nemůže zachránit. Divný béčko bez nápadu, srandovní dialogy a primitivní filmařina s nepochopitelně dobrou produkcí. Pro fanoušky Rychle a zběsile, dobrý, lepší a ještě lepší.

plakát

Ztracen na Sibiři (2012) 

Velice příjemná poválečná taškařice. Divný postavičky a naivnost hlavního hrdiny vytvářejí spoustu zábavných scének, a domorodá muzika , která je mimochodem důležitým zlomem v příběhu, je velice dobrá. Celkově film který rozhodně nezaujme masy, ale já být velice spokojen.

plakát

Přerušený kruh (2012) 

To být přesně to co my potřebovat, aby jsme si uvědomovat, co být dobrá film. Já jásat!

plakát

Apokalypsa (1979) 

Tak trochu jiný film o Vietnamu. Surfařská scéna mi nedá spát, a můžu se na ní dívat pořád dokola. Škoda že námět není tak úplně originál. Zpracování je unikátně Coppolovské, ale Srdce v temnotě mi přišlo více kompaktní a zasazené více do odpovídající doby. Český dabing filmu taky příliš neprospěl, ba naopak, dost ho potopil.

plakát

Zpátky do ringu (2013) 

Opravdu jsem čekal spíš velkej průser. Ten se však kupodivu nekonal, dokonce jsem se chvílema celkem dobře bavil. Malinko to celý sráží na můj vkus až příliš "happy" end. Další nepěkná záležitost jsou samotní dva hlavní HRDINOVÉ filmu. Ještě nedávno jsem byl přesvědčenej že S. Stallone je momentálně největší a nejstarší Hollywoodská obluda, ale můj herecký favorit De Niro, toho času pouze v trenclích, mě bude děsit ve snech ještě hodně dlouho. Naopak postava černošskýho žvanila ztvárněná Kevinem Hartem mi vůbec nevadila, dokonce mi přišel i dostatečně černej. Basinger neurazila, Tyson and Holyfield dobrý, Arkin taky OK a pár dobrejch hlášek plus odkazů navrch. Celkově bych to viděl na tři a půl hvězdy rudé jako krev prýštící z De Nirova ksichtu a veliké jako Stalloneho pěsti.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Tahle sračka se tváří že smrdí méně než ta první. Já to vidím tak, že je to pořád neoriginální nudná taškařice, natáčená bez scénáře. Francis Lawrence do tohoto projektu sice vnesl jakési know-how, ale i tak je výsledek nahnědlá hrouda.

plakát

Hunger Games (2012) 

Batlle Royale ač mnohem starší, mnohem lepší po všech stánkách. Šikmoocí perverzáci jsou totiž mnohem blíže realitě, než záoceánští pedofilové. A to nemluvím o tom, že je to film pro děti.

plakát

Zamrzlá řeka (2008) 

Moc nescházelo a bylo by to za pět. Indiáni jsou v tomto filmu sympatičtější než v indiánkách, Melissa Leo je sympatická stařena a policisté si zde sympaticky dělají svou práci. Co kurva chcete víc?