Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Fantasy

Oblíbení skladatelé (10)

Jóko Kanno

Jediná žena mezi chlapy, ale absolutně nejlepší. To co vytvořila patří k absolutní špičce, bez ní by nebyly ty legendární animé tak "legendární. Stačí jmenovat jen tyto tituly: Cowboy Bebop, Ghost In The Shell, Jin Roh a Wolf´s Rain. Respekt.

Tan Dun

Asi těžko něco přebije Tan Dunovo - For the World z filmu Hero a skladbu Crouching Tiger and Hidden Dragon ze stejnojmenného filmu. Což jsem si uvědomil po "soundtrackové bitvě" se svým kamarádem.

Džó Hisaiši

Spojení s Miyazakim a studiem Ghibli vznikly jedny z nejúžasnějších animé soundtracků, hlavně Nausicaa of The Valley of the Wind, Sprited Away a Mononoke hime. Za zmínku stojí i hrané filmy A Chinese Tall Story či Departures.

Šigeru Umebajaši

Díky spolupráci na filmech s Zhangem Yimouem - The House of Flying Daggers a Curse of The Golden Flower. Pak také práce na The Fearless.

Hans Zimmer

No, tu by se dal vypsat velmi dlouhý seznam, ale vypíchnu jen některé věci. Thin Red Line, Gladiator, Pearl Harbor a The Last Samurai. Speciální záležitost je skladba Lasiurus z Batman Begins.

Thomas Newman

Soundtrack k jednomu nejlepšímu filmu The Shawshank Redemption a další velký film The Green Mile jasně dokazuje, že Thomas umí vzít velmi dobře i svou hudbou za srdce, k tomu si přidejme Road to Perdition, American Beauty a Meet Joe Black, u kterých opět dokazuje Thomas své kvality a hlavně to jsou pro mě všechno srdcové filmy.

Howard Shore

Lord of The Rings Trilogy, za tohle získal Howard Shore u mě nesmrtelnost. 

James Horner

Legends of The Fall, Braveheart a hlavně Titanic, od kterého jsem začal brát filmovou hudbu vážně.

Klaus Badelt

Stačilo mi vidět The Promise a jeho hudba si mě podmanila. Bez jeho práce by ten snímek nebyl skoro nic.  

Kendži Kawai

Nezapomenutelná práce na animé filmech Ghost In The Shell a GiTS 2: Innocence, dále jde o další špičkové záležitosti Fate/Stay Night a Serei No Moribito. Kenji je prostě legenda.