Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Čapkovy povídky (1947) 

Asi by to bylo na čtyři, ale ta pátá je za Juraje Čupa, protože zpracování téhle povídky je něco, co nemá v českém (československém) filmu obdoby. Vykaleným Paľo Bielikem počínaje a Jurajem, jdoucím dobrovolně 30 km vánicí, aby se mohl udat, že zabil Marinu Matějovů, konče.

plakát

Přichází Satan! (1976) 

Když komukoli ukážu svoje fotky jako malého dítěte, říká mi, že vypadám jako Damien. No tak proč ne. Muhehe... Výborný film, který ani časem nic neztrácí. Jen málokomu se od té doby (skoro padesát let) povedlo natočit absolutní zlo a ještě se při tom na diváka usmívat stylem "je to váš osud".

plakát

Svatba Jiřího Káry (2000) (amatérský film) 

Já snad blbě vidím, když čtu některé zdejší komentáře. Tohle přece nemůžete brát ani na chvíli vážně, magoři! :-D

plakát

Devadesátky - Král diskoték (2022) (epizoda) 

"Co uděláme?" "Ty budeš dělat blbýho, já nasranýho a uvidíme." Pan Mareš jako scenárista fakt boduje. A Novotný je od teď prostě Jonák.

plakát

Šťastné a Veselé (2005) 

Proč pět hvězd? Ne kvůli tomu, že Diane je kost. Ne snad kvůli tomu, že je úžasné, co se tenkrát ve čtrnáctém roce na Vánoce odehrálo. Ale kvůli tomu, že měl někdo koule to natočit a nahlas tak vykřičet do světa, že válka je píčovina! A konkrétně První světová válka byla jednou z největších píčovin v dějinách lidstva.

plakát

KDO JINÉMU JÁMU Rudolf Slánský (2020) (TV film) 

Je dobře, že tu Slánský a spol. nejsou zobrazeni jako oběti, protože když si uvědomíte, čeho byli součástí (a spousta z nich jednou z hlavních), tak si za to prostě lepší konec ani nezasloužili. Dokument povinně pouštět ve školách!

plakát

Joker (2019) 

Ne hned po projekci, ale den po říkám jasné ANO. Tohle je přesně ten film, o kterém nevíte, co si myslet. Jenže pak je jeden den, druhý... A když si to všechno sedne, pochopíte, co jste vlastně viděli.

plakát

Megastadiony (2016) (TV film) 

Jsem stavař, nemůžu jinak.

plakát

Štíty království českého (2008) (seriál) 

Měl jsem tu čest chodit na vysoké škole na přednášky o hradní architektuře v podání Prof. PhDr. Tomáše Durdíka, DrSc. a nikdy na to nepřestanu být pyšný.