Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (111)

plakát

Nene (2022) 

Jednu hvězdičku za scény se šimpanzem a fakanama v kostýmech. Jinak je tam všechno blbě.

plakát

Yesterday (2019) 

Přesně definovaný důvod, proč jsem Bohemian Rhapsody nemohl dát plnou palbu.

plakát

Na návštěvě (2015) 

Shyamalan si nesmyslně svázal ruce již mrtvým pseudožánrem Found Footage. Proč ? Na to asi nikdo neumí odpověděť. Kdyby film vznikl před deseti lety, pravděpodobně by byl vzorem všem žánrově podobným. Tady ale moje oko i ucho zaplakalo nad vizuálním pojetí a absencí hudby (no jen si tu krásu v podání Tak Fujimota a J. N. Howarda představte). Některé scény úsměvné (naštěstí chtěně), některé opravdu děsivé. O velkolepém návratu zatím není řeč, přesto jedna z nejlepších hororových seancí posledních let. Za mě čisté 3*.

plakát

Nesmrtelný (2015) 

Když jsem před lety předpovídal Tarsemovi podobný osud jako stihl Shyamalana, nemýlil jsem se, zdá se. Opírat se o jen o jednu schopnost, v tomto případě choreografii a poutavý vizuál, nelze donekonečna. Jakmile se ovšem Tarsem rozhodl zbavit se právě toho, co mě na něm baví, vznikl průser bez režisérského rukopisu a ten mi v případě tohoto tvůrce opravdu chybí. Tarsem bez Tarsema.

plakát

Vyšší moc (2014) 

bohužel, hloupé dialogy a hrozní herci naprosto zlikvidovali i tak nepříliš objevný nápad.

plakát

Backcountry (2014) 

nejpůsobivější útok medvěda v historii filmu.

plakát

Gravitace (2013) 

Cuarón mě zase dostal...Jeho nekonečné scény bez střihu mi dokonale sedí a tady si je konečně užívám naplno. Chlupy se ježí a já jen slastně chrochtám...Možná nejlepší audiovizuální zážitek od dob Avatara.

plakát

Ona (2013) 

Paradoxně od shlédnutí právě tohoto filmu jsem se začal zajímat o Scarlett a dnes patří k mým nejoblíbenějším herečkám...Opravdu silný zážitek, pravdivější, než se na první pohled zdá. Láska je zvyk a odpuštění jen postupná ztráta paměti...

plakát

Občan Havel (2007) 

Velmi výživná sonda do života alkoholového kašpárka, jenž se svou neskonalou hloupostí a možná i vypočítavostí dopracoval k zakrvaveným rukám štváče a podporovatele "humanitárního bombardování". Zmrd nad zmrdy usmívající se i nad otázkami genocidy.