Reklama

Reklama

Velmi neúspěšný písničkář Jack (Himesh Patel) chce pověsit kytaru na hřebík, protože ať dělá, co dělá, poslouchá ho jenom nejlepší kamarádka Ellie (Lily James). Pak ho ale v důsledku chvilkového záhadného globálního zatmění porazí autobus. A to zcela změní nejen jeho život a způsobí i jednu hudební katastrofu. Když se Jack vylíže ze zranění a na párty konané na počest jeho uzdravení zabrnká na kytaru „Yesterday“ od Beatles, nestačí se divit reakcím svých přátel, kteří se chovají, jako by jednu z nejznámějších písniček všech dob slyšeli poprvé v životě. Mohl by to být nepovedený fór, kdyby se stejně nechovalo vyhledávání na internetu. Beatles jako by nikdy neexistovali a Jack vycítí příležitost. Stačí, když si vybaví všechny pecky legendárních Brouků z Liverpoolu, a svět mu rázem bude ležet u nohou. A ono to funguje! Dokonce tak dobře, že i slavný Ed Sheeran (hrající ve filmu sebe sama), který vezme Jacka jako předskokana na své turné, uzná, že ten klučina odnikud je mnohem talentovanější než on. Radost Jackovi kalí jen dvě „drobnosti“ – vědomí, že se dopouští celosvětového podvodu, a ztráta Ellie. Ta má pocit, že by ho konečně měla přestat milovat, když je to celou dobu jednostranné, a se zlomeným srdcem ho pošle do L. A. natočit nejlepší desku všech dob. Jenže když zpíváte o tom, že k životu stačí láska („All you need is love“), může vám to najednou dost změnit priority. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (499)

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Danny Boyle se vydal napospas kýčovitým vlnám romance, kde divačky z ústředního čmouda nezvlhnou, ovšem vor s unplugged úryvky písní Beatles překonává i hrůzostrašné scenáristické vlnobití. Boyle se rozhodl, že přičichne k hudebním filmům, ovšem nepustí se do životopisného křížku s žijícími členy legendární skupiny, nýbrž si jen decentně vypůjčí a nechá zavzpomínat na jejich nejznámější hity a nenechá zemřít Johna Lennona (však uvidíte). Titulní role není opravdu obsazena výsostně. Jakýsi málo sympatický Himesch Patel (už to jméno hovoří za vše) dělá vše pro to, aby si nezískal žádného diváka, takže jsme svědky situace, kdy má divák jen pro sebe Lily James, která z daného ústředního páru drží pánskou pochodeň. Nechci psát, že by film byl bez její účasti ztracen, ale na koho jiného se upnout, když hlavní hrdina má odpuzující fluidum. Dost už o něm a zkusme najít na filmu režijní pozitiva, kterých není málo, a občas i scénář překvapí originalitou a nápadem. Richard Curtis nepředvedl svůj scenáristický vrchol, naivita i logická nepropracovanost jeho spisků je skutečně mnohdy až přebujelá, ovšem popírání existence Beatles, kolového nápoje, cigaret i Harryho Pottera působí svěže a vtipně. Boyle se zklidnil a romantiku při poslechu starých desek přenesl do svého filmu. Mohl ještě klidně popřít i existenci Eda Sheerana (hrál sám sebe) a Kate McKinnnon (manažerka v L.A.). Ovšem je pěkné, že angličané pamatují na své hudební legendy, kterým vracejí lesk a zašlou slávu prostřednictvím bizarně působícího filmu. 7/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dobře vysoustružený crowd-pleaser pro nenáročné publikum. Kdybych se v něm chtěl vrtat, tak najdu spoustu argumentů, jimiž by šel zcela strhat (nulová chemie mezi hlavními dvěma postavami, značně morálně problematická východiska i důsledky), ale rozhodl jsem se, že protentokrát nechci. Každopádně vykouří se mi to z hlavy asi ještě dřív, než festival skončí. #KVIFF2019 ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalšia postava, ktorá má priezvisko : Malik ? Prosím, bez toho ?, pretože je to holý fakt, a vyzerá to tak, že sa pozerám na „voľné” pokračovanie Milionára z Chatrče, s podtitulom = YESTERDAY (podst. meno včerajšok, či ešte príslovka včera), keď sa snáď niekedy dočkám i zavŕšenia tejto pútavej trilógie... ? (Extrémne zaujímavé je taktiež to, že herci stvárňujúci obidva filmové charaktery majú rodinné meno : PATEL, keď sa nazývajú Dev s Himeshom, a tak už za tým hľadám iba číri úmyseľ ?) _Nie som si ale 100%. istý, či to takto zrovna zamýšľal najmä oscarový, britský režisér - Danny Boyle, ale keď tentokrát scenárista Dick Curtis zase používa toto pomenovanie pre hlavnú postavu, prišlo mi to veľmi podozrivé, že som si skrátka nemohol odpustiť dôkladné porovnávanie. Síce Jamal s Latikou sú si už dávno svoji, a tak ich vystriedajú na opačnom konci sveta Jack s Ellie, ktorí si k sebe stále dlaždičkujú cestu. Jackovi sa prihodí zvláštna vec. Odjakživa je neúspešným muzikantom, ktorý sa snaží dlho presadiť v šoubiznise. Po premárnených príležitostiach sa mu jednej noci prihodí veľmi zvláštny jav. Totiž, na malý okamih nastane black-out, keď po jeho skončení si okrem Jacka nikto nepamätá na legendárnu kapelu : THE BEATLES. Teda, takmer nikto, a to je to prekvapenie, ktoré si pre nás tvorcovia na neskôr prichystali. Ale nielen to, odporúčam, aby ste pozorne sledovali tento snímok, v ktorom postupne ponachádzate viacero indícii... I taký všemocný GOOGLE je bezmocný, bezbranný (nevie ani prd), čiže Jack toho využíva, aj zneužíva, že čochvíľa ZATIENI i takého populárneho Eda Sheerena, keď systematicky oprašuje najväčšie hity „chrobákov” , a stáva sa najväčším muzikantom na zemeguli ! Našťastie má svedomie, a tak je už iba otázkou času, kedy si bude musieť vybrať medzi slávou (plagiátorstvom, vykrádaním) a láskou k nežnej, sympatickej učiteľke matematiky Ellie Appleton... ? A ako sa nakoniec rozhodol, to ponechám na zvážení divákov, lebo je sa na čo pozerať ! _ Boyle s Curtisom a Patelom vzdávajú HOLD, POCTU, ÚCTU spomínanému k-v-a-r-t-e-t-u, že je to občas i strhujúce v romantickom, hudobnom šate, ale Dickov SCENÁR mi prišiel, ako poriadne pritiahnutý za vlasy s tým, že má síce niečo úsmevné do seba, no po zamyslení sa nad ním mi prijde, ako extrémne utopistický, že so science-fiction by si asi dobre rozumel, ak by sme trebárs jestvovali v inej realite ? Ale inak dosť v pohode, lebo mám rád tie všetky Dannyho vizuálne režisérske orgie, ktoré má už navždy vo svojej umeleckej krvi !!! Skrátka, tento režisér má stále veľký potenciál ! Na záver vychvaľujem jednoznačne Patela, James, ďalej - strih a d.p. Chrisa Rossa, a samozrejme, že aj hudobnú zložku ! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý nápad (svět zapomněl na Beatles a pamatuje si na ně pouze mladý, neúspěšný muzikant) a jako vždy svižné zpracování jsou hlavní devizou tohoto příjemného filmu se sympatickým obsazením a inovativním přednesem známých songů legendárních Beatles. Tempo filmu je sice dost střídavé, ale nic to nemění na faktu, že se na film krásně kouká (a poslouchá) a dokáže pobavit i dojmout. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, proč dávám ty 2 hvězdy, snad z nostalgické vzpomínky na dřívější Curtisovy scénáristické počiny. Šla jsem do kina se smíšenými pocity, nečekala jsem od filmu nic zvláštního a to bývá většinou dobrý začátek, film často příjemně překvapí. Tady to ale nefungovalo vůbec. Začátek nezajímavý - nesympatický hlavní hrdina, kterého nikdo nebere - naprosto pochopitelně. Pak "velký třesk" a vida, naděje v podobě písní Beatles je na světě. To bych ještě pochopila, kdyby to v něco vykrystalizovalo, ale tak se bohužel nestalo, vyústilo to v naprostý kýčovitý happy end a mně vážně vadí, že nevím, proč lidi najednou neznali zrovna Beatles, Oasis, Coca-colu a Harry Pottera. Ale možná jsem už stará a nebo natvrdlá. Každopádně od tvůrce Lásky nebeské bych čekala něco víc. A to dnešní párování bělošky s Indem, nebo s černochem a nutnosti v každém příběhu zastoupit všechna etnika už mi leze krkem. Jednou větou slátanina, na kterou chci rychle zapomenout a už o ni nikdy nezavadit. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se v Rusku, Anglii a USA (Kalifornie). (Varan)
  • Letuška v soukromém letadle Eda Sheerana je ve skutečnosti jeho snoubenka, Cherry Seaborn. (buzzwoody)
  • Paul McCartney si se svou ženou Nancy na tento snímek zašel do obyčejného kina. Nenápadně se tam vplížili v přestrojení, aby je lidé nepoznali. Tvůrci filmu jim nabízeli speciální promítání, Paul ale odmítl. Prohlásil, že se ženou dali přednost zhlédnutí ve společnosti obyčejných lidí. S trochou nadsázky pak o filmu prohlásil, že to na něj byla dobrá reklama. (Snilek1379)

Související novinky

Fanoušci Any de Armas žalují studio

Fanoušci Any de Armas žalují studio

23.01.2022

Pakliže se řadíte k fanouškům kubánské herečky Any de Armas (Blade Runner 2049, Není čas zemřít), jistě si dobře vzpomenete na kauzu, kdy se sympatická kráska objevila v trailerech na film Yesterday… (více)

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Reklama

Reklama