Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (386)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Matthew Goode je znovu neskutečnej kořen, ale rok od roku mám dojem, že ten Reynolds ne a ne stárnout. Jo. Eh. K filmu samotnýmu - námět prostý, omletý v každé druhé scifárně v knižním podání (přeháním), plný klišé a samozřejmě kýčovitého konce (já bych to, prosím, zakončil úplně jinak, samozřejmě), ale svoji atmosférou, filtry i sérií zvratů ve scénáři to připomíná Limitless, za což děkuju a přidávám na seznam povedených malých scifáren, u kterých mozek nemusí pracovat, ale svižná režie s dobrými hereckými výkony prostě diváka zabaví dostatečně. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský bůh kompozic Tarsem Singh po dosavadních úletech, které mu jakž takž prošly dostal za úkol dokázat, že dokáže natočit i standardní podfinancovaný scif-fi thriller, díky kterýmu ukáže velkým studiím svou subtilnost a dostane prachy na velkej projekt, případně scénář na nějakou komiksárnu či tak něco. Jeho rukopis v tomhle naprosto nerozluštíte, leč právě režie je jediná věc, která drží tuhle srandu nad vodou. V první polovině je to vidět hodně na dialogových scénách, které jsou po Singhovsku scénické a rvou co nejvíce informací do jedněch záběrů, později však jeho oko proklouzne jen do pár sekvencí (btw vysvětlí mi někdo, proč zapalovali to auto?). Kde však celý film naprosto ztrácí dech je scénář, který se po odhalení první pointy unaveně rozplizne na sérii strašně nudných monotematických dialogů a smutných pohledů, které se nedaří moc ukončit a jsou jediným, co posouvá příběh dál. A to je špatně. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Self/less je hrozně předvídatelný film. Sice disponuje zajímavou zápletkou, nicméně provedení značně pokulhává. Moc často se totiž nestává, že bych si zhruba ve třech čtvrtinách filmu nevzpomněl na jméno klíčové postavy z poloviny. Je velká škoda, že toto téma a myšlenku Tarsem Singh nerozvedl lépe a do větší hloubky. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Úplně zabitý potenciál!!!!! Jediné čeho si cením je nápad, ale všechno ostatní bylo hrozný!!! Na akční film, málo akční, na drama, málo strhující! Ben Kingsley je tu pouze jako nalákání a tentokrát to nestačí postavit pouze na Ryanu Reynoldsi. Dialogy jsou taky nad zamyšlením. Fakt děs, sem tam se mi chtělo vážně spát a nejsem si jist, jestli se mi to nepovedlo. Velmi, jsem velmi zklamán!!!! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

50% Taká škoda. Odhliadnuc od faktu, že to má zápletku, ktorá vám pri tomto námete napadne ako prvá, stále to mohla byť fajn akčná jazda. Lenže akčné scény sú prerušované zbytočným kecaním a málo uveriteľnými emočnými výlevmi, čo triviálny námet ešte viac zhadzuje. A určite by pomohlo aj futuristické prostredie, ale na to asi neboli prachy - ale, to je vlastne blbosť, francúzsky CHRYSALIS bol určite lacenejší a pri podobnej jednoduchosti bol omnoho pôsobivejší. A keď už chýba pútavý vizuál (sakra, vo film Tarsema Singha!), tak réžijne to mohlo byť osobitejšie (krásne to ukázal VŠEMOCNÝ). Fakt škoda. Takto sa Self/less radí skôr k prachom zapadnutým filmom ako NEXT či VÝPLATA... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Dýňový vodojem se ve filmu nachází v Missouri. Ve skutečnosti se ale dotyčný vodojem nachází v Louisianě a jeho dýňový vzhled byl navíc vytvořen pouze pro natáčení filmu (tom.nosek)
  • Přestože je jeho jméno na všech plakátech, na některých dokonce i s jeho vyobrazením, Ben Kingsley (Damian) se objevuje jen v prvních 15 minutách filmu. (tom.nosek)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama