Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

Přání Ježíškovi (2021) 

Naprosto zbytečný remake polské Noci plné zázraků, která se mi líbí a o Vánocích na ni koukám už pravidelně. A v tom je ten hlavní problém. Nechápu, proč Češi v roce 2021 remakují polský film z roku 2011. Není tu žádný podstatný časový ani kulturní odstup a film je až na drobné odchylky jak podle kopíráku, což mě spolu s některými nepřirozenými hereckými výkony po celou dobu silně iritovalo. Navíc je tam Krajčo. Přiznávám, že kdybych neznala originál, tak bych hodnotila výš. Takže pokud originál neznáte a nevadí vám Krajčo, přidejte jednu až dvě hvězdy.

plakát

Nadějná mladá žena (2020) 

Tohle se mi hodně líbilo. Originální cesta za pomstou a "nápravou" hříšníků, trochu to připomínalo Kill Bill. Cassie jsem si hned oblíbila, ačkoli její počínání bylo dost nebezpečné a sebedestruktivní. Pomsta byla trochu soft, nezacházela za hranu zákona a vzala to přes psychiku, ale stejně stále přemýšlím o rozdílu mezi modrými a červenými čárkami v zápisníku. Christopher Mintz-Plasse modrý a Adam Brody červený (a krev na nohou, když od něj šla)... takže mimo kameru to možná zas tak soft a v mezích zákona nebylo. K jakému zvratu dojde objevením videa bylo ale hned jasný. Úplný závěr taky předvídatelný, ale zároveň uspokojivý, takže mu není co vytknout. Jinak na filmu zaujme i barevnost a skvělý soundtrack.

plakát

Schmitke (2014) 

Připadalo mi to jako taková česko německá lynchovina. Už tomu chybělo jen to, aby zpoza stromu bafnul medvědí muž po vzoru scény z Mulholland Drive. Na českou tvorbu originální a zajímavě natočené, hodně se mi líbily obrazy Krušných hor v mlze, která by se dala krájet. Další plusy za atmosféru, kterou dotvářely tak nějak strašidelné zvuky větrné elektrárny. Docela dobře se na to koukalo a zajímalo mě, kam to povede. Na druhou stranu fakt nedokážu říct o čem to bylo. O Krušných horách? Nevím, nechápu, dost snové. Ne, že by mi to vyloženě vadilo, ale přecejen se na to znovu asi nepodívám.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Jasné je, že to určitě není typický Burtonův film (no už ty šílené barvičky), ale i přesto se mu povedl. Co mi asi nejvíc vadí je to, že film je spíš animovaný než hraný. Mezi herci exceluje Depp, který ovšem vzhledem k postavě kloboučníka dostal asi největší prostor něco předvést. Nicméně kdyby to bylo natočeno klasicky v 2D nic by se tím nezkazilo. Mám pocit, že pokud se už režisér rozhodne natočit film ve 3D, tak by měl možností, které ten formát nabízí náležitě využít. Podle mě v Alence moc využit nebyl.

plakát

Zombieland (2009) 

Průměrná komedie, využívající oblíbenosti zombie filmů. Nicméně člověk se pobaví, zasměje...a to především u scény s umírajícím Billem Murrayem. Už minimálně kvůli této scéně stojí film za shlédnutí. Jinak fajn obsazení Woodyho Harrelsona jako zombiekillera měsíce:) Ale přecejen z daleka se to nevyrovná Soumraku mrtvých.

plakát

Poslední prázdniny (2006) 

Pravda je, že si tenhle film sám o sobě čtyři hvězdičky v žádném případě nezaslouží. Je to fajn oddechovka, člověk se zasměje a tím to taky končí. Děj je neoriginální a konec do posledního detailu předvídatelný, a to hned od začátku. Ovšem Karlovy Vary jim přinesli hvězdičku navrch.

plakát

Nana (2005) 

Obě hlavní hrdinky (Nana a Nana) jsou povahově a celým svým způsobem života vůbec dost kontrastní, a přesto mezi nimi vznikne opravdové a nezvratné přátelství. Každá z nich částečně představuje té druhé svůj svět, který se absolutně kříží asi jedině v postavě Rena - kytaristy populární kapely a zároveň velké lásky Nany (Miky Nakashimy). Je to taková romantika, ale hlavně oslava přátelství, které může vzniknout i mezi na první pohled naprosto odlišnými lidmi.

plakát

Šílení (2005) 

Natočit film kde se spojí povídky Edgara Alana Poea a navíc se zakomponuje Markýz de Sade mezi hlavní postavy... to je vážně povedená myšlenka. Její realizace se myslím také povedla, a to jak po výtvarné stránce (pohybující se maso), tak i obsazením Jana Třísky, který je vždycky tak úchvatně teatrální...

plakát

Strážci vesmíru (1993) (seriál) 

Jedna hvězdička za to, že jsem to jako málá žrala. Jinak příšernost... každopádně to už nikdy nechci vidět!

plakát

Psycho II (1983) 

První psycho je prostě skvost, ačkoli dnes už spoustě lidí připadá spíš směšné. V tomhle konkrétním případě je sice moc nechápu ale budiž. Od dvojky jsem čekala spíš něco jako "znesvěcení" Hitchcockovi tvorby ale to jsem se šeredně mýlila. Naopak myslím, že lepší pokračování si Psycho nemohlo přát a všechnu čest Richardu Franklinovi za to jak dobře dokázal navázat. Pět hvězdiček bych si asi nedovolila dát, vzhledem k úctě k původnímu dílu ale čtyři hvězdičky dávám s naprosto čistým svědomím a s doporučením všem, kdo ještě Psycho 2 neviděli.