Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Frida

Frida (2002)

Pastva pro oči. Tohle dílko má duši. Jediné, co bych tomu vytkla, je angličtina. Proč? V rodilé španělštine by to znělo o moc líp. A ja bych se u televize rozplynula. A Eliott Goldenthal se vytáh.

Ďáblův advokát

Ďáblův advokát (1997)

Vanity is my most favourite sin. Pokud chcete vědět, jak vypadá ďábel, koukněte se na film. Je to malej skrček s pronikavým pohledem a vražedným charisma. Taky by mě rozhodilo, kdyby mi odhrnul vlasy z šíje a vyzdvihoval její krásu. Ambiciózní právníček a jeho nebesky čistá ženuška. Taťka a syn aneb všichni jsme taková velká rodina...Free will? Free will.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

OMG. Nestačí vidět jenom jednou, je to po dlouhý době film, který mě dostal na plné čáře. Kamera, střih, zvuk...delikatesa. Ten film je divnej. A myslím to jako kompliment.

Amores perros - Láska je kurva

Amores perros - Láska je kurva (2000)

Tak to má být. Život je boj. V životě se žádné happyendy nekonají. A jestli ano, tak jsou tak bezvýznamné, že nestojí ani za řeč. Ińáritu rozčeřil vlny, ale hlavně dal filmu Bernala. Surová kamera odraží surové Mexiko, opět atmošku dokresluje vynikající soundtrack (nemůžu za to, pro soundtracky mám prostě slabost:) a celé je to jaksi o hodnotách. A jaké jsou ty vaše?

Smrt panen

Smrt panen (1999)

Coppola to vystihla. Skvělá atmosféra a výkony, vše perfektně dokresluje Air. Když někdo umí, tak prostě umí. A moje favoritka? Cecilia.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Na první pohled neskloubitelná dvojice Pitt/Norton. Meat Loaf s kozama a ujetá Carter. Perfektni dílko aneb kdo kdy nechtěl mít nějaký super tajný spolek, v němž být členem je otázkou té největší prestiže. If you wake up at a different time, in a different place, could you wake up as a different person?