Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (168)

plakát

Hodně štěstí, pane Veliký (2022) 

Na konverzačním komorním melodrama není nic výjimečného. Co vás však strhne s sebou, je neuvěřitelně originální scénář, otevřenost obou postav a velký otisk skutečného života, který se v něm ukrývá. Chemie mezi E. Thompson a D. McCormackem je až neuvěřitelně dobrá a je radost ji sledovat. Postavy mají vývoj a i když jde o velmi komorní film, tak má spád a svižně plyne. Vtipy, slzy, intimity jsou dokonale dotaženi hudbou, která opravdu celý film pozvedla o několik úrovní.

plakát

Film roku (2021) 

Film roku má naprosto geniální humor, který je hodný tohoto názvu. Bavil jsem se skoro při každé scéně. Kouzlo filmu je jeho jednoduchost a přesnost. Dotažené postavy s výbornou chemií, dobře plynoucí děj, mrazivé i zábavné momenty, Penelope a její kruté vlasy a výtečná kamera.

plakát

Seveřan (2022) 

Rukopis R. Eggerse je opět znatelný a tak díky jeho režii nedostáváme mainstreamový snímek, jak by se z traileru mohlo zdát. Naopak jde o velmi originální počin, který se nebojí experimentovat, někdy být lehce za hranou a někdy mít styl a kvalitní podívanou. Ze začátku jsem si na velkou míru mytologie a určité mystičnosti zvykal, ale ve ve finále filmu jsem si ji doslova užíval. Zpracování a herecké výkony jsou kvalitně odvedenou prací, jediné co pokulhává je děj. Jak se tvůrci vyřádili na vizualizaci, příběh a scénář zapadá do průměrnosti. Děj je předvídatelný, zápletka jednoduchá, ničeho šokujícího se krom velké míry brutality nedočkáte. Film to v celkovém hodnocení sráží, ale ne natolik, aby si zasloužil nízké hodnocení.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Jiří Havelka opět dokazuje, že je mistrem v komorní komedii. Zcela upřímně mohu říct, že se bavilo celé kino a já s ním. Nikdy by mě nenapadlo, že se z reálné 14 minutové události dá vyšperkovat takový zábavný počin, který je plný odkazů a českého folklóru a těch, co to nepostřehnou, mi je vskutku líto. Herecky je vše zvládnuto na výbornou, obzvlášť musím vypíchnout M. Ludvíkovou a T. Marečkovou, jejichž postavy jsem si užíval. Hudba naprosto bravurně zvolena a kamera odvedla vskutku kvalitní práci. Politická linka byla opět s řadou narážek příjemným a vtipným doplňkem.

plakát

Princezna D. (2021) 

Asi jsme "všichni" dostali tak trochu jiný film, než se dle traileru zdálo. Celý film stojí především na K. Stewart, která je v roli Diany věrohodná a dokáže člověka vtáhnout na velmi tenkou a citlivou hranici osobnosti, kterou zde byla vykreslena. Můžeme však říct, že krom hlavní představitelky, která celý film v podstatě zachraňuje, zbytek nestojí za větší pozornost. Kostýmy a prostředí je na výbornou, samotný děj už však tolik ne. Jde především o niterní pohled do Dianiny duše, trápení a bolest, kterou cítila díky královské rodině a všem pravidlům.

plakát

Klan Gucci (2021) 

Gucci je velmi vydařený a oku lahodící film. Předně sledujeme herecký koncert v podání Lady Gaga a Adama Drivera. Posloucháme dokonale zvolenou hudbu a úderné soundtracky, které oživují scénu. Můžeme si vychutnat neotřelou módu a nespočet intrik a manipulací. Film mě velmi bavil a i přes delší stopáž nikde nevázl a svižně plynul. Jediné, co mě trochu zklamalo, byl urychlený konec a proces, který by si nějakou pozornost zasloužil.

plakát

Poslední noc v Soho (2021) 

Tento počin rozhodně nesedne všem, ale pozornost si zaslouží. Dílo je výtečně zpracováno. Hudba, kamera, herecké výkony a hlavně šmrnc šedesátek opravdu skvěle pracuje a baví. A. Taylor-Joy naprosto bravurní, až se mi chce říct "mystická," její herecký styl je zrozen pro danou éru. Dějově už nám to místy pokulhává. Na můj vkus tam bylo až zbytečně moc duchařiny a závěr přesladký happyend, ale jinak slušná psycho atmosféra.

plakát

Byl jsem a budu (2019) 

Vydařené drama s celkem originální ústřední dvojící a zápletkou. Bavilo mě chladné prostřední, prostý scénář a skvěle budovaná atmosféra. Film však brutálně zabíjí dvouhodinová stopáž, díky které se film natočený tímto stylem zdá být monotónní a v některých místech hluchý. Za vidění to stojí, ale pravděpodobně se k tomu již nevrátíte.

plakát

Můj konec. Tvůj začátek. (2019) 

Film má sice velmi čitelný děj, ale ta lehkost, citlivost a klid, jakým je natočen je opravdu impozantní. Nemluvě o skvěle zvolené hudbě a zdařilých hereckých výkonech. Protáčení se několika dějových linií mě velmi bavilo a udržovalo to spád. Závěr, který dokazuje, že náhody nejsou jen tak je spíše úsměvný, ale nijak nenarušuje celkový dojem z filmu, který je velmi dobrý.

plakát

Cleo cestuje v čase (2019) 

Upřímně nevím kdo byl cílovka. Hledání pokladu a humor jsou dost dětinské. Osud Cleo je zase poměrně dospěle dramatický. Vyobrazení "hrdinů" dob minulých zase poměrně pohádkové. Závěrečné rozuzlení přinese ponaučení, ale zbytečně natáhnutá stopáž zaručí nijak výrazný zážitek. Film je oddychová komedie, u které můžete plně vypnout přemýšlení. Nic víc nenabídne.