Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (270)

plakát

Block Party (2005) 

Gondry umi, dalsi vynikajici zalezitost, u ktere byste nejradsi vstali v kine ze sedacky a zacali se pohybovat do rytmu. Ya basta!

plakát

Boj o Moskvu (1985) 

Velke zklamani. Snaha o vernou rekonstrukci valecnych operaci pusobi ve vysledku toporne a slepovane. Bojova technika je sice pouzita opet masove, ale odflaknute. Je pochopitelne, ze nemecke historicke modely tanku nebyly k dispozici, ale plechove nastavby na T-34/85 pusobi v roli nemeckych tanku v r. 1941 velmi komicky. Tesil sem se na znamou likvidaci stareho Mostu, tady sem se dockal. Sudetske hrazdene domy v ruske vesnici jsou opravdu k popukani. Stalin je opet rozvazny, moudry, ale prekvapive maly, navic z celeho politickeho vyzneni je citit urcity revizionismus zpusobeny zrejme dobou vzniku. Zkratka Soveti natocili lepsi valecny filmy nez Boj o Moskvu.

plakát

Bojovníci mezi nebem a zemí (2003) 

Cinsky radobyhistoricky-akcni film. Krajina je urcite hezka, ta me taky zaujala, ale dejove je to jeden velkej zmatek. Zakladni linie je jasna, ale putovani relikvie odkud kam mi jasny rozhodne neprislo. Bojove sceny jsou prumerne, vykresleni postav hodne prumerne, veskera dramaticnost je nahrazena lacinym patosem. Uloha hlavni hrdinky je taktez zmatena. A nakonec samozrejme Turci, 700 nl, Hedvabana cesta, dosud v poradku, ale to co jim provedli v bojovych scenach je des a bes. Jadro jejich vojska zde tvori vymodena chocholata pechota vybavena ostepy! Samozrejme, ze Turku bylo nekolik kmenu a prosli vyvojem, ale tihle Turci jsou napudrovany fackovaci kasparkove, ale to uz bych chtel asi trochu moc......

plakát

Botostroj (1954) odpad!

Po shlédnutí Botostroje se mi dere ven otázka zda-li má recese skutečně své meze. Ve filmu je velký počet neskutečných plakátovitě stereotypních budovalských hlášek, film skřípe na všech frontách a přesto jsem se nebavil. Hnoje a hoven je tady totiž příliš a čověku se z toho něják zvedá kufr. Překonalo to i můj zážitek z Olověného chleba, děsím se jestli existuje něco co překoná Botostroj...

plakát

Bratranci (1959) 

Vynikajici film s výbornými hereckými výkony, který se zabývá možnosti soužití dvou zcela charakterově a povahově odlišných lidí. Přes oboustranou snahu spěje příběh k nevyhnutelnému konfliktu.

plakát

Byl jsem při tom (1979) 

"I´d like to watch". Vynikající Sellers. Absurdnost některých scén vyhání do extrému. Milostné scény s Evou jsou opravdu zážitek.

plakát

Can't Stop the Music (1980) odpad!

Barevny kycovity videoklip, u ktereho se nemuzete nudit, pac indian, policajt, delnas, kozenak a kovboj vam zkratka natrhnou prdel! Pro milovniky sedmdesatkoveho disca povinnost, pro cynika skvela zabava.