Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (270)

plakát

Hrůzostrašný Baron (1962) odpad!

Nádherná odpadní záležitost mexické provenience. Šílený Baron se vrací do současnosti, aby se pomstil potomkům těch, co ho před 300lety nechali upálit. Jako prostředek pomsty používá masku Čertíka Bertíka, obrovský papírový jazyk a podivná polystyrénová klepeta. Papírovým jazykem pak vysává mozky obětí a přitom mu záhadně blikají oči. Z hereckých výkonu zaujme snad jen Miguel Brillas v roli baronova komorníka.

plakát

Charlie Chan at the Olympics (1937) 

Jemne brakove dobrodruzstvi roztomile nablble figurky Charlieho Chana z policejniho oddeleni Honolulu, ktery se vydava patrat po ukradenem vynalezu az do Berlina, kde zrovna probihaji Olympijske hry. Cestuje se tu lodi, Hindeburgem, hydroplany, hemzi se to spiony a predevsim se nam od Charlieho dostane mnoho cinske moudrosti v podobe nesrozumitelnych cinskych uslovi. Nastesti je pritomna prevelice vykonna a dukladna berlinska policiie, ktera Charliemu nejdenou vytahne trn z paty.

plakát

Chobotnice - Série 10 (2001) (série) 

Oproti prvnim seriim pusobi spis jako parodie, i co se zapletky tyce, ale to uz je osud donekonecna natahovanych serii.

plakát

Iberia (2005) 

Dalsi Saurova pocta tanci a hudbe, tentokrat ze Spanelska. Pro milovniky flamenga a tance vubec povinnost, pro ostatni vyzva. Film je totiz slozen z rady tanecnich vystoupeni, ktere na sebe bezprostredne nenavazuji, coz je pro bezneho divaka tezko ukoukatelne, at uz se na platne deje cokoliv.

plakát

Idi Amin Dada (1974) 

General Amin je bodry sympatak. Nezkazi zadnou legraci, ma rad prirodu a vubec ma sposty konicku a rozumi sposte veci. Proto ho taky lid miluje. Kazdy narod by mel milovat sve vudce. Kdo miluje nedostatecne, muze se beze stopy ztratit. To se behem jeho 8mi lete vlady stalo asi 300tisicum jeho spoluobcanu. Jeho napoleonske chotky skoncily neblaze v roce 1979, kdy byl svrzen tanzanskou armadou a ugandskymi disidenty. Dozil stridave v Iraku, Lybii a saudske Arabii. Zemrel v roce 2003. Tento uzasny dokument nam priblizuje obdobi rozkvetu jeho vlady v prvni polovine 70.let.

plakát

Ilsa: vlčice SS (1975) 

Sileny becko se silenejma hereckejma vykonama a taktez silenou zapletkou, bohuzel sem se ale zas tak silene nebavil. Par dobrejch hlasek, scena s tajici ledovou kostkou a huronsky se smejicim generalem SS, samozrejme vytecna hlavni hrdinka, ale jinak nuda.

plakát

Ima, soko ni iru boku (1999) (seriál) 

Vynikajici anime, ktere divaka vtahne. Zajimavy pokus o simulaci detskeho chovani v extremnich situacich. Deti zabijaci jsou vynikajici bojovy nastroj, o tom by mohli v mnoha africkych statech vypravet. Kral Hamda byl ovsem az prilis smesnym zlosynem hodne pripominajiciho posledni filmove ztvarneni Petra III:). Nektere dejove zkratky mne prisly pomerne dost zjednodusene, ale mozna to bylo tim, ze ma serial jen 13 dilu oproti beznejsim 26 dilnym anime. Prestoze patri k tomu nejlepsimu, co jsem z anime tvorby videl, tak Wolfs Rain zustava stale neprekonan:).

plakát

Import/Export (2007) 

Originální a velmi naturalistická podívaná s několika velmi silnými momenty, ale něco tomu k dokonalosti chybělo.

plakát

Inland Empire (2006) 

Vydržel jsem. 3hodiny jsem vydžel. První hodina mě bavila, má totiž jisté dějové prvky. Zbytek filmu spolu s hlavní hrdinkou nevíme co se prolína z minulosti a co z budoucna, lynchovské zvuky, obrazy, dějová linka se vytrácí, králičí rodinka, tančící prostitutky, rezatej šroubovák, opička, ukecana Japonka. Lynch se vrací k počátkům, umění pro umění, samoúčelný chaos...(MFF KV 2007)

plakát

Interview (2007) 

Vynikající duel mezi válečným reportérem a hvězdou béčkových filmů a soap oper. Pierre Peters je kvůli práci s fiktivními zdroji přesunut z práce politického komentátora a reportéra do sekce profilových rozhovorů osobností showbyznysu, o kterém neví téměř nic a hluboce jím pohrdá. A tak je jednoho dne odvolán z práce na politickém skandálu ve Washingtonu a musí jít dělat rozhovor s herečkou Katyou. To ještě oba netuší, že toto Interview bude hodně netradiční. Jeden z nejlepších filmů na MFF KV 2007.