Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (124)

Osudy Kumhi a Unhi

Osudy Kumhi a Unhi (1974)

V roce 1945, když byla Korea osvobozena od japonské nadvlády, se narodí v korejské rodině holčičky, dvojčata Kumhi a Unhi. Rodiče jim zemřeli a v důsledku toho byla děvčátka rozdělena. Kumhi zůstala v KLDR a stala se zpěvačkou. Unhi odešla do jižní Koreje, živila se také jako zpěvačka, ale žila v chudobě. Její život netrval dlouho, neboť tragicky zemřela pod koly amerického vozu. Její sestře se vedlo o poznání lépe. Žila šťastně v KLDR, neb mohla zpívat o hrdinských činech severokorejského lidu.

Nazi Hunter: The Beate Klarsfeld Story

Nazi Hunter: The Beate Klarsfeld Story (1986) (TV film)

Farrah Fawcett ztvárňuje v tomto filmu Beate Klarsfeldovou. Po válce tato německá žena spolu se svým manželem Sergem zasvětila celý svůj život honu na nacisty. Společně zahájili po druhé světové válce neúprosnou kampaň, jejímž cílem bylo postavit nacistické válečné zločince před soud. Film se nejvíce zaměřuje na polapení Klause Barbieho, přezdívaného Lyonský řezník. Příběh také vypráví, jak je Beate na své cestě pronásledována. Projde si vězením, mučením... Zažila četné pokusy o atentát a také zatčení v Jižní Americe a v Německu.

Predskazanije

Predskazanije (1993)

Cikánka předpověděla hlavnímu hrdinovi, slavnému postaršímu spisovateli Goryunovovi (Oleg Basilašvili), úžasné setkání, velkou lásku a rychlou smrt. Předpovědi se začínají rychle plnit. Nejprve se hrdina setká u sebe doma s mladým mužem, který je ztělesněním jeho samotného, když byl mladý. Pak skutečně najde pravou lásku. V posledním dni svého života křísí svou minulost a znovu získá smysl, proč žít.

Verbnoe voskresene

Verbnoe voskresene (2009) (seriál)

Příběh o konfliktu totalitní moci s prostým člověkem, ale také o pravdě, spravedlnosti a vítězství. Odehrává se nejprve v Sovětském svazu 70. let dvacátého století a pokračuje v Rusku o dvacet let později. Pavla je balerínou Národního divadla. Je mladá, talentovaná, ale také velmi naivní. Padne do spárů vnuka vysokého představitele moci, který ji zneužije a potom se k ní nechce znát. Mladá baletka se ve své naivitě brání všemi dostupnými prostředky, ale nemá šanci. Upadne v nemilost a již jako těhotná je poslána do vězení. Tam porodí dceru, ale vzhledem k tomu, že jí není poskytnuta náležitá péče, umírá. Stačí ale vyslovit prosbu, aby dcera dostala jméno Pavla. Příběh se pak posouvá do devadesátých let a my můžeme sledovat jak již dospělá mladá žena, která pracuje jako žurnalistka, rozplétá příběh své matky, aby spravedlnosti učinila za dost.

Žizň i priključenija Miški Japončika

Žizň i priključenija Miški Japončika (2011) (seriál)

Toto je příběh čtyř přátel - do morku kostí občanů Oděsy, žijících ve společném bytě. Do jejich života náhle vtrhne okouzlující dívka Julia, která přijela do města, aby zde studovala na místní univerzitě. Julia vnáší mezi čtyři přátele nesoulad, ale je nad slunce jasné, že nikdo z nich nezůstane lhostejný k nádherné nové sousedce.

Koniec naszego świata

Koniec naszego świata (1964)

Příběh se odehrává na konci 2. světové války ve vyhlazovacím táboře v Osvětimi. Hrdinou filmu je inženýr Heinrich Bednarek, který se ihned po příjezdu do tábora zapojuje do podzemní činnosti.Tato skupina zachraňuje muže před smrtí v plynových komorách, shání léky a potraviny pro ty, kteří to potřebují. Riskují své životy, aby zajistili informace o zvěrstvech, které se páchaly v tomto táboře. Když se Němci snaží zničit stopy dokazující obludné zločiny spáchané v táboře, podzemní skupina organizuje povstání a masový útěk z tábora...

Můj přítel Kolka

Můj přítel Kolka (1961)

Kolka Snegirev se ve škole nudí. Ostatní kluci taky. Práce v pionýrské organizaci se utápí v monotónní rutině. Vedoucím je Lydia Michajlovna a zdá se, že je vše, jak má být. Ale za vypracovanými plány se skrývá formalismus, lhostejnost a nuda. Sama vedoucí je prací unavena, děti nemá ráda. Kolem ní se pohybují jen kariéristé a ctižádostiví lidé, budoucí komsomolci. Továrna na výrobu aut posílá do této školy svého člověka - šoféra, který je inteligentní a čestný. Jemu je ihned jasné, proč Snegirev a ostatní studenti založili tajný spolek, jehož cílem je pomoci slabým a zraněným a mstít se kariéristům. Když se o tomto spolku dozví vedoucí, začíná vyšetřování...

Malá odbočka

Malá odbočka (1967)

Ned a Bojan míří se svým autem do města. Myšlenkami se vrací do svého mládí - k neuspořádanému životu, hlučným sporům, nejistým nadějím. Vybavují se jim určité scény, rozhovory... Jejich mládí proběhlo pošetile a bez lásky. Nyní se snaží vzkřísit alespoň něco, co zůstalo. Myslí si, že není vše ztraceno, všechno může být vráceno...

Záhada železných dveří

Záhada železných dveří (1970)

Obyčejný jedenáctiletý student střední školy Tolik Ryžov se jednoho dne setká s opravdovým kouzelníkem! Hodný kouzelník daruje chlapci krabičku zápalek, která mu může splnit jakékoliv přání. Spolu se svým kamarádem se s pomocí kouzelné krabičky ocitají na neobvyklém ostrově, kde všechno dobré je považováno za špatné a špatné za dobré. Ale jednoho dne si chlapci uvědomí, že pokud chtějí tento ostrov opustit, budou to muset zvládnout sami, bez přispění kouzel.

Glavnyj

Glavnyj (2015)

Každý ví, že Sergej Koroljov vypustil do vesmíru první umělou družici Sputnik, psa Laiku, prvního člověka Gagarina a také vypustil do otevřeného vesmíru Alexeje Leonova. Ale nikdo neví, nakolik bylo obtížné překonat zpátečnické myšlení komunistického vedení a také nedůvěru kolegů. Ale, jak řekl jeden z nich, Koroljovovi se dařilo, protože mu věřili a věděli, že ví, jakým směrem jít.

OMG, I'm a Robot!

OMG, I'm a Robot! (2015)

Dani je mladý muž, který je velmi úzkostlivý, až přecitlivělý. Chodí s dívkou, která pro něj znamená velmi mnoho. Ale náhle se mu vše zhroutí. Dívka, kterou tak miluje, zmizí. Pochopí to tak, že ho opustila. Chce si vzít život, a když si přeřezává tepny, zjistí, že je robot. Pak se dozví, že dívka od něj neodešla, ale byla unesena. Podaří se mu ji zachránit?

Landmine Goes Click

Landmine Goes Click (2014)

Během výletu se svými přáteli šlápne Chris na minu a nemůže se pohnout, protože jinak by explodovala. V této kritické situaci se rozhodne přiznat svému nejlepšímu příteli, že měl poměr s jeho nevěstou...

Sestrenka

Sestrenka (2007) (TV film)

Již od doby Shakespeara je známo, že ve světě velkých peněz jsou zájmy rodiny umístěny nad zájmy osobního štěstí potomků. Nikita a Diana mají být oddáni za účelem sloučení dvou silných klanů. Ale nastávající ženich se nechce smířit s plány svého otce. V té době se rodina nečekaně dozvídá, že právě jeho otec má nemanželskou dceru. Nikita a jeho nová sestra uzavírají tajnou dohodu, která by měla pomoci každému z nich dosáhnout svých cílů. Ale jak to skončí si nikdo netroufá odhadnout...

Elvis & Nixon

Elvis & Nixon (2016)

Děj se odehrává v Americe, roku 1970. V předvečer Štědrého dne se v Oválné pracovně setkávají dva nejvlivnější muži toho období. Richard Nixon vřele přivítal v Bílém domě krále rock 'n' rollu Elvise Presleyho. Frustrovaný Presley po rodinném konfliktu opouští svůj dům v Memphisu a směřuje přímo do Washingtonu. Prozíravě s sebou bere pár rodinných fotek a také svůj kolt, aby bylo s prezidentem o čem pohovořit. Již v prezidentské pracovně Presley požádá prezidenta, aby ho jmenoval šéfem Úřadu pro narkotika a nebezpečné drogy. Setkání, které film zaznamenává, bylo prospěšné pro obě strany. Okamžitě to mělo velkou odezvu ve společnosti a zvýšila se popularita jak zpěváka, tak i prezidenta. Čím ale skončí toto setkání?

Zeljonaja kareta

Zeljonaja kareta (2015)

Vadim Rajewskij - známý režisér, který má všechno: peníze, krásné ženy, uznání druhých. Jeho nový film je dokonce v nominaci na "Oscara". Zdá se, že štěstí se mu nevyhýbá, ale bude to tak navždy? Stačí jeden okamžik a jeho svět se zhroutí. Vadim se snaží pochopit, co se stalo, ale jak odhaluje příčinu té náhlé změny, je stále více šokován tím, co zjišťuje.

Legenda o drakovi

Legenda o drakovi (2015)

Uprostřed svatby unese drak princeznu Miroslavu na svůj zámek na ostrově. Princezna ztratila všechny své blízké i ženicha a nyní se nachází ve společnosti krásného Armana. Ale kdo to je a co dělá na ostrově? Miroslava to zjistí, ale bude již pozdě. Zamilovala se do člověka-draka a pochopí, jak moc láska někdy bolí.

Strana Oz

Strana Oz (2015)

Nový rok v Rusku - to je nekontrolované a nelítostné období. Právě poslední den v roce se naplno projevuje nepostižitelná ruská duše v celé své kráse. Zatímco se obyvatelé Jekatěrinburgu připravují k hlavnímu státnímu svátku, u kterého nesmí chybět tradiční bramborový salát, spěchá Lena Shabadinova do práce. Ani trochu netuší, jaký šílený scénář jí připravil poslední den roku.

No comment

No comment (2014)

Díky své první lásce, krásné Turkyni, se mladý Němec zříká své minulosti, pálí své rodinné fotografie. Již se nejmenuje Thomas. Teď je jeho jméno Hamza. Byl rekrutován.

Samyj lučšij děň

Samyj lučšij děň (2015)

Úspěšný zaměstnanec dopravního inspektorátu, úředník Petr Vasyutin, má nejvyšší čas založit rodinu. Žije se svou matkou, která vlastní kavárnu přímo u silnice. Jeho nevěsta Olga pracuje nedaleko jako pokladní na čerpací stanici. Ve stejný den, kdy Petr učiní Olze nabídku k sňatku, se do jeho služebního vozidla nabourá opilá popová hvězda Alina Šepotová. Aby zabránila pokutě, která jí hrozí, Alina se rozhodne Petra svést...

Mafija

Mafija (2016)

Město Moskva. Vzdálená budoucnost. Karetní hra Mafie se stala nejsledovanější televizní show na světě. Jedenáct lidí se shromáždí u stolu, aby zjistili, kdo z nich je prostý "Občan" a kdo nemilosrdná "Mafie". Před očima celého světa se míchá koktejl emocí a pocitů: mazanosti, strachu, lži, nenávisti, pohrdání, bolesti, pýchy, vášně, lásky a smrti. Kdo ve hře vyhraje, obdrží obrovskou finanční odměnu a poražený zemře...

Reklama