Reklama

Reklama

VOD (1)

Dosud nevyprávěný příběh o setkání Elvise Presleyho, krále rokenrolu, a amerického prezidenta Richarda Nixona, který vyústil v tento objevný a přitom humorný moment, zvěčněný na té nejžádanější fotografii Národního archivu. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (44)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celým filmem mě provázel nadlidský úkol. Chce to opravdu pořádnou dávku fantazie, aby se divák koukal na sice neskutečně charismatického, leč neobyčejně ošklivého Shannona a snažil se představovat si fešáka Elvise. Musím říct, že mě snímek brutálním způsobem nebavil do okamžiku střetnutí v oválné pracovně. Tak nudný úvod už jsem dlouho nikde neviděl. Ke všemu hrála v pozadí odporná hudba, která snímku vdechla takový punc obyčejnosti a televiznosti. Od střetnutí dvou pánů herců jsem měl pocit, že sleduji jiný film. Bylo to zajímavá a vtipné. Není mi zřejmé, o co přesně by divák přišel, kdyby tvůrci úplně vynechaly ten debilní úvod a šoupli diváky rovnou do víru dění. Celkově jsou tedy mé pocity značně rozporuplné a nevytlačím ze sebe snad ani ty 3 hvězdy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se Amazon cítí povinen naplňovat standardy filmů jako 90 minut délky a klasický příběhový rámec, když má beztak za cíl jen dopřát nám jednu legračně vyfabulovanou historku na základě existence jedné fotky. Elvis & Nixon nemá na to být v tom, co dělá, plnohodnotným filmem a neměl se o to ani pokoušet. Jako maximálně hodinová hříčka by to mohlo být perfektní. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mal na konte 31 filmov, vďaka čomu bol odborník na kostýmy a prestrojenia, mal čierny opasok v karate, ovládal kempo a taekwondo, pištol by vlastne ani nemusel nosiť ... no nájdite lepšieho kandidáta na post šéfa Úradu pre narkotiká a nebezpečné drogy. Jasný post pre pána Presleyho. Alebo nie? Zabavila som sa výborne, napríklad taká ukážka karate v oválnej pracovni nemala jedinú chybičku, hudba tiež výborná. A Michael Shannon je BOH ... a Kevin Spacey mu šliape na päty. 3,5* ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Ultra zábavný a zároveň ultra nudný. Reklamní materiály hodně tlačí na to, jaké vtipné situace se stanou, když se Elvis stane tajným agentem... Problém je, že film je o setkání s Nixonem, díky kterému se stane tím tajným agentem. Určitě tedy nečekejte něco ve stylu retro 21 Jump Street. Tady přichází první kámen úrazu - většina vtipných scén ze setkání už je v traileru a některé se do filmu ani nedostaly. A tak přestože má film jenom hodinu dvacet, nic se v něm pořádně nestane. Obzvlášť scény s Alexem Pettyferem, coby Elvisovým pobočníkem Jerrym, jsou vyloženě nudné a nicneříkající. Naopak Colin Hanks, jakožto Nixonův pobočník Krogh, byl vtipný a zdatně sekundoval Kevinu Spaceymu, který filmu kraluje vždy, když je na scéně. Druhým kamenem úrazu je postava Elvise. Od Elvise jsem čekal velké množství vtipů, ale od něj nepřišlo skoro nic. Je to vidět po celý film - na začátku, kdy tam ještě není Nixon/Spacey a film je právě ultra nudný, a poté i ve scénách s Nixonem, tam je zase vidět, jak to Spacey táhne kupředu. Vinu vidím ve scénáři i v tom, že Michael Shannon není zrovna bavící typ (jak bylo vidět i v jeho Lip Sync Battle) a na postavu Elvise se nehodí. Ve výsledku jsem se rozhodoval mezi dvěma a třemi hvězdami, ale protože ten koncept mi přijde opravdu velice vtipný, přikláním se nakonec ke třem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Epická blbost zprostředkovaná na základě jedné slavné fotky a poukazování na to (jak je ostatně ve filmu zmíněno), že se vlastně neví proč a jak přesně k té fotce došlo. Říkal jsem si, že Kevin Spacey coby Frank Underwood si to své prezidentství dostatečně ozkoušel, ale je to vlastně jedno, protože film je jedna velká parodie a Nixon ta největší. Pokud se však od toho člověk oprostí, jedná se celkem o odlehčenou komedii s několika vtipnými gagy, kterou konzumenti Amazonového "Netflixu" ocení více než klasičtí povaleči u českých stanic...5/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama