Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (93)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Tak mé ohromné očekávání Alenka nesplnila, což ale neznamená, že Tim Burton natočil špatný film. Naše stařičké kino nabízí promítání pouze v 2D (ne že by mi to vadilo), tudíž si nemůžu ztěžovat nebo naopak vyzdvihovat speciální 3D efekty. Jinak mně po výtvarné stránce Alenka přišla jako typický Burtonovský propracovaný do nejmenšího detailu oku lahodící film. Danny Elfman opět splnil svou úlohu na jedničku a jeho soundtrack je opět jedním z největších kladů filmu. Trošku mi ale vadilo, že Alenka nedokázala diváka vůbec strhnout, nějak se u mě totiž vypařil přirozený instinkt fandit dobru, snad jediný Johnny Depp přidával dobré straně punc, protože Bílá královna v podání Anne Hathawey by mně k hrdinským výkonům těžko přemluvila. Asi to bude potřebovat ještě jedno klidné shlédnutí bez neustálého šustění popcornových sáčků a dětského štěbetání.

plakát

Invictus: Neporažený (2009) 

Už dlouho jsem nikomu takhle nefandila...Režijně dokonalé, hlavně záběry finále MS, Clint Eastwood nikdy nezklame. Možná až moc patetické a "americké". Až se mi nechce věřit v sílu, spravedlnost a přátelskost Nelsona Mandely, ovšem co taky čekat od Nositele Nobelovy ceny míru a člověka, který dokázal odpustit svým věznitelům. Invictus nádherně ukazuje schopnost sportu sbližovat celý národ. Tenhle film se mi určitě hned, tak z hlavy nevypaří. A když vás ničím nezaujme, tak aspon zcasti pochopite pravidla rugby.

plakát

Julie a Julia (2009) 

Tenhle film si vychutnáte, i když umíte "uvařit" jenom čaj. Jenom konec trošku pokulhával za zbytkem filmu. 2hod stopáž u Julie/Julia vůbec nevadí, film uběhne jako voda. Můžu jenom doporučit.

plakát

Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009) 

Krásný a děsivý zároveň. Bála jsem se jako čert. Byla jsem naprosto okouzlená animací. Jenom škoda, že to nebylo ze záhadných důvodů nadabovaný (pro děti to je nutnost), hned bych na to vzala mladší sourozence. Jenom na okraj: závidím Koralíně její modré vlasy a stylový žlutý pršiplášť.

plakát

Lítám v tom (2009) 

No tak Clooney zapadl do své role jako do svého přesně padnoucího obleku. Pokud by šlo dát víc hvězd, tak jsem si jistá, že tak kolem čtyřicítky bych ráda nějaký přidala. Ale hodnoty, které jsou zde obsaženy, jsou univerzální. Protože jsem čekala spíše zklamání, že to nebude tak skvělý, jak se píše, tak jsem byla více než překvapena. Všechno do sebe zapadalo jak má. No a až se nemůžu dočkat dalšího Reitmanova filmu tentokrát s Jimem Carreym. Prozatím se musíme spokojit (v pozitivním smyslu) s Up in the air.

plakát

Malý Herkules (2009) odpad!

Nemám ve zvyku hodnotit filmy, které jsem neviděla já osobně, ale u tohodle si dovolím udělat vyjímku. Dneska přišel můj 9ti letý brácha domů a na otázku jaký byl film (byli na něm se školou!!!), odpověděl,že to byla největší blbost na světě. Což asi vypovídá o kvalitě filmu, když i devítileté dítě pozná jaká to byla zhovadilost.

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Tak v kině mezi samými dětmi jsme se smály pouze my. Je snad Mikulášův svět tak vzdálený dnešním dětem? Doufám, že proboha ne. Promítat jim Mikuláše stále dokola by to chtělo, až se jim do té hlavičce vtluče, že nejlepší dobrodružství beztak zažijí venku na hřišti s partou pirátů, rytířů nebo zlodějů.

plakát

Reach (2009) 

Ach jo...lepší konec by tomuto snímku slušel víc.

plakát

Říct si to můžeme... (2009) (studentský film) 

Tak komentář autorky mě vážně pobavil. Nebyl by to špatný nápad, aby třeba Hřebejk nadával uživatelům csfd za jejich mnohdy podprůměrné hodnocení. No a co, že to byla prvotina?? Já hodnotím film, a ne zkušeností režiséra. Dovolím si udělat malou paralelu. Kdybych byla například pekařem, tak taky nebudu prskat na zákazníky, ať si zkusí upéct lepší housky, když se jim nelíbí. To si v tom případě vybrala špatnou profesi. A oslovení blbci mě docela uráží. S černým humorem blbcem je ona, která tady má 54% film. Kratičká kritika, která má posunout autorku dál: Ono to není tak špatný, ale klišé věty typu: ty pořád sedíš u fotbalu jsou u krátkého filmu, jak pěst na oko. A navíc se jedná o stále odrbané téma: nevěru. Nic proti, ať se točí o nevěře, ale aby se uspělo musí tam být něco navíc a to tady chybělo. Kritikám technického rázu se vyhnu, přece jenom se jedná o studentský film. (20.1.10) No super, tak už nejsme blbci, ale trapnej koutek odpůrců. To potěší. No a, když porovnám podobné cvičení Rybáři, tak to by i video ze školní besídky bylo lepší. Pokud se chce slečna režisérka srovnávat s tímhle, tak nemám prostě slov. Jo a ještě, do žádný diskuze nemusím. Po přečtení návodu k použití csfd, jsem se nedopustila na rozdíl od ostatních (viz TheMaker) ničeho, co by nebylo v souladu s těmito předpisy."A mohou se taky konfrontovat s názory ostatních komentujících. V žádném případě by neměly být bezduchými štěky typu "Nádhera. Moc krásné, Angie ! " nebo "A ti herci jsou výborní, pochval je za mne ". (21.1.10)

plakát

Vyfič! (2009) 

Kolikrát jste za svůj život použili slovo Vyfič?? I kontrola pravopisu mi to nebere. (postesk nad zoufalým překladem) Drew Barrymore měla radši zůstat za kamerou, její postava je neskutečně protivná. No ale pro mě byl účel Whip it splněn. Až pudu kolem nejbližšího bazaru, nebudu váhat a první brusle, které uvidím budou moje. (prosím ať jsou růžové).