Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (387)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film, na ktorom je potešujúce najmä to, že vznikol jeden príbeh z dvoch knižiek. Film, pri ktorom Meryl získala už svoju 16 nomináciu na Oscara netreba pozerať s úplne prázdnym žalúdkom. Celý film sa tam varia neuveriteľné dobroty a už po takej polhodine sa pristihnete ako pregĺgate sliny. Každopádne tu ide perfektnú oddychovku, pri ktorej nie koniec vôbec dopredu jasný. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

To jednou takhle v neděli odpoledne nemám co napráci, tak zapnu televizi a tam běží tenhle film, o němž jsem toho už mnoho slyšel a četl, a tak mě napadlo, že bych se na něj mohl i podívat. A velice rád konstatuji, že jsem nebyl zklamán. Celé to utíkalo velice rychle bez nejmenších náznaků nudy, v ději jsem se orientoval bez jakýchkoliv problémů a celé jsem si to úžasně užíval. Bylo to zkrátka příjemné odpoledne s příjemným a atraktivním filmem, který mě bavil, který se mi líbil, a kterému snad ani nemám příliš co vytknout. Takové filmy se mi pak hodnotí úžasně, protože je příjemné občas vědět a připomenout si, že se dají natočit atraktivní a zajímavé filmy bez jakýchkoliv zvláštních a drahých efektů, že ke vzniku dobrého filmu stačí jen dvě vynikající a sympatické herečky, několik dobrých herců do vedlejších rolí, a máme tu film, který dokáže vyniknout. Avšak přemýšlím, jestli byla nominace Meryl Streep na Oscara za tuto roli zasloužená, přece jen mi nepřijde, že by zde jakkoliv vynikala, Amy Adams předvedla minimálně stejně kvalitní výkon, tady zkrátka trochu podezírám Akademii, že Meryl Streep dává nominace už jen tak nějak ze zvyku. Ale to jsem trochu odbočil, film se mi tedy líbil, dokázal mě zaujmout a já mu uděluji zasloužené čtyři hvězdy. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jak napsala Kleopatra, je to ten typ filmů, který vás svým kulinářským uměním může motivovat k tomu si něco výjimečného ukuchtit. Tohle nadšení pro vaření sice bude nejspíš chvilkové a většině z nás nevydrží, ale o to víc pak budeme obdivovat Julii Powell, která si zadala nelehký úkol a dotáhla ho až do konce. Film se mi vážně líbil, obzvlášť když vím, že je podle skutečných událostí, což je člověku najednou mnohem bližší. Člověk by pak sáhl v knihkupectví po kuchařce Julie Child nebo by si, pokud to ještě jako já neudělal, přečetl původní knihu Julie Powell. Je zkrátka fajn sledovat takové obyčejně neobyčejné příběhy dvou žen, které skutečně žily, navíc ztvárněné dvěma výtečnými herečkami. ~(4,2)~ ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka. Meryl Streep jako obvykle vynikající. Filmu však škodí přehnaná stopáž. Určitě by mu prospělo zkrácení minimálně o 30 minut. Pak by se ona pohodová atmosféra tolik nerozmělnila a chvílemi nebezpečně nebalancovala na hranici utahanosti. Mimochodem, ze všech věcí, které Julie v průběhu filmu vařila, jsem měl chuť pouze na onen čokoládový dort a topinky, které se objevily hned na začáku... Francouzská kuchyně zřejmě není úplně pro každého. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Veľmi svojská Meryl Streep, Paríž, obrovská láska k jedlu a vareniu vo veľmi milom predstavení, ktoré núti navštíviť chladničku. Dôležitá je láska k vareniu a s tým spojenými vecami, ... čim viac jej máte a čím viac ste žena tým viac vás film nadchne. Naopak, čím viac ste chlap a nevnímate proces tvorby jedla tak intenzívne, tým menej budete prežívať samotný film. Ja som sa našiel niekde uprostred vychutnávajúc si výborný výkon Streep. Dávam *** a pol, pretože to nebolo celkom podľa môjho gusta. Inak celkovo OK. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Julie Prud'homme, která ve filmu hraje jednu z učitelek, je ve skutečnosti praneteř Julie Child. (CliffLee)
  • Aby se Meryl Streep naučile reprodukovat typický hlas Julie Child, sledovala v rámci přípravy na roli její záznamy. (jezurka42)
  • Kufr, který je možné vidět na začátku filmu, je skutečně kufr Paula Childa. (jezurka42)

Reklama

Reklama