Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (307)

plakát

Poznáš muže svých snů (2010) 

Pořád invenční,ironicky zábavná povídka a režie W. Allena.Výborné vyzrálé ponaučení o relativnosti životních vztahů a událostí. Jak říkají všechny kartářky světa:" You Will Meet a Tall Dark Stranger " iluze je příjemná , hlavně pokud se stane skutečností.Většinou však potkáme na životní cestě na 100% někoho zcela jiného:-). Milé přirozené etudy, taktika Woodyho dát nastudovat herci jen jeho roli a začernit scénář prostě zabírá.

plakát

(K)lamač srdcí (2010) 

Nápadité ano, zábavné a romantické pro mě moc ne.Když jsem viděla hodnocení 75% vnitřní hlas našeptával bude se ti to moc líbit. Pár okamžiků předtím jsem sledovala Al Pacina ve filmu Frankie a Johnny, to byl parádní milostný koncert a potom velkém zážitku už nelze být tak objektivní. Na to, že jsem se dívala přímo na francouzský originál mě celá story nenadchla. Možná je to i tím, že mi Romain Duris v téhle roli vadil, já raději roztomilé rebely. Na Francii pro mě ne tak roztomilé, naštěstí zakončení vyneslo pomyslného (K)lamače do příjemné pohody.

plakát

Tajemství mumie (2010) 

Pane režisére já vám dám Tajemství mumie. Luc Besson asi někde zapoměl svoji tvůrčí můzu a to už pěkných pár let. A u mě si začíná pěstovat image uspávače. No jo,usnula jsem rychle, 1* za Pterodaktyla . Pro mě to bylo nejspíš moc TOP SECRET. Probudila jsem se těsně před koncem a tam mi to došlo na začátku na mě koukala Adéle na velbloudovi a na závěr taky. Skládám své zbraně, podruhé do toho nejdu možná třeba,až nebudu moct usnout se znovu kouknu mumii na zoubky.

plakát

Prozacový národ (2001) 

Nepochybně zajimavý snímek, tak schválně kolik lidí může brát v Česku Prozac ? Američani zásobují léky,leckdy špatnými i nás.Taky to není zrovna málo.Christina Ricchi zazářila jako obrovská hvězda, naprosto autentický výkon. Přestože do skupiny x-náct už nepatřím děj mě úplně pohltil. Já jsem jí to všechno uvěřila, nálady, potřebu lásky, smutek, ctižádost, drogové i sexuální zážitky. Podle skutečného příběhu. Depresivní sám o sobě, ale ze života,kde se láme hranice mezi cítím se psychicky skvěle a už jsem v háji. Kdo rád psychologické drama,nejspíš nesáhne vedle.

plakát

Blbec k večeři (2010) 

Pravý vyčpělý americký remake svěžího francouzského originálu, na chvíli jsem aspoň doufala v zábavnou parodii, jenže forkům docházel dech.Celkově nevypadal jako blbec jen Steve Carell, nakonec jsem měla pocit, že otravných nudných blbců je tam, až moc. Ovšem přiznávám, že ti myšáci byli skvělí a divoký bohém také. Nudné a místy vtipné zároveň, Jay Roach tomu fakt dal na zadek. Dávám 2*z milosti parkrát jsem se zasmála.

plakát

Fighter (2010) 

Byla jsem natěšená, ale zůstala neuspokojená:-). Poměrně solidní lehce nadprůměrné drama, ale žáden adrenalinový nářez se nekonal. Rodina Mickyho Warda, by nejednoho přivedla k šílenství plus dva bratři s boxem v krvi. Na sportovní žánr mi chybělo mnohem víc zápasů. M.Wahlberg se do role vcítil, ale nespadal do welterovy váhy, to je jedna nevychytaná moucha. Hrál svůj standart, očekávaně fantastický Ch. Bale jako zlobivý starší brácha kostitřas.Tak jsem si jen říkala, kde on to v sobě bere je herecký chameleon a hlavní eso v rukávu celého snímku . Že by to mohl být Oskar za vedlejší roli, nechám se překvapit. Jako oddech fajn, ale nemá to šmrnc jako třeba Rocky nebo Zuřící býk. 3*/50%

plakát

Comeback (2008) (seriál) odpad!

Vítězný seriál,mám k němu naprostou vřelou averzi. Comeback říkejte mi vtipný a inteligentní sitcom. Nad takovou perlou se vždy rozplynu v extázi:-). Hraje sympatická česká herecká elita.V případě psychického nátlaku mi můžete pouštět pár dílů,aspoň uvidíte jak vyskočím z vlastní kůže. Uteču, vmísím se a udělám krtka, pšt potichu neprozradit mě!

plakát

Prachy v prachu (1982) 

Příjemná, vtipná francouzská komedie. Doporučuji v dnešní době hlavně zlodějům a pracujícím v bankách, směnárnách atd... Někdy trocha nadhledu v kritických situacích je zapotřebí.

plakát

Něco na těch mužích je (2009) odpad!

Neuvěřitelná debilita, režisér John Krasinski přeskočil i svůj stín. Zvlášt kniha R.Wallace musí být teprve výživná jak Nutrilon. Na mužích něco je, ale v tomto filmu to nenajdete. Přepsychologizované výplody z mužských mozků: viz. malá ukázka: "Ženu i znásilnění může o něco obohatit bla bla kra kra ........" .Vřele nedoporučuji,není to ani černá komedie. Jen na vlastní nebezpečí a pak navštívit Dr.Chocholouška:)

plakát

Pozor na Harryho (1997) 

Woody si tady zahrál sexem posedlého rozpolceného spisovatele. Paradoxně nejvtipnější jsou jeho scény s ironickými a cynickými vulgarismy. Trochu jiný , drsnější Harry to se nemusí líbit každému.