Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Standardně dobrý (tedy velmi dobrý) Woody. Vztahy, to je nekonečná studnice inspirace, zdroj smíchu a smutku... a tady se všechno střetává tak akorát. Obsazení je i na Woodyho mimořádně kvalitní, vedle Hopkinse a Banderase, o nichž netřeba se zmiňovat, mě mile potěšil Josh Brolin (snad v první roli, kdy mě z nějakého důvodu neiritoval). Dámská část ansámblu je však ještě lepší - sexy Lucy Punchová (jo, i když to je role zlatokopecké blbky, fakt je sexy), nádherná Naomi Wattsová a okouzlující Indka Freida. Vlastně body beru jen za Gemmu Jonesovou, která jako kdyby z oka vypadla Věře Tichánkové. Ale což. A ten závěr, co tu tak kritizujete (což jen dokazuje, že jste to vůbec nepochopili)? Perfektní. Všechny příběhy končí ve chvíli padesát na padesát - a je jen na náhodě, na kterou stranu sítě se míček překulí. Tady mě Woodyho hra bavila víc jak v Match Pointu. A to je dobře. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Woody, woody, co jsi to provedl. Neříkám, že You Will Meet a Tall Dark Stranger je vyloženě špatný film, ale s takovýmhle castingem (Hopkins, Watts, Pinto, Banderas) šlo udělat mnohem více. Začal bych hlavně u konce. A to doslova, protože ten konec mě ani nezklamal, protože tam vlastně žádný nebyl. Přišlo mi, jako by se Woody ve střižně rozhodl posledních 10 až 15 minut, které by všechny dějové linky nějak ukončily, prostě vystřihnout a vyhodit. Celou dobu jsem si říkal, že tohle je vcelku fajn snímek, kterému bych i dal těch 70 %, ale pak mě bohužel zklamal ten (ne)konec. Každopádně se sluší taky napsat, že to je fajn film ve smyslu, že Woody si celou dobu hraje se starým příslovím "kdo s čím zachází, ten s tím také schází" a je to poznat právě ke konci. Za to má plus. Sečteno podtrženo, je to takový lepší průměr od Woodyho, kterému (hlavně kvůli obsazení) dám za nějaký ten čas ještě jednu šanci. 60 %. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Píšu to do většiny komentářů k filmům mého oblíbence, ale znovu: Woody Allen mě asi vážně nemůže nikdy zklamat. Opět se totiž jedná o krásně napsanou fresku lidských životů, která nezávazně pobaví a nejen svou lidskostí si opět své diváky určitě získá. Líbí se mi, jak Woody se svým odchodem z prostoru před kamerou opustil od kulometu hlášek a maniodepresivních jedinců, které stejně dokázal "zahrát" jedině on a vytváří vážnější, i když pravda stále lehce pitoreskní, postavy. Filmy tak získávají lehce vážnější nádech. Chvíli mi trvalo než jsem si na to zvykl, ale dnes už novou polohu Woodyho filmů můžu všemi deseti. Super, čisté a krásné čtyři hvězdy. You've been watching me for a while, haven't you? ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Právě pro vás nastává období velkého naplnění........... Příběh o životě a jeho cestách, částečně vyprávěný třetí osobou. CITÁT - Všichni víme, že to někam dotáhneš.......... Líbí se mi, jak všechny osoby dostávají skoro stejný čas a prostor. Není to film jen o někom, je to prostě o všech. CITÁT - Já chci už svou rodinu.......... Asi ze všech těch postav, z nichž každá má svůj problém, se mi nejvíce líbí maminka Helena. CITÁT - Ať už sklapne, zabiju jí !!!........ Postavy se dostávají do stále trapnějších situací a i když jim to přejete, jejich osud si je najde. Boží mlýny - znáte to - a postavení planet není zrovna v dobré konstelaci. Snímek o tom, jak pomíjívá a křehká je existence. Nežijeme jen jednou. Film má bezvýznamný konec, ale to už je jiný příběh. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

O kousek lepší než Whatever Works ale slabší než Vicky Cristina Barcelona a Cassandra's Dream, kde jsem (v posledním jmenovaném) vůbec prvně začal Woodymu přicházet na chuť. Do poznané filmotéky už můžu zařadit i několik kousků z Allenovy starší práce (jeho ještě herecko-režisérské nebo dokonce i jen herecké období), a jednou, jednou snad zkouknu všechny jeho filmy. Ve "Vysokém cizincovi" nepřekvapí než možná zbytečný motiv Alfieho "druhé (viagrové) mízy a jak to dopadlo", jinak sem všechno skvěle pasuje, všechny osudy jsou vykresleny přesně podle pravidel filmově reálného života. Woody tentokrát nechal odpočívat Scarlett i Penélope a "nasadil" další horkou krásku, mladičkou Freidu (kterou už celý svět znát z multioskarovky Milionář z chatrče). Ó Půlnoci v Paříži, nastaň! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Antonio Banderas nečetl celý scénář filmu, jen pasáže, ve kterých hrál, aby ho neovlivňovaly informace, které jeho postava neměla mít. Rovněž si nechal zarámovat dopis s nabídkou role, který od Woodyho dostal. (Krouťák)
  • Freidě Pinto se nelíbilo jméno, které Woody pro její postavu vybral, a tak ho přemluvila, aby si mohla vymyslet jiné. Zrodila se Dia, což ve španělštině a portugalštině znamená den a v hindštině světlo. (Krouťák)
  • Anna Friel nakrútila svoju postavu za jeden deň a rovnako aj Celia Imrie, ktorá povedala, že úlohu, aj keď bola len malá, zobrala len preto, lebo Woody Allen je proste legenda. (U_S_O)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama