Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (125)

plakát

Willy Fog 20.000 mil pod mořem (1995) (TV film) 

Tohle bylo lepší jako seriál, na 75 minut je to moc seškrtané. (a zase ten rozdílný dabing)

plakát

Willy Fog - Cesta do středu Země (1995) (TV film) 

Drží si to kvalitu celé série, ale chybí tomu dabing od V. Preisse. (tedy pokud nedošlo jen k předabování)

plakát

Fenomén VHS (2017) (TV film) 

VHS bylo moje dětství, proto jsem uvítal, že se ve Francii chopili tvorby dokumentu a dali dokupy spoustu zajimavých informací, které jsem kolikrát ani nevěděl.

plakát

První člověk (2018) 

Naprosto ojedinělý pohled do Armstorngova života. Nicméně jak si člověk nechal pár dní uležet myšlenku na film, najdou se tam nějaké drobnosti. Většina filmu zobrazuje Armstrongův život, kde se v podstatě vyrovnává se ztrátou dcery. Toto je navíc prošpikováno záběry z výcviku, přednášek a průběžnými úmrtími kolegů, je dokonce vylíčeno i Apollo 1. Nicméně letecké záběry byly vidět z Amrstrongova pohledu, což byl značný plus v této části filmu. Samotná cesta na Měsíc zabrala posledních cca 40minut filmu. Tato pasáž byla tím, na co většina diváků asi čekala. Bylo to to nejzajímavější z filmu, ale trošku tomu podrážel nohy fakt, že namísto původního záběru z Armstrongova pohledu jsme tady viděli klasický dechberoucí záběry. Váhal jsem mezi 4 a 5*....nakonec jsem zůstal u těch 4, ačkoliv Damien Chazelle nám ono přistání zprostředkovává, jako úspěch celého lidstva (velký skok pro lidstvo) a ne jen jako vlastenecký a proamerický film. Proto vynechal ono zapíchnutí vlajky, za což je kritizován Amerikou a přesně za tohle tomu filmu dávám 5*

plakát

Mistrův syn (1978) 

Naprostá bomba, od které jsem původně nic nečekal. Jen jsem trošku nepochopil kopii, kterou vysíali na Cinemaxu, kdy byl film v půdovním znění, ale občas zazněla věta anglicky.

plakát

Lemmy Forever (2010) 

Naprostá pecka, ke které není co dodat. Lemmy byla osoba, která definovala žánr a která dokázala rozproudit davy. Ať už jste hudebně spřízněni nebo ne, koukněte a nebudete litovat. Neposlouchejte názory o přestárlých a nudných rockerech. Kdo vám něco takového řekne, ví hovno o tom, co to je rocková muzika. Spíš názory takového člověka jsou nudné, než tahle hudba. Takový člověk, ať si doma poslouchá Biebera a nechá pořádnou hudbu těm, co si to umí užít. Za mě to je za plný počet.

plakát

Spielberg (2017) (TV film) 

Parádní životopisný film o jednom z nejlepší režisérů světové kinematografie. Dává nám možnost pochopit duši tohoto významného tvůrce, nahlédnout do jeho počátků tvorby. Díky tomuto filmu člověk konečně pochopil, proč ve svých dílech používá sociální motivy rozvrácených rodin, někteří konečně i pochopí jeho zálibu ve filmech s židovskou tématikou.

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Nemám slov.....v posledních letech se v kinematografii rojí čím dál více remaků, restartů, rebootů.....ale víceméně většina nestojí za prd....ale u Disneyho je vidět, že se snaží do hrané formy převést všechny své klasické animáky z doby, kdy byl Disney co se týče animace na vrcholu. A je vidět, že Disney tomu dává maximální péči, což je na výsledku znát