Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (125)

plakát

Pěsti ve tmě (1986) 

Parádní český "Rocky", založený také na skutečné postěvě. Narozdíl od známějšího amerického Rockyho nám tento vedle sportovního klání ukazuje i nátlak nacistického režimu. Vašut zde podal rozhodně životní výkon.

plakát

Pevnost Boyard (2016) (pořad) 

Tak i ČR se zapojila a vyslala své "hvězdy" do této legendární pevnosti. Pamatuju, jak jsem jako malý žral původní francouzskou verzi a tak jsem se rozhodl dát šanci i české verzi, která byla v našich zemích stejně oblíbená jako Hry bez hranic. Panovaly jen jisté obavy z toho, aby to nebylo až tak moc okleštěné, jako podprůměrná britská verze. No, čekal jsem to o něco lepší, ale rozhodně nejsem zklamán. Bouček jako moderátor umí, soutěžící ve většině případů berou hru jako zábavu a to je to hlavní. Jen je škoda, že to produkce (hádám ale že za to může francouzský štáb, který se o to stará) nezkusila dát plnohodnotné, tedy i s Pány temnot. Je to tedy okleštěné, ale ne až do takové míry, že by to bylo na 40minut, jako v UK verzi. Zamrzí i moderní pojetí disciplín, ale to je holt posun doby a to, že to upravují sami francouzi.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Do prdele...konečně....konečně se to DC povedlo a naservírovalo nám povedenou komiksovku, kterou jsme potřebovali. Možná to bude tím, že ji netočil Zack Snyder a že svoji představivost a cit pro film tak mohl předvést někdo jiný. Celé je to brané v duchů prvního Captain America, i celkový nádech obrazu je v podobném znění. Představuje nám tu vývoj Wonder Woman, její výcvik. Diana si jde celou dobu za svým, ví že má povinnost a snaží se předvést své dovednosti, což se nám naskytne vidět přímo na frontě války. Film sice místy je trošku ukecaný, ale je to kompenzováno suprovým dějem. O to více mě potěšilo, že tam nebyl tak šílenej green-screening, jako to má ve zvyku Snyder ve všech svých posledních filmech. Jediné, co mě bylo trnem v oku byl hlavní záporák a trošku digitálně přepálené finále, jinak jsem byl spokojen. DC sice oproti Marvelu ujel vlak, s WW ale částečně tu ztrátu zmenšili, což se dosud o jiných DC filmech tvrdit nedalo. Mnozí WW budou považovat za kopii prvního Captain America, ostatně má to spoustu společných prvků (origin ze světové války, oba hrdinové se štítem a velkou silou, nádech šedi, boj s Němci, letadlo s bombou na konci....), ale přitom DC se to alespoň částečně snažilo odlišit tím, že děj namísto do WWII přesunulo už do WWI, což možná zarytí fanoušci neocení, jelikož původní origin se odehrával za WWII (Steve byl americký špion za WWII)

plakát

Boj o Hedvábnou stezku (2015) 

Vcelku zajimavý filmek s parádníma bitevníma scénama.....Jackie u mě tradičně exceluje se svým uměním, navíc zde po boku římských vojáků, Cusack také ukázal talent...akorát škoda že neměl víc prostoru a něco jiného, než kamenný výraz.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Kde jen začít.....při ohlášení pokračování Promethea a jeho následném přejmenování jsem doufal, že se Scott poučí a že nám předvede to, co dokázal předvést s prvním Vetřelcem, obzvlášť když ohlásil storno Blomkampova Vetřelce.....nastal čas návštěvy v kině a bohužel se náprava nekoná. Oznamovaný James Franco odpálenej hned na začátku, to byla škoda, protože tam mohl zazářit. Když se posuneme dál, příběh není nic, co by tady ten film táhlo, v podstatě se jen recykluje a recykluje. Posádka absolutně pitomá, vůbec nejedná instinktivně. Co se týče Davidova flashbacku, opravdu mě neoslovilo, že se opět objevil android, který si myslí že je něco víc, než lidé a že může rozhodovat o bytí a nebytí. Chtěli jsme se dozvědět více o Engineerech, jejich mytologii a třeba jejich setkání s posádkou....ale namísto toho jsme se setkali s vymřelou civilizací, což nám právě v tom flashbacku je ne moc příjemně předvedeno. Člověk sice byl lehce překvapen menším zvratem, ale další zvrat na konci filmu už tolik překvapivý nebyl, dal se odhadnout a člověk byl velmi zklamán. Vedle toho je nám naservirován vznik xenomorfa tak, jak ho známe z původního Vetřelce, ale upřímně, je tam znát, že to bylo vymyšleno jen kvůli Covenantu a že to nemá žádný zakořeněný původ, který by byl pochopitelný, jde čistě jen o experiment a ne o vývoj. A co člověka opravdu nepotěší, je Vetřelec kompletně přes CGI, úplně zapomeňte na původní filmy, kde byl v kostýmu navlečen herec, tady jde čistě jen o počítačové monstrum, které nemá ten pocit uvěřitelnosti a lekačky....a ta trocha krve a robotika pro detailní záběry to opravdu kompenzovat nemůžou.

plakát

Božská relikvie (1986) 

Perfektní záležitost, jen škoda, že občas trošku nepodené střihy kamer

plakát

Valtice - znovuzrozené baroko (2015) (TV film) 

Název člověka lákal ke sledování dokumentu o rekonstrukci zámku....z popisu pak nakonec vyjde najevo, že se jedná jen o divadlo a jízdárnu.....ale i tak tomu člověk chtěl dát šanci, jelikož ho zajimaly nějaké nové informace ohledně stavby, případně. Bohužel, ve výsledku tam převažovaly jen záznamy z koncertů, takže to spíš vypadalo jako Toulavá kamera. Dokonce ani ta časosběrná metoda dokumentu nebyla nijak výrazná a ani žádná zmínka o tom, že to mělo být málem zdemolováno.

plakát

Rocky V (1990) 

Jednoznačně neslabší film z celé série. Jediné, co za něco stojí je závěrečná bitka, která se oproti ostatním dílům odehrává na ulici. Jinak ten příběh je dost bez duše a nezajimavej. Stallone si roli Rockyho jako trenéra zopakoval později v Creedovi, který tenhle film v kvalitě překonává.

plakát

Dr. No (1962) 

Ale tak jo....jakožto nefanda Bonda jsem tomu zkusil dát šanci. Stále mi to sice nic neříká, ale první film je vcelku dobře odvedená práce....je znát, že je to o dost uvolněnější, než současné díly

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Já jsem z projekce odcházel nadšen. Je vidět, že tvůrci měli snahu propojit celé univerzum, do kterého spadá i Godzilla...ostatně jsem zvědav, jak takové spojení dopadne. Bude to takové zajimavé buddy movie dvou monster :) Co se týče filmu, nese se na takové volnější notě, rozhodně se nebere nijak vážně. Sem tam uslyšíte nějakou vtipnou poznámku, celé je to prošpikováno i docela vkusným hudebním podkresem. Kong zpracován parádně,. akorát ten příběh by mohl být trošku lepší, jelikož to dějem až moc podobné Godzille. Ale i tak to je ode mě za 85%