Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Rocky je i v tomhle filmu s pořadovým číslem 5 stále fajn chlap. Díky tomu si získává pozornost všech diváků, co mají rádi bezva muže. Rocky vzpomíná, bere se na hlavu zase ten klobouk, který tak rád nosil v prvním díle. Vypadá stále jako mladík, ale jeho žena mezitím pořádně zestárla, takže jsem se jí až polekal, když se objevila ve filmu poprvé a její ohavný a zpustlý vzhled mě rušil. Rocky skvěle vychovává svého syna, a když je lékařem sděleno, že on už boxovat nikdy nebude moci, tak si najde hocha, který trénuje a boxuje podle jeho pokynů, takže kolí jednoho soupeře za druhým.***Čas nezadržitelně běží, takže i tomuhle filmu je už 20 let, a S. Stallonemu právě o tolik víc. Už bude mít brzy věk svého trenéra, který ho v prvních filmech vychovával, a přivedl až na vrchol jeho filmové boxerské kariéry. Možná, že jednou Rocky bude zrovna tak dobrým filmovým trenérem, jako byl ten, na kterého vzpomíná i ve filmu Rocky 5.***(2.12.2010) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Dovolím si parafrázovat samotného Rockyho: Není nic moc, ale je vtipnej. Proklatě vtipnej. Průser je v tom, že nezamýšleně. Za to a mnohé jiné fórky k pokukání vhazuji do ringu 2,5*, aby bylo vidět, že dokáži náležitě ocenit rafinovaný humor. :)) P.S. Za pozitivum se dá považovat i to, nakolik imbecilní Tommy Gunn vystihuje dutost celého snímku. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem tenhle film kdysi videl, tak se mi vubec nelibil, ale ted mi to tak hrozny neprislo. Film opet navazuje tam, kde predchozi skoncil a tentokrat je tu asi nejvic odlisnej pribeh ze vsech dilu. Jsou tu takovy dva problemy. Jednak, i kdyz v hlavni roli je porad Sly, tak trenink a vsechno okolo obstarava nevyraznej Tommy Morrison a Sly je tu jen v roli poradce, takze vetsinou jen dela proslovy. Druhej problem je, ze vrcholnej zapas neni zadny boxersky utkani, ale aspon, ze je ta bitka natocena docela dobre. Jinak krome techhle dvou veci film v podstate jede ve stejnym duchu jako minuly dily a ma i podobnou atmosferu, takze to nakonec ty 4* da. Ale mozna mi to tak jen pride, protoze jsem od filmu nic moc necekal. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná o propadák, sice Rocky v tomto filmu neboxuje v ringu, ale vzhledem k dobrému příběhu a vysvětlení se to dá pochopit. FIlm má dost nostalgie, skvělou hudbu od Billa Contia. Je to drama podobné spíše prvním dvěma dílům, tréning s Tommym je docela slušný a závěrečná bitka na ulici skvělá. 90% = ***** ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, mohlo to být i horší.... Po bombastickém čtvrtém díle by člověk čekal ne snad víc (to je v onom ohledu nemožné;)), ale něco jiného než tohle. Navrácení se ke kořenům podle mě má vypadat jinak, i kdybych tohle odůvodnění vzal. Hodně slabé komediální chvilky, naprosto nesnesitelně přehrávající figurka "rafinovaného manipulátora", naprostá absence čehokoliv překvapivého - pokud pomineme naprosto nereálnou loajalitu sportovního publika a pánů žurnálistů - takřka úplná absence boxu a do toho zcela nevhodně až nesnesitelně zasazené tehdy děsně "in" vypyskování nějakých gengsta nigaz místo pořádné filmové hudby, kterou se série Rocky honosila už od svých počátků, to všechno odsoudilo pátý díl k úloze totální spodiny. 20% za pár dobrých scén Rockyho a Adriany, a za Rockyho prohlédnutí po zápase o titul. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Jediný díl série Rocky, který si na sebe nedokázal vydělat. (Karlos80)
  • Choreografii závěrečného souboje pomáhal vytvořit známý wrestler Terry Funk. (Karlos80)

Reklama

Reklama