Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Je třeba k tomuhle veledílu něco vůbec dodávat? Je to největší špička všech špiček a modla všech filmů. Herecké obsazení je doslova božské a každý z herců do role padnul jak děcká prdelka na nočník. Může se vidět pořád a pořád a nikdy neomrzí.

Formula 51

Formula 51 (2001)

Pořád se směju výstupům Samuela L. Jacksona a Roberta Carlyle. Tenhle film je prostě fakt úlet a opravdu stojí za to. Film je prosycen řevnivostí, či až nenávistí mezi GB a USA, která je neuvěřitelně vtipně nadsazená, směšnou láskou k fotbalu a lhostejností k mrtvolám. Osobně moje nejoblíbenější scéna, je mrtovla chemika Lawrence v kufru auta a nasraný Felix se snaží zavřít dveře kufru přes ruku mrtvoly. Let´s go Reds!!

Patriot

Patriot (2000)

Skvělý historický kousek s výborným Melem Gibsonem. Do zvuku válečných píšťal létá vzduchem střelný prach a dělové koule o stošest, bitva o nezávislost USA v celé své kráse. Krásně ukázána zpupnost a arogantnost britského velení, následně trestaná americkou vynálezavostí a umění "partizánského" boje.

Ghost Dog - Cesta samuraje

Ghost Dog - Cesta samuraje (1999)

Již při shlédnutí traileru na tento snímek mě příjemně mrazilo v zádech a při zjištění, že Jim Jarmusch si vzal tento film pod taktovku jako režisér bylo pro mě rozhodnuto-musím ho vidět. Nechtělo se mi věřit, že by jakýkoliv film se samurajskou tématikou mohl být zakomponován do dnešní doby a to ještě s postavou afroamerického původu, ovšem po shlédnutí jsem musel uznat, že Forest Whitaker svojí roli sehrál více než dobře. Zápletka je veskrze jednoduchá, ale ani na minutu jsem se nenudil, skvěle vybraná hudba od Wu-Tang Clan´s a RZA podporuje atmosféru zapadlých čtvrtí New Yorku, kde se Ghost Dog pohybuje. Naproti tomu vystupuje postava Raymond, vtipný Francouz co prodává zmrzlinu a mluví jenom a jenom francouzky, přesto si rozumí s Ghost Dogem i beze slov, rozhodně mě tato myšlenka přátelství velmi zaujala. A na závěr musím říct, že mě zamrazilo při každé odcitované části kodexu samuraje, opravdu skvělá vsuvka. U mě tento film bez diskuzí 100%

Poslední samuraj

Poslední samuraj (2003)

Nemohl jsem tomu drahnou dobu uvěřit, ale doopravdy Holywood natočil film, který ne jen, že se blíží, ale takřka neodporuje historické předloze, respektive dějinám. Každodenní život samurajů je velmi dobře proveden, k tomu velmi přesvědčivý výkon pana Omura, dodává filmu nádech a šmrnc boje proti globalizaci a s ní spojené utlačování cizích kultur. Herecké obsazení....ať se nikdo nezlobí, ale nedokážu si v hlavní úloze představit kohokoliv jiného než Toma Cruise. Myslím, že Zwick po krátké pauze pustil do kin něco více než velkofilm.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Při čtení v novinách o tomto projektu Quentina jsem jenom nevěřícně kroutil hlavou-z toho nemůže vzniknout nic dobrého. Inu po tom co jsem odcházel prvně z kina, a ještě mi tekly slzy od smíchu, musel jsem uznat, že tohle byl doopravy "master piece". Takový výkon Brada Pitta, umocněný jeho skvělým přízvukem, kterému se prostě nedá nesmát, jsem nečekal ani v nejdivočejších snech. S jeho partičkou "panchartů" Němce rozhodně nešetří a černého humoru mají na rozdávání, obzvlášť Til Schweiger padnul do své role doslova jako Němec do bunkru. Příjemným překvapením pro mě byl výkon Christopha Waltze, doteď pro mě spíše neznámého herce, dle mého názoru nejlepší "padouch" všech dob. Samozřejmě nebyl by to Quentin Tarantino, aby nám nepředhoil šílený sběh údálostí, jemu vlastní. S historii zamával velmi slušně, ale myslím, že již začátek filmu slovy "Once upon a time" musí dávat tušit, že nepůjde zrovna o výprávění dějepisné knížky. Já osobně to beru jako možnou alternativu, kdyby... Nezaslouží si jiné hodnocení než 100%

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Povinně pouštět každému, kdo by jen pomýšlel na to sklouznout ke drogám. Realita feťáckého života ukázaná v té nejdrsnější možné formě a opravdu to stojí za to. Do poměrně depresivního děje je vsazena ještě depresivnější muzika a krátké střihy kamerou na oční panenky apod. jsou opravdovou filmovou lahůdkou.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

"Tak by mě zajímalo, kde udělali soudrzi z NDR chybu." Chybu rozhodně neudělal "soudruh" Hřebejk. Nedokážu si představit žádné Vánoce bez Pelíšků. Nedá se snad vyzdvihnout konkrétní výkon, scéna, protože celý film je prostě dokonalý. Celá atmosféra dřívějšího režimu je v Pelíškách prostě úžasná, ať už v podobě správného straníka Donutila, válečného hrdiny (krypla :)) Kodeta, a nebo soudruha učitele Duška. Děj výborně rozporcován mezi malé příběhy a problémy rodin, mládeže a i dospělých, tragický konec umocněný klavírní hymnou v podání Kodeta zahýbe s každým. Speciální plus zaslouží ještě hudba, soundtrack se dá poslouchat dokola. Neexistuje snad jiné než plné hodnocení.

Černí baroni

Černí baroni (1992)

Tohle je klasika české kinematografie, češi si umí dělat srandu ze všeho, hlavně ze své historie. Černí Baroni jsou krásně udělanou vzpomínkou na to jak to tady fungovalo dříve, a doufejme, že již nikdy nebude. Vybroušený humor v zámečku u Nepomuka je jednoduše nezapomenutelný, absolutně ideologicky, a nejen tak, zblblé velení, a proti nim banda nepohodlných buržoazistů a farářů, kteří nemají k sarkasmu daleko. Pokud ještě existuje někdo v ČR a SR, kdo tenhle kousek ještě neviděl, tak by to měl rychle napravit.

Bony a klid

Bony a klid (1987)

Bony nechcete? Tak co vlastně chcete? Ještě dlouho se budu divit, že tohle prošlo tehdejší cenzurou. Za zvuku výborných songů Frankie Goes To Hollwood proplouváme děním v zapadlých ulicích tehdejší Prahy a životem veksláků. Krásně ukázané prorustání korupce i do politických pater, i přes zjevnou snahu o moralistický závěr mě velmi nadchlo.