Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Namachrované béčko nejspíš inspirované Tarantinem. Měla jsem z toho spíš pocit dobře naplněného klišé, než že by se tvůrci pokoušeli o nějaký vlastní vklad do žánru. Divákovi tak nabízejí rázovité figurky (překrásná nájemná vražedkyně, mlčenlivý mstitel z daleka, samolibý drogový dýler, brutální šéf kartelu ….), všichni kolem sebe sypou hlášky jako vzteklí, několikrát tu někdo někoho zradí a konec nepřekvapí. Samotná Formula 51 ale byla krásně názorný příklad MaCGuffinu. /27. 6. 16./ ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nebyť skvelého Samuela L. Jacksona, tento film by som si ani nevšimol. Je to nadpriemerný krimi thrillerík, ktorý ubehne ako voda, dokonale pobaví a to zase hlavne kvôli Samuelovi, ktorý tomu dáva všetok šmrnc. Film je natočený s nadhľadom a čierny humor sedí. Od štyroch hviezd to nemá ďaleko a som rád, že som dal filmu šancu s odstupom času. 69% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Elmo McElroy (Samuel L.Jackson) je jedním z nejlepších chemiků na této planetě. Své znalosti ale překvapivě (nebo možná ne) nedává k využítí vědě, ale výrobě nových drog. Nyní přijíždí do Anglie, kde chce prodat svoji novou (a lepší) drogu POS 51 některému z Liverpoolských drogových kartelů. Zde se dává do paktu s místním mafiánským přicmrndávačem Felixem DeSouzou (Robert Carlyle), mimo jiné vášnivým fanouškem místního fotbalového týmu (kdo jiný by vlítl do konkurenčního Manchersterského baru s hymnou Liverpoolu na rtech). McElroy ale netuší, že na jeho hlavu je vypsána odměna, o kterou se snaží nájemná vražedkyně Dawn (Emily Mortimer), čirou náhodou bývalá Felixova přítelkyně. Kolotoč peněz, drog a podrazů se může rozject - ale znáte to, kdo se směje naposled ... Film jsem viděl před několika lety, a tenkrát mě moc neuchvátil, a vlastně jediné co jsem si z něj pamatoval, bylo to, že mne "seznámil" s Robertem Carlylem (dokonce jsem si tenkrát nějak "nevšiml" Samuela L. Jacksona :) ). Ale opakování je matka moudrosti, a tentokrát mne film zaujal mnohem víc. Filmy z anglického/irského podsvětí docela můžu, a Carlylovo "fok" je tady naprosto úžasné. Samuel L. Jackson je v kiltu minimálně dost zajímavej, Emily Mortimer krásná a Rhys Ifans je super cvok. Navíc je ve filmu dost slušná hudba. Tak proč ne.. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Škoda od tohoto filmu jsem očekával více. A ono to má i na víc kdyby to ale nebylo natočeno tak průměrně. Strašně se to snaží napodobit filmy od Tarantina nebo Ritchieho, ale to prostě nejde jen tak. Ale na druhou stranu nejde neříct, že by to nebylo vtipné. A to především díky výborným hercům ( zejména tradičně skvělý S. L. Jackson). Myslím si že v lepších rukou by to mohlo dopadnout mnohem lépe.....55%. ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená věcička! Film si nehraje na nic co není. Chce pobavit a to se mu v mém případě povedlo dokonale. Dobrý příbech podresluje skvělá muzika. Jackson a Carlyle jsou opravdu dvojka k pohledání, ale šlape jim to dobře. A na Emily Mortimer je radost pohledět. Tak vypněme mozky a hurá do toho!!! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Film je založen na historii města Liverpool a na obchodu z otroky. Je však dějově převeden na obchod z drogami. (Terva)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 180krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • V roce 2001, ve kterém se děj filmu odehrává, vyhrál Liverpool domácí duel s Manchesterem United. V té době v Liverpoolu hráli i dva čeští hráči (Vladimír Šmicer a Patrik Berger), avšak ani teoreticky bychom je nemohli vidět hrát, protože do duelu s MU nenastoupil ani jeden z nich. (Baltazzar)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama