Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (1 166)

plakát

Oppenheimer (2023) 

V době, kdy jeden ruský psychopat drží ruku na červeném tlačítku, se jedná o velmi rezonující téma. Nolan na diváka chrlí od první minuty obrovskou porci postav, vědeckých pojmů, výslechů i desítky otázek, takže je docela umění udržet stoprocentní pozornost po celé tři hodiny. Navíc v několika časových rovinách. Nejvíc mě vtáhla sekvence z Los Alamos, při testech ničivé zbraně a je škoda, že takový nebyl celý snímek. Cillian Murphy hraje skvěle, má obrovské charisma a film doslova táhne (výborní jsou i Robert Downey Jr. a Matt Damon). Christopher Nolan si mě po TENET trošku udobřil, Oppenheimer se mi líbil, ale čekal jsem prostě o něco větší bombu...

plakát

Dva misionáři (1974) 

Terence Hill kdysi řekl, že mezi ním a Budem Spencerem fungovala až zvláštní chemie. Stačilo, aby klapla klapka, pánové se na sebe podívali a všechno už šlo tak nějak samo. Výjimkou není ani tato velmi povedená komedie z krásného prostředí Karibiku. Další nadprůměrný film dvou akčně-komediálních legend. Dobrá zábava, jako vždy.

plakát

Nezničitelní (1960) 

Burt Lancaster je moje filmová jistota, nepamatuji si snímek, ve kterém by mě zklamal. Umí zahrát prakticky všechny role a sedl mu i tento western. No a Audrey Hepburn je prostě... Audrey Hepburn. Neznám na světě jinou herečku, která by měla tak milý úsměv. Škoda, že odešla tak mladá.

plakát

Dvě nevěsty a jedna svatba (2018) 

Rádoby vtipná bajka o tom, jak mohl mít cílevědomý pivovarník docela hezkou ženu, ale on si radši vybral Bolka Polívku. Bob Klepl je parádní Brutusák a kdyby někdy chtěli Italové vzkřísit sérii o Fantozzim, klidně mu můžou brnknout. Určitá podoba, včetně figury, tady je.

plakát

Ztracená jednotka (1966) 

Ztracená jednotka je poměrně zajímavý válečný snímek z americké produkce, pojednávající o skupině francouzských výsadkářů. Uniformovaného Alaina Delona jsem si sice celou dobu pletl s minimálně dvěma dalšími vojáky, kteří mu byli podobní, ale to tolik nevadí. Hlavní personou je tady totiž charismatický chlapák Anthony Quinn, kterého je doslova plné plátno/obrazovka. Nic převratného v rámci žánru se sice nekoná, ale rozhodně film stojí za vidění. Už kvůli Claudii Cardinale.

plakát

Grošák (1966) 

Velice slabý a nevýrazný western, který nezachrání ani Marlon Brando s (kvalitním) dabingem Miroslava Donutila.

plakát

Inferno (1999) 

Hodně zábavy jsem si kdysi napoprvé sliboval od Inferna. Ani ne tak kvůli svalovci z Bruselu, jako spíš díky jménu režiséra, kterým není nikdo jiný, než John G. Avildsen, jenž je mj. držitelem Oscara za Rockyho. Bohužel, výsledkem je jen průměrný akční film, který nezachrání ani další (též oscarová) kapacita, hudebník Bill Conti.

plakát

Šimon a Matouš (1975) 

Dvojníci Terence Hilla a Buda Spencera (jako dítě jsem si myslel, že jsou to skutečně oni a koukám, že nejsem sám) v pokračování bláznivé komedie Šimon a Matouš jedou na Riviéru. Stejná porce pohodové letní zábavy, jako v prvním filmu. Příjemný oddychový kousek.

plakát

Nepřítel pod hladinou (1957) 

Nejen na svou dobu velice kvalitní a především zábavný válečný film. Tím nejzajímavějším na souboji amerického torpédoborce s německou ponorkou, je psychologická bitva jejich kapitánů. Toho nad hladinou hraje tradičně výborný Robert Mitchum.

plakát

Shane (1953) 

Čekal jsem o dost víc od takové westernové legendy, jakou Shane bezesporu je. Clint Eastwood si ve svém neoficiálním remakeu Bledý jezdec (1985), vedl o moc líp. Herecky i režijně.