Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Ifigenie

Ifigenie (1977)

Viděl jsem někdy v pubertě, kdy je dušička nejcitlivější. Ten boj dvou žen, co uvázly v pastech mužského světa, mě tenkrát tak vzal, že jsem si tenhle příběh postavil ve filmovém žebříčku na první místo. Od této doby, a bude to už nějakých 20 let, jsem ho znovu neviděl. Skoro abych si ho raději nepouštěl znovu, dneska bych možná hodnotil jinak, tak abych ho nemusel sundávat z piedestalu.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Bože, Bože, Bože! Chybí slova ... Vždyž mi ani nepotřebujeme žádnou firmu, aby nám tohle dělala. Bolestné momenty našeho života zatlačíme rádi hluboko do podvědomí, ani za to nemusíme nikomu platit. S tou vymazanou bolestí, ale nevyhnutelně ztrácíme v našem životě i i kus krásy. Nakonec ale, stejně jako v tomto božském filmu, nám ty zasuté emoce vstupují zpátky do života ...

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Tenhle film mě nutí revidovat má některá dřívější hodnocemí. Snímek naprosto perfektně zachovává vyznění Palahniukovy předohy - ačkoliv jsem ji nečetl, tak to tak musí být, protože z toho sálá totéž jako z Programu pro přeživší, který znám. Klub rváčů ovšem jde ještě více na dřeň toho, co si většina z nás uvědomuje snad jen podvědomě - něco s námi není v pořádku. Pro mě po prvním shlédnutí kult. Rychle sáhnu ještě po knize a věřím, že film je jejím důstojným obrazem.

Americká krása

Americká krása (1999)

Jó, to s tím sáčkem. No to je artovka jako prase. Že jo.

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

Je v dnešní filmové produkci málo filmů, které dokážou zrcadlit náš život, náš každodenní život! Každý takový počin je pro mě opravdovým osvěžením. Oba hlavní protagonisté jsou velmi milí a člověk jim to věří, i když Murrayovi teda víc. Takové opravdu velmi záživné hořkosladké podívání.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Tenhle film, když běžel v kinech, tak lidi na konec tleskali.

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

Hilary, ty jsi zahrála tu zarputilou boxerku tak úžasně, že jsi tenhle film dostala do mojí desítky nejoblíbenějších. Tenhle film ukazuje osud a povahu lidí takovým způsobem, až z toho mrazí a dojímá současně. Jednotlivé postavy jsou krásně vykreslené jako archetypy či prototypy lidských vlastností a stále se opakujících životních příběhů. Film, který na 100% strhnul moji pozornost a nenechal mě ani na chvíli vydechnout.