Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (9)

plakát

Čtyři slunce (2012) 

Jestli jsou Čtyři slunce v něčem opravdu zajímavá a v rámci české kinematografie objevná, pak v popisu vztahů mezi rodiči a dětmi - v tom, čemu v rituálech a trablech všedních dnů nevěnujeme pozornost a co nám jednou nečekaně a nepříjemně vpadne do zad, v tom, že rodičovství je nejpevnější ze všech hodnot, jaké máme a že bychom v honbě za jiným neměli nevidět to nejcennější, co už třeba dávno máme. Ani počtvrté mne jeho styl a příběh nezaujal. A tentokrát mne konec spíš znechutil či pobouřil. Tento příběh mi také přišel nejvíce filozofický. Jinak osobitý styl režiséra se opět opakuje. Znovu nám ukazuje příběh lidí, kteří nemají příliš štěstí v životě a svým životem se jen tak bezcílně protloukají

plakát

Anonym (2011) 

Být či nebýt? V našem případě spíše napsal nebo nenapsal? Toť otázka, kterou se zabývají historici či literární teoretici již několik let. Nyní přichází režisér Roland Emmerich s odpovědí, jak to tedy před těmi pěti sty lety bylo. Angličané mají nejspíš obavu, zda německý režisér, který má na svém kontě velkofilmy jako je Godzilla, Den poté či 2012, zvládne zpracovat historický příběh, díky němuž změní mnohým lidem názor. Děj je vyprávěn svižně. Napomáhá tomu přeskakování mezi časovými rovinami, které nechává diváka neustále ve střehu. Díky skvěle propracovaným kostýmům a kulisám se divák lehce přenese do představované doby. Po zhlédnutí tohoto filmu bude na každém divákovi, zda bude tento příběh považovat za pravdivý či fiktivní. Ovšem i když bude nadále věřit, že Shakespeare všechna díla napsal sám, nijak to kvalitu filmu nesníží. Myslím, že není důležité vědět, kdo všechna ta díla napsal, stejně už se ani nemůžeme dozvědět pravdu. A i kdyby byla teorie, kterou nám předkládá daný film, byla pravdivá, na oblíbenosti Shakespearových děl se zajisté nic nezmění. Proto tedy se nebraňme zhlédnutí Anonyma, a vychutnejme si báječný historický film bez jakýchkoliv předsudků. Je to jeden z mála filmů, který poslední dobou vyčnívá mezi ostatními filmy, které jsou uváděny v našich kinech.

plakát

Tři bratři (2014) 

Čekala jsem od Svěráka víc. Myslela sem, že se jedná o celistvou pohádku a ne o 3 rozlišné. První byla ještě ucházející, ale co pak následovalo, tak to už šlo mimo mě. Dětská Karkulka, do které se zamiluje myslivec? A poslední pohádku nezachránil ani Vojta Dyk.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Pro mě jasný vítěz letošního roku. Eddie Redmayne by měl za tuto roli získat Oscara.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Severský Forrest Gump, který však servíruje namísto sladkobolného naivismu černý severský humor. Domnívám se však, že pokud bych četla knihu, hodnocení by bylo nižší.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Originál je prostě originál. Nechápu, proč Američané musí neustále vytvářet remaky, zvlásť chvíli po vzniku švédského originálu. Kdybych nečetla knihu a neviděla původní film, ohodnotila bych tento lépe. Pdodle mě je tento film naprosto zbytečný, není v ničem lepší.

plakát

Králova řeč (2010) 

Tomuto se říká pravá filmařina!! Užívala jsem si to.

plakát

Báječný hotel Marigold (2011) 

Koncert britských hvězd! Nejvíce mě bavila Maggie Smith. Zezačátku bylo tempo filmu takové rozvleklé, ale pak byl najednou konec, přitom by člověk ještě 30 minut vydržel. Prostě příjemná britská lehká komedie.

plakát

Mrtví a neklidní (2013) 

Láska hory přenáší, to se občas stává, ale aby láska léčila mrtvé lidi, to jsem viděla poprvé. Nápad mi zpočátku nepřišel tak hrozný, jen jsem si říkala, že jsem zvědavá, jak to vyřeší a rozuzlení bylo "brilantní". Další variace na téma Romeo a Julie včetně balkonové scény. Dále jasná inspirace s filmem Twilight, neboť upíři jsou také mrtvé bytosti.