Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (502)

plakát

Svatý Mikuláš (2014) 

Čekal jsem více než jsem nakonec dostal. Několikátá předělávka na Grave Encounters, která už je tak ohraná až to nudí. Ano je to amatérský počin, proto alespoň jedna hvězda.

plakát

Insidious 3: Počátek (2015) 

Řemeslně dobře zvládnuté, jak již bylo zmíněno. Co se týče Insidious, nejslabší díl z celé trilogie. Je patrné že Whannell se neodvážil riskovat a nepřišel s ničím novým. Vsadil na klasiku. Popravdě mě osobně přišel první i druhý díl propracovanější a celkově děsivější. Zobrazení duchů tentokrát nepůsobí děsivě(výjimkou je paní v černém :) ) Na druhou stranu kdyby všechny horory dosahovaly takových kvalit jako tento díl Insidious byla by to paráda :)

plakát

Safe Haven (2013) 

Jak již zde bylo několikrát napsáno jednoznačně nejlepší příběh z VHS 2. Hlavně velmi dobrá, tísnivá atmosféra.

plakát

Ghoul (2015) 

Všechno již viděné smíchané dohromady. Blair Witch, Descent atd. Jen jiný příběh. Je pravda, že mé hodnocení ovlivnilo to, že režisérem je Jákl. Atmosféra filmu nabírá grády až od scény v lese. Kde to ale opravdu stojí za to. Na české poměry opravdu pěkný počin.

plakát

V/H/S: Viral (2014) odpad!

Co tohle je ? To byla věta, kterou jsem si položil již v polovině filmu ! Sám jsem si říkal, že to nemůže být tak hrozné jak tomu napovídá zdejší hodnocení (28%). Nikdy se nenechám hodnocením ovlivnit, ale tady v tomto případě musím naprosto souhlasit. Tohle je prostě průser ! Film/projekt který vůbec neměl spatřit světlo světa. Dlouhou dobu se mi nestalo, že jsem musel film přetáčet. Tady ovšem ano ! Příběh Vicious Circles, který lemuje celý film je až extrémně chaotický, neurovnaný. Nemá to hlavu ani patu, o atmosféře ani nemluvě ! A konec tohoto příběhu působil vážně směšně - 0/5. První "klasický" příběh Dante the Great byl o kouzelníkovy který má čarovný plášť. Znovu jsem musel zkousnout hořký fakt, že i tento příběh postrádal jakoukoliv hororovou atmosféru. Byla tu jen jedna scénka, kde zasahovala jednotka SWAT, která se mi celkem líbila - 1/5. Třetí příběh Parallel Monsters a největší úchylárna celého filmu. U tohohle už jsem vážně kroutil hlavou a přemýšlel jsem nad tím jestli vůbec sleduji titul s názvem VHS, protože s předešlými díly to nemá nic společného. Vetřelci se zmutovanými pohlavními orgány, příběh ujetý, nezábavný, nechutný - 0/5. A poslední příběh Bonestone, který připomínal spíše počítačovou hru. Žádný příběh, žádná logika děje. Jenom masakrovat více a více lidí. Působilo to opravdu až tragikomicky. Kdyby se tomu aspoň dalo zasmát, ale takto opravdu ne ! - 0/5. Definovat tento počin nějakým filmovým žánrem, také nejde. Horor určitě ne. Thriller ? To by muselo být napínavé. Zasmát se tomu také nedalo ! Celkový dojem je otřesný. Dokonce tak odpudivý, že nemám chuť na další horory s názvem VHS !

plakát

Extraterrestrial (2014) 

Kdyby se tento horor držel v kolejích, v kterých jel prvních 30 minut, vyklubal by se z něj mnohem lepší kousek. Lépe koukatelný. Prvních 30 minut byla skvělá atmosféra. Poté však následuje zamotávání se do děje a spousta objasňování. A tak pro mě lehčí nadprůměr. Toť vše.

plakát

Annabelle (2014) 

Tak já už fakt nevím ! Díval jsem se na něco jiného než ostatní fanoušci hororu ? To už je naše hororová komunita tak přežraná, že tento nadprůměrný počin hodnotí odpadem ? Nebo kde se stala chyba. Je pravda, že na horory jsem měl teď málo času a tak jsem viděl horor po dlouhé době. I to mohlo mít vliv na mé hodnocení, ale i tak Annabelle disponuje vším tím co obsahoval Insidious či V zajetí démonů. Tak proč odlišné hodnocení ? Možná proto, že opakuje již několikrát viděné. Ale v dnešní době je málo originálních hororů. Mě to i tak prostě bavilo, měl jsem několikrát husí kůži. Ve filmu byl patrný Wanův rukopis. Scény skvělé a ztvárnění démona děsivé. Nejvíc se mi líbila scéna která zahajuje celý film. Pro mě Annabelle na rozdíl od ostatních představuje TOP roku 2014.

plakát

Nakonec zemře (2010) (amatérský film) 

Všechno skvělé. Gradující atmosféra, skvělé prostředí i nápad. Kdyby ten obličej na konci byl ještě děsivější, asi bych se podělal. Proto jen čtyři hvězdy. Ale jinak opravdu paráda.

plakát

Máma (2008) 

Skvělá atmosféra, rychlej spád.Horor Mamá miluju a i tento krátkometrážní se mi líbil.

plakát

Svatyně zla (2013) 

Další fanatická sekta. Něco již několikrát viděné a navíc první půlku velmi špatně koukatelné - nudné. Až za ten závěr dvě hvězdy.