Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (39)

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

Velké avšak očekávané zklamání. Skláním se však před řidičským uměním hlavní hrdinky, jež řidičské zkoušky sice skládá na několik pokusů, ale v ulicích Istanbulu se prohání jako Jason Bourne v Moskvě.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Zbytečně dlouhé, místy nepřiměřeně natahované a jindy jsem se zase nemohl zbavit pocitu, že se až moc spěchá, např. po bitvě o Minas Tirith je přesun vyčerpaného vojska k Černé bráně téměř bleskový a naopak posledních 30 min je snad úplně zbytečných. Ve výsledku však stále velice nadprůměrné fantasy se spoustou skvělých momentů. Důstojné zakončení celé cesty...

plakát

Elvis a Anabelle (2007) 

Mohla to být příjemná nezavíslárna s celkem originálním námětem, kterou však ve výsledku pohřbívá závěr. Veškerá klišé na konci si mohli autoři odpustit a dát filmu zakončení, které by si zasloužil.

plakát

StreetDance 3D (2010) 

Jedna hvězda za to, že jsem to vydržel dokoukat až do konce. Do teď však netuším jak...

plakát

Templář (2011) 

Pro mě osobně spíše zklamání. Po Solomonu Kaneovi jsem se těšil na další představení J. Purefoye s železem v ruce. Zde je však naprosto nevýrazný a celé podání je až příliš šablonovité a čitelné. Ničím nepřekvapí a nenadchne. Naopak celkem obstojně se daří maskovat malý rozpočet (až na obléhání hradu skupinkami nepřátel, kde nedostatek komparzistů bije do očí) a ani drastické sekání končetin a půlení protivníků nepůsobí samoúčelně. Za mě tedy dvě a půl hvězdičky, které zaokrouhluji na tři za cholerického Jana Bezzemka v podání P. Giamattiho.

plakát

Beze mě: Šest tváří Boba Dylana (2007) 

Abych si tohle dokázal užít naplno, musel bych toho o Bobu Dylanovi a jeho životě vědět asi mnohem více. Možná si to dám časem znovu, tentokrát už však s jeho nastudovaným životopisem.

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Překvapivě pohodová záležitost, která sleduje svět módy s příjemným nadhledem a vtipem a činí ho tak koukatelný i pro ty, kteří považují modrou, tyrkysovou a blankytnou za jednu barvu.

plakát

Red (2010) 

Tuctová jednohubka, kterou táhne především obsazení. Pokud jste ochotni akceptovat x-krát provařenou zápletku včetně závěrečného twistu, budete se jistě bavit.

plakát

Avengers (2012) 

Klobouk dolů před tím, jak dokázal Marvel vtrhnout do světa filmů. Zprvu nám servíroval jednotlivé sólovky, aby to vše zakončil (alespoň pro teď) týmovkou Avengers pod režijní taktovkou J. Whedona. Asi toho nejpovolanějšího k natočení tohoto filmu. Hrdinové z různých prostředí zde působí naprosto přirozeně stejně jako jejich vzájemná interakce, akce je prvotřídní a humor je servírován v odpovídajících dávkách a chílích (zvlášť doporučuji scénu Hulk vs. Loki :-D). U filmu jsem se bavil od začátku do konce. P.S. Nikdy jsem nebyl velkým fandou Hulka, ale v podání M. Ruffala bych si ho dal klidně i vrámci jeho vlastního filmu.

plakát

První krok (2009) (seriál) 

Nesleduji seriál sice pravidelně, ale pár dílu jsem měl možnost vidět a byl to zcela promrhaný čas. Tupý scénař, dialogy, u nichž máte chuť vyskočit z okna, vesměs komické herecké výkony snad s vyjímkou P. Kříže, který mě baví upřímně a úmyslně, ale jinak neskutečná nuda, nuda a... nuda.