Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život Carly (Nichola Burley) připomíná pohádku. Chodí s charismatickým Jayem (Ukweli Roach) a jejich taneční skupina se právě probojovala do finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship. Pohádka ale končí ve chvíli, kdy Jay Carly skupinu opustí a všechny sny o taneční slávě se tak rychle začínají hroutit. Zlomená Carly bojuje ze všech sil, aby skupině i sobě dokázala, že k vítězství je může dovést i ona, nicméně po sérii nepříjemností a osobních porážek, mezi které patří i ztráta zkušebny, začíná o svých vůdčích schopnostech vážně pochybovat. Spása přichází v podobě učitelky baletu Heleny (Charlotte Rampling), která je fascinována schopnostmi a nadšením Carly a celé skupiny a nabídne jim, že mohou trénovat v luxusním studiu baletní akademie. Podmínkou ale je, že budou spolupracovat s jejími baletními tanečníky. Helena doufá, že Carlyino nadšení a vášeň pramenící ze street dance nakazí i její mladé svěřence před konkurzem do prestižního britského Královského baletu.

Na otázku, zda tyto dvě skupiny tanečníků najdou způsob, jak před finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship a před konkurzem do britského Královského baletu začít spolupracovat, odpoví historicky první 3D taneční film, který je inspirujícím a vzrušujícím výletem po britské scéně street dance, a který představí mimo jiné i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent – George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (131)

Vozataj 

všechny recenze uživatele

Viděno na PC bez 3D a myslím, že jsem o nic nepřišel. Příběh klišé, ale nebuďme naivní, to všichni vědí a všichni s tím do toho šli. Líbily se mi taneční kreace a Nichola Burley, která mi značně připomíná naši českou bruneku Terezu Voříškovou. I když hip hop neposlouchám, ve spojení s tancem mi nevadí... ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Největší plus je v tom, že se tam tančí prakticky neustále a primitivní, šablonovitý děj nemá moc prostoru. Postavy vždy mezi sebou prohodí pár vět, aby se příběh někam posunul a tančí se dál. Letošní Let's Dance 3D je sice lépe natočený, ale v druhé polovině to zbytečně brzdí právě ty nezajímavé (až směšné) dialogy o citech, které se moc poslouchat nedají. Ve výsledku ve mě oba filmy zanechaly stejný dojem, protože mě nudily méně než jsem před projekcemi čekal. P.S. StreetDance je naprosto totéž co první Let's Dance - street vs. balet. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

26.9.2010 ~ Anglický taneční pokus o film, který někdo omylem označil jako drama. Drama to rozhodně není, jen to bylo asi těžce zařaditelné. Příběh i zápletku by totiž mohla vymyslet kterákoliv třináctiletá dívčina, co si doma tancuje u zrcadla. ~ Carly už jako malá hopsala u zrcadla a už jí to zůstalo. Se svým přítelem Jayem si tak v Londýně založila taneční streetdancovou skupinku. Mají právě před důležitým vystoupením a závěrečným finále mistrovství Anglie, když tu Jay zničeho nic skupinu opouští, protože prostě proto (a Carly taky pouští k vodě). Carly tak zůstává se svým snem a skupinou sama, všechno se jí hroutí a už už to vypadá na konec světa, když se na scéně objevuje vizionářská učitelka baletu, která má na starosti skupinku žáků, připravujících se na přijímačky do elitního baletního souboru. Carly ovšem dostává tak trochu nůž na krk. Jedinou možností, jak mít kde trénovat, je vzít do party i právě ony baleťáky. A tak postupem času musí nevraživost mezi klasikou a hopsáním nahradit spolupráce a zápal. Carly mezitím stále neví, jestli Jaye nebo baleťáka. ~ Všechno tedy nakonec spěje do zdárného cíle, když tu vedoucí baletní školy, která s takovýmito výmysly nesouhlasí, zařídí přijímačky do baletu na stejnou dobu jako finále streetdance mistrovství. Jak to dopadne? Pomohou baleťáci svým přátelům? Jak publikum ocení mix baletu a hopsání? Koho si Carly vybere, proradného Jaye nebo statného baleťáka? O čem to vlastně bylo? ~ V kinech šel tenhle "film" ve 3D, ve 2D mi zase nijak zvlášť nepřišlo, že by právě 3D přidalo na filmu tolik, aby to stálo za víc, než to stálo. A ono to za moc nestálo. Zápletka byla vymyšlena během několika minut, příběh se točil jen kolem Carly a jejího výběru partnerů, všechny ostatní postavy tu byly jen proto, aby měl kdo tancovat. A to je jediný klad i zápor snímku, tanec. To, co dokáží se svými těly někteří udělat, je pěkné. Ne brilantní, dokonalé, úchvatné nebo geniální, ale prostě pěkné. Tím záporem je to, že je toho tance nějak moc. Ano, chápu, je to taneční film, ale několik zdlouhavých minut civět na poskakování mě dokázalo poměrně záhy omrzet. Možná to bude i tím, že sám nijak tanci neholduji, jsem prkno ještě z paleolitu, takže řádně zdřevěnělé, a tak mi stačí opravdu jen chvilka pokoukání. A myslím, že ani neprozradím moc, když podotknu, že závěrečný tanec, mix ála streetbalet, byl děs, hudba neseděla k pohybům a přišlo mi to tak jako největší fail snímku. Samozřejmě vyhráli, Jay ostrouhal a diváci ječeli u každé blbosti. ~ Kdepak, kdepak. Tohle byla blbost už svým nápadem a 2D, 3D ani 8D by na tom nic nezměnilo. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Streetdance Original: 1. Pass Out - Tinie Tempah ,2. We Dance On - N-Dubz, Bodyrox ,3. Work It Out - Lightbulb Thieves ,4. Tiny Dancer (Hold Me Closer) - Ironik ,5. Strong Again - N-Dubz ,6. Live For The Moment - Pixie Lott ,7. Candy - Aggro Santos, Kimberly Wyatt ,8. Fight For This Love - Cheryl Cole ,9. Going Out Tonight - Lethal Bizzle ,10. Get Sexy - Sugababes ,11. The Humblest Start - LP, JC ,12. Cash In My Pocket - Wiley ,13. Beggin' - Madcon ,14. Club Battle - LP, JC, Skibadee, Mc Det, Chrome, Blemish ,15. Champion Sound - Fatboy Slim ,16. Life Is Beautiful - Vega4 ,17. Broken - McLean ,18. One In A Million - Swiss, Music Kidz ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem někde psala, tanec je životní postoj, který se nemění! Pro tyhle tanečníky to znamenalo úplně přehodotit svůj život, "vzdát" se něčeho, co milovali a najít cestu v něčem bezvýchodném ... Je to sice klišé nad klišé a vždy víte kam půjde další krok hlavních hrdinů, ale! Filmy o street dance nesmíte posuzovat podle obsazení, scénáře nebo režie. Ne! Tam jde prostě jen čistě o tanec a ten tu byl, se všemi "nástrahami" jakš takš dobře zpracovaný. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Producent filmu James Richardson vysvětluje nápad natočit film z tanečního prostředí tím, že se veškerý svět točí kolem drog a gangů a právě nastal čas ukázat taky něco pozitivního. (Angie91)
  • Film je historicky prvním tanečním filmem ve 3D. (Angie91)
  • Film představí i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent - George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity. (Angie91)

Reklama

Reklama