Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KŘÍŽ NA TVÉ TUNICE JE SYMBOLEM TVÉ VÍRY VE VŮLI BOŽÍ“........ /// Lehký zasvěcení do politický situace (kdo je zlo, kdo dobro) a jde se na věc. POVĚSIT! To můžu, zvlášť když kameraman po chvilce musí očistit kameru (od krve, masa atd..) Situace vyžaduje středověkých sedm statečných, co se umí mečem, lukem, noži a sekerou ohánět. V týhle naivní družině funguje J.Purefoy nejen jako templář, stratég, válečník, chirurg, ale když odloží meč i romantik a milovník. Nemůžu si pomoct - ,,jeho“ Solomon Kane mě oslovil víc. Síla tohodle filmu je totiž v krvavý středověký podívaný, v boji, ve čtvrcení lidí a jednom hradu, kterej vládne všem. ,,BŮH TĚ ZATRAŤ TY VRAŽDÍCÍ KURVO!“ ... ,,TAKOVÝHLE JSEM KRÁL!“... Řekl bych, že lidi trpěj víc než holky v Nanjingu, ale když je klid, tak to občas nudí. Hlavně ,,tokání“ nadržený paničky, která svádí k hříchu. S přivřenou bulvou bych klidně mohl dát 4*, ale dám 3*, který budou 100% zasloužený a ti se sklony k sadismu, si klidně něco přidaj. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se farářovi ,,šmiknout“ jazyk. 2.) Podepsal jsem Magna charta libertatum. 3.) Milují dobývání hradu. 4.) Dialogy typu: ,,Má prdel zasmradí tvůj hrad“ obohacují náš rodinnej život. 5.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela poctivá středověká řežba. James Purefoy pravděpodobně našel svou hereckou škatulku a myslím že podobných filmů se hodí. Mě se líbil slizácký Paul Giamatti, který herecky samozřejmě přečuhoval. V jeho podání byl anglický král vskutku reprezentativní. Kate Mara je luxusní kočka. Na filmu je místy vidět jistě našponovaný nepříliš vysoký rozpočet. 55% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Co se týče historických řežeb z poslední doby patří Ironclad spíše k tém průměrnějším kouskům. Herci jsou sice všichni výborní (jenom ta Kate Mara mi trochu lezla na nervy) a bitvy jsou vzhledem k rozpočtu výborné. Scénáristicky je to ale dost odfláknuté, hlavně co se týče postav, které mě vlastně vůbec nezajímaly a neměl jsem nějak důvod jim fandit. Celé to navíc je až příliš dlouhé a navíc i dost roztříštěné. Škoda, šlo z toho udělat mnohem lepší a výživnější řežbu. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Na tento smímeček jsem se těšil, neboť pro válečné filmy z období středověku mám slabost. Ale byl jsem dost zklamanej, děj váznul a místy jsem se nudil. Ale líbilo se mi zfilmování dle skutečné události (bitva o Rochester skutečně proběhla) a velmi realistické souboje. Lepší průměr, ale znova film zhlédnout ne-e. 60% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenár nie je úplne márny, hoci je poskladaný zo schematických situácií a vzťahov a s prepracovávaním postáv sa veľa nenatrápil. Napriek tomu príbeh funguje a dialógy sú napísané solídne, čo je asi dôvod, prečo sa nechalo ukecať toľko známych (a dobrých) hercov. Tí film zachraňujú - hlavne Giamatti pochopil, že hrá v béčku a ide vypľuť zlodušskú dušu, tak oduševnene prehráva. Purefoyovi som toho templárskeho panica veľmi neveril, ale keď sa chopí obojručáku a začne rúbať ľudí napoly, je to fajn. Bitkám pomáha extrémna krvavosť, ale lepší strih s plynulejšou nadväznosťou záberov by teda nebol na škodu. Výprava, kostýmy, rekvizity pomerne v poriadku, ale fakt, že dánski žoldnieri hulákajú po maďarsky, ma teda rušil. Takisto sa z ich vodcu, echtovného Vikinga, nemusel na konci stať namodro počmáraný keltský furiózo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Postava Templáře používá dvouruký meč 5 a půl stop dlouhý. Tak dlouhé meče se ve 13. století nevyskytovaly. Meče z tehdejší doby byli kratší, ne víc jak tři stopy dlouhé a výhradně jednoruké. (Conspi)
  • Posádce hradu Rochester při obléhání v roce 1216 skutečně velel baron William d'Aubigny (Brian Cox), jeden z pětadvaceti garantů Magny Charty. Po pádu do Janova zajetí po prolomení hradní obrany ale nebyl ani mučen, ani zmrzačen, ani popraven - zemřel až v roce 1236. Stejně tak se rozhodně nejednalo o pouhého obchodníka s vlnou. (IlMagnifico)
  • James Purefoy se kvůli roli musel nejen naučit špičkově zacházet s mečem, ale také nastudovat mnoho informací o templářích. (Olík)

Reklama

Reklama