Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (312)

plakát

Rychlá změna (1990) 

Začína to sľubne (mad Joker vibes, "Up your butt with a coconut!"), ale po úteku z banky Billovi a jeho partičke (featuring neznesiteľný Randy Quaid) veľmi rýchlo dojde dych. Ku koncu je to už vyslovene trápny štúdiový vehikel, ktorý po právu zapadol prachom. Pravdepodobne najhorší film Billa Murrayho.

plakát

Kábulské letiště (2022) 

"There was people getting executed on the airfield and it was horrible to see that happen, um... but it cleared out the airfield." - Major Jordan Eddington, U.S. Marine Corps

plakát

Mahogany (1975) 

Hodne schématické melodrama s decentným nábehom na campy gold. To by ale u kormidla musel zostať režisér Tony Richardson (vyhodený kvôli tvůrčím neshodám), ktorý by isto pritlačil na pilu a dal väčší dôraz na dekadentné skotačenie Anthony Perkinsa s Dianou Ross v Ríme. Producent Gordy bohužiaľ uprednostnil archaickú víziu černej Popelky obetujúcej vlastnú kariéru v prospech sexistického tlčhubu Lando Calrissiana.

plakát

Blondýnka (2022) 

Umučení Marilyn. Tohle není biopic, ale horor. Artsy exploitation at its finest. *French Chef’s kiss*

plakát

Poslední hvězdy stříbrného plátna (2022) (seriál) 

Osviežujúco civilná dekonštrukcia vzťahu dvoch hereckých superhviezd. Že by ma to navnadilo k deep-divingu do ich filmografie sa povedať nedá, ale to je viac vec vkusu, než toho, že by sa snaha Ethana Hawkea predať publiku tuhle dvojku míňala účinkom. Práve naopak, Hawke z tohto projektu vychádza ako skutočný maestro a viem si predstaviť v jeho réžii doku-sériu o histórii Actors Studia alebo niečo podobné.

plakát

Přátelé z dovolené (2021) 

Fotr je lotr meets The Hangover... John Cena je tu fakt solídny magor.

plakát

Bezprecedentní (2022) (seriál) 

Ten pocit, keď s nostalgickou slzou v oku sleduješ Ivanku Trump nenútene konverzovať s pracovníkmi ocelárny niekde v prdeli vo Wisconsine a spomenieš si na Tylera Durdena: "What do you do for a living?" - "Why? So you can pretend like you're interested?"

plakát

Icahn: Neposedný miliardář (2022) 

Štýlový non-konfrontačný pomníček pre (stále živého) finančného žraloka, ktorý bol spolu s Ivanom Boeskym predlohou k ikonickej postave Gordona Gekka. Podľa očakávaní tvorcovia vsadili na nostalgický tribute, replay kariérnych úspechov a prehliadku luxusu včetne obligátnych "back to the roots" sekvencií. Icahnove korporátne trades sú vykreslené povrchne a skratkovito, väčší dôraz je kladený na potvrdzovanie reputácie ultimátneho kapitalistu. Študijný materiál viac pre masy, než ľudí z finances.

plakát

Ambulance (2022) 

Vždy som bral tie fóry o tom jak Michael Bay neprišiel liečiť rakovinu, ale šíriť ju, s rezervou. V prípade Ambulance to ovšem dostáva veľmi konkrétne rozmery.