Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Jane Austenovou zbožňuji, tak pro mě bylo téměř povinností shlédnout i tutu adaptaci a musím uznat, že mě příjemně překvapila. Mé srdce ihned uloupil pan Darcy, který byl dokonale zahrán Matthewem MacFadyenem. Sestry Bennetovi, jakoby z knihy vypadly. Já proti tomuto zpracování nemám jediné výtky. Opravdu skvostné dílo.

Avatar

Avatar (2009)

Chamtivost jako stále více propíraná lidská vlastnost. Chceme nerostné bohatství, tak si ho prostě vezmeme. Co na tom, že se nachází pod domovem domorodého lidu...avatar je snad jediný film, na kterém jsem byla dvakrát v kině. Poprvé jsem ani netušila na co jdu, ale ze sálu jsem vycházela naprosto unešená. Zamilovala jsem se do neskutečně krásného a divokého života na Pandoře. Celá Pandora byla nádherná. Samozřejmě jsme ve filmu mohli shlédnou nějaké to klišé, ale to už k filmům tohoto ražení tak trochu patří.

Howlův kráčející hrad

Howlův kráčející hrad (2004)

Nejvíce se mi líbilo, že se nejednalo o bezduchou pohádku pro děti. I pro dospělé tu bylo dost věcí k zamyšlení. Zpracování je nádherné - kráčející zámek mě uchvátil svou propracovaností. Samozřejmě Howl a jeho osobnost naprosto zastiňuje všechny ostatní postavy. U něj se mi líbí hlavně jeho nečernobílost.

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

Od původní trilogie, je to moje nejoblíbenější část SW. Líbí se mi, jak je to ještě takové nevinné. Další díly jsou čím dál tím temnější, což je vzhledem k celému příběhu jedině dobře. Takže tento "začátek" (ikdyž to jsou už čtvrté SW) je naprosto odpovídající. Často tu v komentářích zazněla kritika Jar Jara Binkse - já si myslím, že celému filmu dodává trochu té odlehčenosti a že to rozhodně není na škodu.