Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (247)

plakát

Happy End (1967) 

Důvtip a obrazotvornost Oldřicha Lipského překročila v tomto filmu hranice běžného chápání a vzniklo tak nadčasové dílko, které se v české kinematografii jen tak nevidí. Komedie natočená pozpátku, v níž následek zazní dříve než příčina, byla režisérovou zdařilou volbou a poskytla herecké příležitosti mnoha vynikajícím hercům, zejména Vladimíru Menšíkovi. Po chvíli sledování se Vám z této obrácené reality začne motat hlava, budete se pokoušet věty sestavit ve správném pořadí, pochopit souvislosti ději, ale nejlépe uděláte, když to vzdáte a zadíváte se do filmu a budete poslouchat komentář hlavního hrdiny. Z této převrácené souvislosti pak film získává zvláštní kouzlo vtipných hlášek – například v situaci, kdy přijde milenec Ptáček do bytu, v němž ho vítá Julie slovy „Pojďte dál. Nečekala jsem Vás. Mám tu trochu nepořádek. “ Ptáček odpovídá „To znamená, že jste sama“. Julie odvětí ... „Prase.“ Originální a jedinečný film patřící do zlatého fondu, který Vám polechtá bránici a který prostě musíte vidět. Je jen velká škoda, že se v televizi už dlouho neobjevil.

plakát

Hibernatus (1969) 

Louis de Funés je brilantní, ostatně jako ve většině svých filmů. Gagy, grimasy a nezapomenutelné škleby, to vše najdete v této komedii. Vzhledem ke své stopáži není ve filmu příliš zbytečných záběrů a než se nadějete, je konec. Škoda, že tehdy nenatočili pokračování. Zajímalo by mne, co by bylo dál po rozmrazení Huberta de Tartas po padesáti letech. .

plakát

Hlas (2013) 

Takové příjemné nezávislé filmové pokoukáníčko ze světa tvorby filmových trailerů, které každý máme rádi. A jaký to je prý byznys... pár vtipných momentů ve filmu je, ale mohlo jich být více. Třeba scénka, kdy hovoří s ruským akcentem ... atd.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Dlouho jsem na film čekal a dočkal se. Výprava nádherná, krajina naprosto fantastická, až člověk nechce věřit, že něco tak krásného na světě vůbec existuje. Začátek filmu trošku dlouhý, ale pak se to rozjede a každý další záběr je strhující a překvapující. Parádní biják.

plakát

Hudbu složil, slova napsal (2007) 

Oběma hlavním protagonistům role sednou jako ulité. Je to příjemná podívaná, oddychovka na podvečer.

plakát

Hulk (2003) 

Pěkná podívaná, dobré efekty, zajímavé i po střihové stránce. Jen mi někdy až moc vadí ve filmech sledovat záběry čtyř kamer najednou. Chápu, že toho chce tvůrce sdělit příliš, ale méně je někdy více. Přesto se mi nitky příběhu postupně splétaly dohromady až do úplného konce. Originál komiksu neznám, proto jsem neměl s čím srovnat, ale mám rád zajímavé sci-fi příběhy, a tento mezi ně určitě patří.

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Generace našich rodičů tenhle seriál nesnáší, nicméně plejáda výborných herců včele s Jiřím Sovákem a Pepíčkem Kemrem mě k televizní obrazovce vždy přiláká. Když Waldemar Matuška emigroval do Ameriky, vysílali seriál v televizi bez jeho písně, nyní vše remasterováno a opět komplet.

plakát

Charlieho andílci (2000) 

Čím víc se na film dívám, tím víc se mi líbí. "Co to je?", "Čínské bojové muffiny." A Drew Barryomer je k sežrání. Lidi, co chcete víc od komedie, než se pobavit a smát. Tak do toho.

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) 

Výborná zábava, obzvláště, když se televizní producentka snaží odolávat názorům nového reportéra a posléze si od něj nechá radit, aby získala přízeň svého souseda. Feministkám se tento film moc líbit nebude, ale mně se líbil ... nekecám.

plakát

Chrysalis (2007) 

Dobrý nápad, jen nějak nedotažený do konce a za to beru dvě hvězdičky. Rvačky zbytečně dlouhé, jejich střih mohl být rychlejší. Scény s předvídatelným dějem (ve vězení, úvodní cesta autem, atd.) Ale po vizuální stránce - lahůdka. Hezká byla jízda kamerou nahoru, napříč patry a celkově fotografické pojetí některých záběrů. To u amerických filmů jen tak nenajdete. A pochvala patří i hudební složce filmu.