Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (36)

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Do kina jsem v tomto případě šla spíš vlažně, komedie pro mě mají tendenci být buď skvělé nebo strašlivé (častěji ale to druhé), jen výjimečně něco mezi. No ale jak jsem mohla od britské komedie čekat zklamání? Úžasné figurky v období prodloužené puberty, skvělá hudba, lehký závan bezstarostné svobody, vtipné dialogy, nakažlivě dobrá nálada…s tou jsem taky z kina odcházela, navíc se mnou zůstala pozoruhodně dlouho. Tahle komedie svůj účel splnila.

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Provařené téma, které by šlo zfilmovat i mnohem nudněji, ale tenhle film je díky režii a výběru hlavních představitelů takový malý klenot. Krásně jim to všem spolu šlape, Russell Crowe má jiskru, která prosluní celý film, a i přes lehce negativní roli je k pomilování. Jeho sžívání se s životem na prosluněné vinici mi vlilo hodně radosti do žil!

plakát

Mamas & Papas (2010) 

Hrozně utahané, dlouhé, scénáristicky nezvládnuté, nudné, a na můj vkus už přílišné a nikam nevedoucí babrání se ve vztazích. Zuzanu Bydžovskou mám pro její nekonvenční vzhled a herecký výraz moc ráda, ale tentokrát byla její postava nekoukatelná, nebavilo mě ji objevovat, a žádný smysl jsem v jejích dlouhotrvajících, na moře upřených pohledech, sladkobolném úsměvu a banálních větách, které pronášela, nenašla. A Klára Issová už mě taky nebaví, hraje pořád stejně. A navíc problém, který mám s určitými českými filmy asi jenom já- hercům není vůbec rozumět, vyžaduje to nadlidské úsilí a odezírání ze rtů...

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Dost nekorektní, a proto dost zábavné! Podobných komedií, které si neberou servítky, není nikdy dost. Myslím, že tudy cesta vede!

plakát

Zapomenuté místo (2003) 

Takový nenápadný filmeček, ale chytil mě, a docela dlouho nepustil. O lidech, kteří chtějí a dokážou žít jinak, to je vždycky inspirující. Možná trocha stesku po časech, kdy byl člověk taky tak divoký a volný jako ten kojot. Skvěle zahraná Bo, a krásná role pana Gibbse, který jakožto zástupce civilizace neodolal kouzlu místa, musel zůstat a začít malovat. Taková malá naděje na to, že život není nalajnovaný, a nikdy není pozdě změnit kurz.

plakát

Říše slunce (1987) 

Christian Bale hraje skvěle, ale musím souhlasit, že jeho postava je opravdu nesympatická, a to je u hlavní role, se kterou máme soucítit, trochu problém. Možná za to mohl ten naprosto tragický dabing, ale to samozřejmě nemá co dělat s uměním Stevena Spielberga, takže za 4. Aspoň že se tam blýskl John Malkovich.

plakát

Zahrada (1995) 

Krásný film, který na mě zapůsobil jako očistná lázeň.

plakát

Strom života (2011) 

Tři hvězdy za vizuální stránku, která je sice krásná, ale co dál? Ještě tak bitva něžné matky a despotického otce uvnitř jednoho dospívajícího kluka. Ale jinak toho na mě bylo tak nějak moc…moc hudby, moc Boha, moc doslovné filosofie. Bohužel se mi při výkřicích typu: Támhle bydlí Bůh! ježily chlupy na těle, takže nemůžu jít s hodnocením výš.

plakát

Ink (2009) 

Jo, je to trošku amatérské a je na tom vidět nedostatek financí, ale jenom to neštěstí film nedělá. V tomhle případě mi to vadilo jen maličko. Když člověk překousne poměrně nestravitelný začátek, kdy je dost těžké se v ději orientovat, a všechny chyby typu nedokonalých masek a tak podobně, je to vlastně hrozně zajímavý film. Tady je to fakt jen o trpělivosti. Musím dát pět *, protože se mě dotkl zvláštním způsobem. A scéna one, two, three, four… je prostě geniální.

plakát

Nezvaný host (2007) 

Tak, pohladilo to po duši, jak se říká. Moc pěkný, klidný film. Chvilky, kdy Walter, s výrazem kamennějším než jaký má suverénně nejkamennější Clint Eastwood, náruživě bubnuje, byly nejlepší.