Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Ze začátku se zdálo, že se celý film utopí v příliš fantaskních obrazech, ale posléze se to poměrně hezky rozjelo. Alenka sice ve druhé půli připomíná spíše Pána Prstenů, ale to vlastně není na škodu, vždyť doslovných přepisů Carrollovy Alenky bylo již dostatek.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Jeden z nejlepších válečných filmů co jsem kdy viděl. Jde vlastně o svého druhu road movie, kde se, čím dál více se dostávají dolů po řece, tím více se vynořuje šílenost války - a úplně na konci je Marlon Brando.

plakát

Avatar (2009) 

Úžasná podívaná s jednoduchým příběhem, kterak zlý (tj. civilizací zkažený) člověk, který již zabil matičku Zemi na své planetě, se chystá ve své nenasytnosti zabít matičku Zemi na jiné planetě. Ovšem díky skvělému zpracování má i takto primitivní příběh své neodolatelné kouzlo, takže ve výsledku jsem celé dvě a půl hodiny fascinovaně sledoval boj domorodců ne nepodobným americkým indiánům (i co se stylu uvažování týče) proti zlotřilé těžařské společnosti. Podívaná pro celou rodinu, kterou nelze než doporučit.

plakát

Bobule (2008) 

Ideální film na volný večer. Příběh nijak zvlášť originální, ale také ne hloupý a už vůbec ne nudný. Hlavně kvůli prostředí moravských vinic a vína dávám čtyři hvězdy.

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Velmi dobrý nápad - postavit jediného mstitele (který navíc je i přes svůj terorismus sympatický hrdina) proti celému systému, který nedokáže zaručit spravedlnost. Film ale trochu kulhá ve zpracování a logice příběhu, ale i přesto jde o napínavou podívanou s dobrým nápadem.

plakát

Čarodějův učeň (2010) 

Strašlivě stupidní (začal bych skutečně popravovat za jakékoli "moderní" pojetí báje) a navíc i poměrně nudné. Což by možná ani moc nevadilo, kdyby šlo o film primárně zaměřený na dětské publikum - takto ale nechápu, proč je hlavnímu hrdinovi 20 let a studuje na VŠ. Bylo by pro všechny mnohem stravitelnější, kdyby se vše odehrávalo na střední škole nebo ještě níž (jak v kvalitně naprosto stejném Percym Jacksonovi).

plakát

Černá labuť (2010) 

V první řadě je třeba říct, že tento film bez Natalie Portman by byl jen lehce nadprůměrným dílkem. Bezpochyby předvedla geniální výkon (hlavně závěrečná půlhodina je dech beroucí). Jinak jde o zajímavé psychologické drama o tom, jak se prolíná realita role s realitou herce a že není úplně lehké rozlišit, kde začíná role a kde herec. Některé obrazy hrdinčiny pochroumané duše sice velmi nebezpečně balancují na hraně levného kýče (což je ostatně pro Aranofského typické - viz celá Fontána, nebo i Pi), ale každopádně jde o filmový zážitek, jakých se objevuje jen několik do roka.

plakát

Fighter (2010) 

Zase jedna variace na boxerská dramata, která jsou nakonec všechna stejná - boxer pocházející z chudého prostředí, kariéra zdánlivě uvázla na mrtvém bodu, nalezení životní lásky, zvrat v kariéře a happy end. Tento film má však několik momentů, díky kterým si zaslouží nadprůměrné hodnocení - výborný Christian Bale a neméně výborně napsaný charakter, který hraje; také rodinka hlavního hrdiny je k pohledání a statečně se stará o většinu komických momentů; film má spád a ani na okamžik nenudí. Sečteno, podtrženo - čtyři hvězdy.

plakát

Harry Brown (2009) 

Celý film se mi poměrně líbil, jen ten konec byl podle mého naprosto zbytečný - příběh fakt nepotřeboval žádné skandální odhalení a finále v plamenech. Nebýt toho dal bych i 4 hvězdy, ale takto jen 3.

plakát

Legie (2010) 

Je to pitomé, až z toho mozek bolí. Sice pitomost jsem si už dávno zvykl hollywoodským filmům odpouštět, ale nudu odpouštět neumím. Navíc když už konečně přijde nějaká alespoň trochu slušná akce, tak je hned vystřídána takřka nekonečnými "hlubokomyslnými" rozhovory, které snad kýčovitější ani být nemohly.