Reklama

Reklama

VOD (1)

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. V Anglii film propagují jako "Nezmeškejte.. nejlepší britský film roku.. skvělý a cool Caine". Souhlasit se asi dá jen s tím posledním. A dost možná, kdyby tam Caine nehrál, byl by to obyčejný televizní film pro všedněpracovní večer. Zpočátku jsem myslel, že půjde o podobnou záležitost jako Gran Torino, naštvaný důchodce s pistolí vs mladí a nevychovaní. Ovšem na to, že Caine se zbraní je všude na plakátech, ten přerod z pacifisty trval docela dlouho. Vůbec mi přišlo, že scénář/režie neví, jaký film chce točit, zda o agresivitě mladých, zdravotních potížích starých, melancholii, drsné realitě sociálně slabších.. Na druhou stranu a ve druhé části, film je velmi šablonovitý, neoriginální, kopírující kde co. Všichni ti zlí, feťáci, dealeři, jsou potetovaní, nebo alespon se tváří jako agresivní úchylové. Caine samozřejmě není obyčejný penzista, ale sloužil dřívě v armádě. (Přesto je to on, kdo zachraňuje situaci/film, třeba svým: "Nedostatečně jste se věnoval údržbě své zbraně, sir.") Policie je bezradná a policejní duo se dohaduje, jestli je dobře nebo špatně se takhle vypořádat s gangy. Co sice působí nepatřičně (protože dlouze), ale zároveň z toho docela mrazí, je bezzubá neschopnost policie s vyšetřovanými členy gangu něco udělat, alespoň je vyslechnout. Nevím, jestli to tam bylo jentak, nebo za nějakým účelem upozornit na stávající situaci, ale názorně to ukazuje, že veškerá ta práva obviněných apod nahrávají právě jim a obrátí se proti společnosti. (Předpokládám, že každý, kdo zná, si při těch scénách vzpomene na Jacka Bauera.) (Jak moc jde v tomhle smířlivém nekonfliktním trendu Británie do háje, myslím ilustruje i to, že studenti dostávají peníze, aby vůbec chodili do školy.) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Harry Brown je člověk, který by si s poslední postavou Clinta Eastwooda v Gran Torinu určitě rozumněl. Možná ne ze začátku, ale později určitě. To už jste možná poznali sami tím, jak to tu všichni s tím filmem porovnávají. Já tak nemůžu jinak než doporučit, protože ten film je opravdu neskutečná jízda. Ze začátku se možná táhne opravdu příšerně, nebo spíš typicky britsky, ale během chvíle si Michaela Caine oblíbíte jako dlouho ne a budete prožívat každou minutu jeho života. A tak to má být. Film mě má dostat. Obklopit a dostat. Tak jsem celý příběh prožíval jako dlouho ne a bylo mi přitom naprosto ukradené, že je film ve skutečnosti šíleně syrový a krutý. Na druhou stranu, co jiného bychom si také představovali? Mazání medu kolem huby? ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

M. Caine je s príbúdajúcim vekom pre mňa čoraz zaujímavejší. Aj keď sa skvelo blysol vedľajšou úlohou v Nolanových Batmanoch, hercovi jeho formátu som prial aby zažiaril naplno a opäť sa nadobro vrátil medzi špičku postarších legiend typu C.Eastwood, či M.Freeman. Dobrých filmov o pomste nie je aspoň pre mňa nikdy dosť. Táto téma je večná a keď sa to podá tak realisticky ako v Harry Brownovi, úspech je zaručený. Film sa porovnaniu s Eastwoodovim Grand Torinom určite nevyhne, ale kdežto Eastwood išiel diváckou cestou s minimum násilia a optimizmom, Harry Brown je priamočiarejší, temnejší a skôr pesimistickejší. Grand Torino je kvalitná pecka a H. Brown je na tom o čosi poslabšie, ale stále veľmi dobre. Gangy s frajermi, ktorí si myslia, že im patrí celý svet, pozná určite každý aj zo svojho okolia. Človek, ktorého zaženú do kúta a nemá čo stratiť, by sa mohol správať aj takto ako H. Brown. Najviac sa mi páčila scéna, kde postrelenému dealerovi, ktorý leží medzi kvetináčmi s marihuanou vysvetľuje, aké má šance na prežitie s prestreleným bruchom. Temné, pesimistické,ale výborné. 90%. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Film, který stojí a padá s Michaelem Cainem, založený navíc pouze na přitažlivosti realistického ztvárnění brutálního násilí. Barber divákovi předhazuje vizuálně působivou, syrovou a bohužel multitematickou podívanou, která ovšem postrádá nějaký zásadní fil rouge, který by alespoň naznačil, koho, že se to režisér vlastně rozhodl moralizovat. Jsou to dnešní bestiální teenageři? Nebo snad zbržděná policie? Nebo že by to byla snaha nastavit zrcadlo celé britské společnosti? Ve výsledku je bohuže všechno a nic, narvané do hodiny a půl. Navíc ve srovnání s Gran Torinem je Harry hrozně laciný. * za atmosféru filmu a * za fantastického Michaela. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +jednoznačně Michael Caine, celé je to uvěřitelné, reálné, drsná atmosféra, kruté prostředí, napětí, krvavé, drastické -vůbec by nevadilo kdyby všeho bylo ještě víc (délka filmu, akce, protivníků)/// Akční tempo je napsané přesně Michaelu Cainovi na míru. Tedy vzhledem k jeho věku je akce pomalejší, je jí méně, ale o to více je brutální a krvavá. Caine si tu zahrál roli podobnou té Eastwoodově v Grand Torinu a opět dokazuje, že na stará kolena se dá zahrát i tak vážná a akční role. A nesmím opomenout, že jim to děsně "sluší". Harry Brown je navíc velké překvapení. Moc jsem o tomto filmu neslyšel, než jsem ho zahlédl ve videopůjčovně a pochopitelně mě námět hned zaujal a film ani v nejmenším nezklamal. Konečně jsem viděl nějaký pořádný film./// Celkem 89%/// ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Jednu z postáv mala pôvodne stvárniť Katie Jarvis, kvôli tehotenstvu sa však vo filme neobjavila. (vander19)
  • Michaela Cainea k filmu už od počiatku výrazne priťahovala podobnosť medzi sebou samým a hlavným hrdinom. Obaja boli vojnovými veteránmi (Brown ako člen námornej pechoty slúžil v Severnom Írsku, Caine zase bojoval v Kórejskej vojne). Navyše Caine kedysi tiež žil v štvrti, v ktorej vo filme žije Brown. (SarumanKo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama