Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (906)

plakát

Památkáři (2014) 

Divácky vděčný film v retrostylu odkazující na tehdejší majstrštyky jako Tucet špinavců. Herecky patřičně obsazené. Nu což, bavil jsem se.

plakát

Pečovatel (2014) 

Film na hranici snesitelnosti pro diváka. Brutální scény, nechutnosti, pedofilní zvrácenosti. V závěru až ukrutně eskalované napětí. Po filmové stránce povedený film svého žánru, ale podruhé bych to již vidět nechtěl. Místy připomínal filmový hit Sedm, jak atmosférou, tak některými scénami, které jsou zde ovšem o 100% hnusnější. Dnešní oběd patrně vynechám.

plakát

Pidiobři 3D (2014) 

Tomuto filmu se dá vytknout jen jediné- proč proboha trvá jen 43 minut? Tak silné dva příběhy o životě hlodavců! Každý jeden by utáhnul sám celovečerní metráž. Napínavější než bondovka, vtipnější než sandlerovka, dechberoucí záběry malých živočichů, nádherná kamera. Není to žádný přiblblý nudný dokument, ale akční podívaná! Není třeba scénáře, není třeba castingu ani režie, stačí jen pozorovat a točit, co se děje v lese či na poušti. Ani jednou jsem se nepodíval na hodinky a najednou byl konec. Celkový zážitek byl umocněn technicky dokonalou 3D projekcí Bia Centrál, kde snímek promítali v rámci českých film jako premiérový. Pohotový personál připravil pro diváky překvapení zdarma- diváky proměnil malbou na obličej na kolegy hlodavce a nabídnul do kina stylový nápoj a směs oříšků pro naturálnější zážitek.

plakát

Počátky (2014) 

Next generation romské populace, jejíž názor na docházku do práce stručně a jasně zformuloval starý cikán: "Proč by holka měla dřít na někoho? Ženský maj prát, vařit a večer dojit..." Co k tomu dodat? Pro mne pochmurné pokoukání, byť se hlavní představitelky sběrného dokumentu evidentně dobře bavily.

plakát

Pohádkář (2014) 

Každý otec může zplodit nějaké to neduživé dítko, zvláště když se spojí s nekvalitní matkou. Prosím Vás, moji milí oblíbení režiséři, nesnažte se točit Nesvatbovou, to snad raději s Nesvatbou.

plakát

Pořád jsem to já (2014) 

Slabší scénář, film stojící na hereckém výkonu Júlinky.

plakát

Poslední cyklista (2014) (TV film) 

Silný příběh s drobet povrchním zpracováním, aby zaujal multiplexového diváka přepínajícího placatou televizi smartfonem. První část pro výborné herecké výkony za 4hvězdy, druhá rozvleklá a plná zpívání za dvě, tudíž průměr 3. Jako úvod do problematiky holocaustu pro současnou mládež na tripu celkem vyhovující.

plakát

Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha (2014) 

Paulo chtěl být spisovatelem již v době svého dospívání, což se odvážil sdělit pouze svému psychiatrovi při úvodním pohovoru. Ten aby mu dokázal, že takové přání může mít jen blázen, zalígroval ho na uzavřeném oddělení. I elektrošoků dal mu okusit. Paulo musel projít náročnou životní trasou, než dosáhl svého životního poslání a skončil u mě v knihovně. Film obsahuje řadu silných scén jeho života. Na katolíka to byla celkem divočina, do které byl zapojen i nevinný divák díky náročné formě vyprávění, kterou pan režisér zvolil. Přeskakuje časové roviny jak postřelený zajíc přes bramborové řádky, hned je Paulo senior na nemocničním lůžku, v následující scéně psychicky ujetý panic a šup k zarostlému hippies v objetí krásných fanynek. Společná linka je pouze to, že pokaždé jest pronásledován vnitřními běsy. Inu široká a divoká jest duše Brazilcova.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Kriminální příběhy dle skutečných případů z matičky Prahy - bravurně zpracováno - velmi koukatelné!

plakát

Ptáci a lidé (2014) 

Syndrom vyhoření na dva způsoby. Americký manager vyhoří na služebce v Paříži v hotelu u letiště.Zcela se odstřihne od minulého života a jde za štěstí. Pokojská, která uklízí jeho cimru, vyřeší svůj život tím, že se promění ve vrabce. Ale ne, ani moravského, ani Vladimíra. Prostě vrabčáka. To vše nádherně nasnímané.