Reklama

Reklama

V řece je nalezeno tělo neznámého muže. Při pátrání po jeho identitě se kapitán Rott (Matěj Hádek) ocitne uprostřed úplně jiného příběhu. Postupně se před ním rozehrává milostné drama hlavního hrdiny Máry/Kamila (Jiří Macháček), který si vybudoval dva souběžné životy se dvěma krásnými ženami (Eva Herzigová a Aňa Geislerová). Pro Pohádkáře jsou ženy výzvou, vášní i inspirací, jsou objektem lásky i lži, lži, kterou buduje s takovou samozřejmostí, že si ji vlastně ani neuvědomuje. Žije ve světě svého velkého živého snu, v němž je tím, kým zrovna chce být, kde platí pouze tady a teď, v němž se zapomíná, co bylo včera a nečeká na to, co bude zítra. Snu, který je tolik povznášející pro něj a tolik zničující pro lidi, které by chtěl milovat. Film Pohádkář vypráví jedinečný, ale mnohými z nás zažívaný příběh. Příběh o touze, podvodu a věčném odpouštění. Příběh lidí ztracených v bludišti lásky, z kterého nemohou a možná ani nechtějí najít cestu. Protože láska podobně jako lež bývají slepé. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára/Kamil byl, tím víc začíná chápat nejen to, že prostě nemohl žít jinak, než žil, ale chápe i důvody přetrvávající lásky obou jeho partnerek. A co víc, díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (275)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vždycky tě budu milovat, Dano. Karla je moje závislost." Bi- a více-gamie je výzva pro každého sympaťáka, který umí profesionálně věšet bulíky na nos a ještě se přitom nechat živit svými ženami. Já to neumím a ani nechci umět, ale přesto mi byl pohodový svět Kamila, Máry i Jirky Macháčka hrozně přitažlivý. Tím bohužel chválení končí, protože vše ostatní mne dokázalo nudit tak, jak bych to od tajemné kriminálky či bývalé supermodelky rozhodně nečekal. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Michálkův Pohádkář podle Nesvadbové klame tělem, protože nikdo by nečekal takto fungující domácí film. Skvělému obsazení kraluje jako vždy vynikající Geislerová (krásná, sexy, odměřená i poživačná), ačkoli plakáty okupuje zejména herecky nepříliš kovaná Herzigová. Ovšem ta v partnerství s Macháčkem a dobře vedena režisérem podává pozoruhodný výkon, kterému lze vytknout pouze klasickou nedokonalost překrásných tváří, totiž že neumí mluvit do filmu. Toto se ostatně už vyčítalo v prvních letech Lídě Baarové, ale ta sotva dvacetiletá na sobě zapracovala, zatímco Eva už má čtyřicet a dávno není debutantkou. Pohádkář vypadá dobře, funguje dobře, navozuje atmosféru, ve které byste se chtěli koupat. Prostředí kriminálky, soudu nebo internátu přirozeně plynou a jednotlivé scény do sebe zapadají s naprostou přirozeností. A i tací jako Linhartová a Míčová ztrácejí svůj běžný afekt ve prospěch celku. Samozřejmě radostí je opětovné shledání s Dvořákem a Kroftovou, kteří až na malém prostoru, přesto hrají velké role. ()

Reklama

Firebug 

všechny recenze uživatele

Co tohle sakra bylo? Pohádkář těží ze zvyku českých diváků chodit do kina na tuzemské filmy vidět profláklé ksichty. Příběhově by to obstálo snad jen jako 30-40ti minutová báchorka. protože ač je námět a vyústění celkem ucházející, nechává příliš potencionálně zajímavých věcí na fantazii a před diváka předkládá jen strašlivě unylý a rozbředlý vztah milostného trojúhelníku. Vrcholem vtipu (občas zmiňovaného v komentářích) jsou hlášky typu: "Stojí mi, jako Petřínská rozhledna." Po půl hodině jsem se koukal na hodinky a to jediné, co mě dokázalo vytrhnou z ospalé nálady byly mizerné výkony některých (ne)herců, papírem šustící repliky nějakých postav a počítáni, kolik pruduct placementu se tam podařilo narvat. Sponzorem pořadu je Renault, Nokia, Microsoft, Seznam, Stream, Novinky.cz a hlavně MASTERCARD, který se podařilo nacpat i do traileru! V něm je jen tak mimochodem 2x ten samý záběr na obnažený zadek Herzigové, ale ve filmu je i ona erotika (PG-13 pochopitelně) tak strašně nezáživná a nudná jako je zbytek snímku. NIKOMU NEDOPORUČUJI ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pomalé, atmosferické - nič pre "komerčného" diváka. Ja som artový prístup zhltol a úplne chápem, že detektívny nádych tam bol len ako niečo navyše. Film dobre pracuje s jednou témou vo viacerých verziách. Páčila sa mi hra na jeden príbeh a celé to zamotávanie inak jednoduchých ingrediencií. Film stojaci na jednom úsmeve... Stačilo by sa viac pohrať s dejovou línou policajta a bolo by tu viac dobrých hodnotení... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby se celý ten film odehrával v nějakém časovém vakuu. Jednou je Macháček s Herzigovou, podruhé s Geislerovou. Najednou se jim narodí dítě. A to přitom Hádek pořád vyšetřuje jeden případ a už roky čeká na výsledky DNA. Film jsem, i kvůli závěru, vůbec nepochopil, ale odpad je mi líto, už kvůli hercům, dát. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Michálek byl kvůli roli za Evou Herzigovou až v Londýně. (M.B)
  • „Já hrozně ráda hraju vedlejší role, protože dávají člověku větší volnost, je na vás menší tíha… a navíc Dana je taková peprná a ostrá, a to jsou pro herce odměny, to se hezky hraje,“ říká o úloze právničky Dany herečka Anna Geislerová. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)
  • „Pro mě je to příběh o vášni, která může být spalující a která si dříve nebo později vybere svou daň,“ říká režisér filmu Vladimír Michálek. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama