Reklama

Reklama

V řece je nalezeno tělo neznámého muže. Při pátrání po jeho identitě se kapitán Rott (Matěj Hádek) ocitne uprostřed úplně jiného příběhu. Postupně se před ním rozehrává milostné drama hlavního hrdiny Máry/Kamila (Jiří Macháček), který si vybudoval dva souběžné životy se dvěma krásnými ženami (Eva Herzigová a Aňa Geislerová). Pro Pohádkáře jsou ženy výzvou, vášní i inspirací, jsou objektem lásky i lži, lži, kterou buduje s takovou samozřejmostí, že si ji vlastně ani neuvědomuje. Žije ve světě svého velkého živého snu, v němž je tím, kým zrovna chce být, kde platí pouze tady a teď, v němž se zapomíná, co bylo včera a nečeká na to, co bude zítra. Snu, který je tolik povznášející pro něj a tolik zničující pro lidi, které by chtěl milovat. Film Pohádkář vypráví jedinečný, ale mnohými z nás zažívaný příběh. Příběh o touze, podvodu a věčném odpouštění. Příběh lidí ztracených v bludišti lásky, z kterého nemohou a možná ani nechtějí najít cestu. Protože láska podobně jako lež bývají slepé. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára/Kamil byl, tím víc začíná chápat nejen to, že prostě nemohl žít jinak, než žil, ale chápe i důvody přetrvávající lásky obou jeho partnerek. A co víc, díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (275)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Máme tu stále zářivé hvězdy jako jsou Ondřej Vetchý, Ivan Trojan nebo Hynek Čermák, ovšem také spoustu populárních, ale ohromně rozporuplných herců jako jsou pro mě Jiří Macháček, Jakub Kokohák nebo třeba Jan Budař. A zrovna kvůli Macháčkovi se mi nelíbili ani natolik oslavovaní Samotáři. A když si někdo jeho podivného vzezření, mluvy i chování hraje na lamače dámských srdcí a bezprostředního sukničkáře, tak se mi tomu těžko věří. Pohádkář je jedním z mála českých filmů, kde se nemůžu dopátrat postavy, která by alespoň trochu zachraňovala nedostatky ostatních. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší katastrofu. Nakonec to nebylo tak zlé. Bohužel i přes zajímavý nápad a pokus o působivější zpracování nedopadl dle představ. Prostě nám v tomhle něco chybí. Tuzemské filmy padají v originalitě na jednu nohu a když přijde zajímavý pokus jakým je Pohádkář, srazí výsledek plochý scénář. Ke všemu konec byl tragicky nezajímavý a předvídatelný. ()

Reklama

HorrFi odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film kterej se mi zase zaryl do paměti a bohužel v tom negativním slova smyslu.. upřímně nechápu ani těch 42% nebo je možná chyba ve mě, ale tohle bylo tak divný, trapný a nudný že jsem to vydržel asi 45minut.. kniha možná špatná neni, to nemůžu posoudit protože jí číst nikdy nebudu, ale tohle byla fakt ubohost.. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Deprese a přesto strašně nepovedená. Nemohu dát víc a je mi to celkem líto, protože Hádek, Geislerová a Herzigová byli výborní. Bohužel Macháček, kterého mám jinak rád, mě prostě v těchhle rolích svůdníků už vadí. To je prostě nesmysl a nevím, že v každém filmu kde hraje, tak je alfasamec, který každou sbalí. Nesedl mi tady. Ovšem, i kdyby tam byl kdokoli jiný, který by se třeba pro tu roli narodil, tak by to nepomohlo. Proč? Protože je to jen čistá sr*čka! Příběh o ničem, naprosto o ničem! Sem tam nechutné dialogy nebo nechutné scény. Nerozumím tomu, co chtěl autor tímto říci. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Michálkův Pohádkář podle Nesvadbové klame tělem, protože nikdo by nečekal takto fungující domácí film. Skvělému obsazení kraluje jako vždy vynikající Geislerová (krásná, sexy, odměřená i poživačná), ačkoli plakáty okupuje zejména herecky nepříliš kovaná Herzigová. Ovšem ta v partnerství s Macháčkem a dobře vedena režisérem podává pozoruhodný výkon, kterému lze vytknout pouze klasickou nedokonalost překrásných tváří, totiž že neumí mluvit do filmu. Toto se ostatně už vyčítalo v prvních letech Lídě Baarové, ale ta sotva dvacetiletá na sobě zapracovala, zatímco Eva už má čtyřicet a dávno není debutantkou. Pohádkář vypadá dobře, funguje dobře, navozuje atmosféru, ve které byste se chtěli koupat. Prostředí kriminálky, soudu nebo internátu přirozeně plynou a jednotlivé scény do sebe zapadají s naprostou přirozeností. A i tací jako Linhartová a Míčová ztrácejí svůj běžný afekt ve prospěch celku. Samozřejmě radostí je opětovné shledání s Dvořákem a Kroftovou, kteří až na malém prostoru, přesto hrají velké role. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Michálek byl kvůli roli za Evou Herzigovou až v Londýně. (M.B)
  • „Pro mě je to příběh o vášni, která může být spalující a která si dříve nebo později vybere svou daň,“ říká režisér filmu Vladimír Michálek. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama