Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (906)

plakát

Zrcadlení (1977) odpad!

Tento film shlédnul jsem na doporučení jednoho z recenzentů - lovců bobříků, že se tu jeden chráněný totalitní druh vyskytuje. Ve druhé polovině byl skutečně k zahlédnutí, ale pouze s použitím funkce krokování obrazu. Stačil oka mrk a záběr byl pryč. Podvod na erotiky chtivého totalitního diváka, který kvůli tomu musel strávit 90 minut nechutné rudé pracovní propagandy.

plakát

Noční doktor (2020) 

Chyběla mi byť jedna jediná sympatická postava, s kterou by bylo možno prožívat děj.

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

John Rambo byl hrdina mého dospívání, viděl jsem ho v x-té kopii na VHS a poté ještě znovu a znovu. Na poslední díl jsem se podíval jen z retro nostalgie a tuze jsem se nudil. Jediné, co mě zaujalo, byl závěrečný časosběr ze všech dílů běžící přes titulky.

plakát

Mozek v plamenech (2016) 

Pokud jste viděli včechny série Doktora House a na nočním stolku máte krom zubů ve skleničce taky knihu Olivera Sackse: Muž, který si pletl manželku s kloboukem, pak toto je určitě film pro vás. Neurologická detektivka sepsaná a osobně prožitá americkou novinářkou. Mladá hvězdička Moretzová ukázala, co umí a dovolila nám celý příběh do mrtě prožít.

plakát

Králové videa (2020) 

Tohle je moje mládí, moje srdcová záležitost. Od roku 1991 jsem pracoval jako vedoucí videopůjčovny, posléze DVD půjčovny. 2500 členů, každou sobotu dlouhá fronta na kazety. To byly krásné časy. Viděl jsem skoro všechny filmy na VHS v distribuci. Byl jsem u toho. Všechna čest panu režisérovi, odvedl kus poctivé dokumentaristiky.

plakát

Sbohem, Sovětský svaze (2020) 

Dojem z celkem zábavné "ostalgické" komedie kazí prasecký český dabing. Ve filmu je důležitý střet tří kultur - ruské, estonské a finské (ingrijské) a tak se v něm mluví třemi jazyky - ztraceno v překladu. Dialogy pak ztrácí pointu i smysl.

plakát

Stáří není pro sraby (2022) 

Magnusek je prostě borec! Točí filmy hlava nehlava, protože se u toho prostě baví. A silou své osobnosti dokáže přesvědčit hromadu lidí, aby mu v tom (a patrně i zadarmo, nebo za minimální odměnu) pomáhali. Ještě chápu, že ukecal náchodského starostu Birkeho na cameo roličku vrchního v kavárně Pupp Karlovy Vary. Ale jak sehnal k učinkování světoznámou brazilskou hvězdu formule 1 Fittipaldiho už nepochopím. Pokaždé čekám, jestli jeho další film bude stejně špatný, jako ty předchozí. A to mu mu právě jde. A mohu zde do budoucna slíbit, že mu ze zvědavosti jako divák zůstanu věrný.