Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (2 806)

plakát

UFO Švédsko (2022) 

Ono to vlastně není ani tak o UFO, ono to vlastně není ani zábavné, i ty postavy jsou jaksi nepříjemně podivné a nesympatické. Až se divím, že ty dvě hvězdičky tomu dávám. Škoda za tu lacinost, jinak by to mohl být docela dobrý film. 2-

plakát

Zákony vlka (2023) (seriál) 

Scénář by ještě na televizi Prima ušel. Ale co předvedl režisér - ten snad ani nebyl na place. Navršovaná klišé, až se divák usmívá. Nicméně dokoukal jsem to, ale jen kvůli jinak docela sympatickému obsazení. Tedy kromě mladé policistky, kterou jsem opravdu nemohl rozdýchat. Ale stejně jako Odznak Vysočina se po rozpačité první sérii dočkal solidního pokračování, třeba i v tomto případě tomu bude tak. Ale bohužel pokračování bylo snad ještě více rozmělněnější.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Dlouho jsem tento seriál odkládal, i když mě mnozí přesvědčovali, že opravdu stojí za to. Ale asi to musí uzrát. A tak jsem se nakonec k jeho sledování z nedostatku jiného materiálu dostal. A první díl mě úplně odrovnal. Negativně i pozitivně. Kromě zbytečného druhého dílu jsem si psychohry užíval až do konce. Rozuzlení bylo nečekané, předchozí zvraty ve vývoji hry také. Prostě skvěle napsaný scénář a neméně skvěle natočeno. Nic špinavého, pěkně se na to dívá. Za mě nejlepší hry byly kuličky a skleněný most. Smekám a za mě téměř plný počet.

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Po shlédnutí posledního dílu jsem bezradný stejně jako na začátku. Proč to vlastně bylo natočeno? Nebo si to snad ČT natočila pro svoje vlastní potěšení? Několik situací mě bavilo, ale jinak jsem tomu nepřišel na chuť. Ani podivnému příběhu bez jasného vyvrcholení, ani hercům v podivných převlecích a už vůbec ne starému mladému "voe". Nebyl to průšvih, jen krok vedle. Podivný seriál, který už podruhé nemusím a ani nechci vidět.

plakát

Redeeming Love (2022) 

Pohádka pro dospělé s velkou dávkou naivity a idealismu. Ale koukalo se na to nakonec dobře. Nic překvapivého, ani převratného.

plakát

Bullet Train (2022) 

Tak tyhle silácké filmy nemám rád. Těšil jsem se po dlouhé době na Brada Pitta, ale byl jsem silně zklamaný. Čekal jsem něco jiného a nedostalo se mi toho ani náznakem.

plakát

Holčičí film (2022) 

Pohled do světa holčičího myšlení. Je to evropské a tedy to není naivní jako americké teenagerovské snímky. I když se rozhodně nejedná o žádnou bombu do světa kinematografie.

plakát

Tetris (2023) 

Chvílemi možná trochu infantilní, jinak hodně naivní, ale po celou dobu nesmírně zábavné. Lepší thriller jsem hodně dlouho neviděl. A vlastně šlo jen o podnikatelský životopis. Perfektní!

plakát

Oběť (2022) 

Zajímavé téma, které si zaslouží zamyšlení. Nejde ani tak o to, že se jedná o Ukrajinku v hlavní roli, ale o samotnou zápletku a jednání hlavních aktérů. A to se může vyskytnout v jakékoli národnosti. Američané by jistě zvolili jiný závěr a přiznávám, že jsem ho tak trochu očekával. Ale na druhou stranu ukrajinskou náturu tak trochu znám a vůbec mě to nepřekvapilo. Chování hlavní hrdinky až na jednu drobnost souhlasí s mými zkušenostmi.

plakát

Místo zločinu České Budějovice (2023) (seriál) 

Pokud mělo toto navazovat na Ostravu, tak kvalita šla výrazně dolů. Spojovací článek v podobě Pavly Beretové nebyl dostatečný, vlastně dokonce zbytečný, mihla se tam asi třikrát během celého seriálu. Případy nezajímavé, průběžný příběh Davida Novotného nakonec zmizel do ztracena. V první polovičce případů mi průběh připadal stále stejný, už od první minuty začali herci chrlit svoje dialogy, aby to stihli do konce. Ve druhé polovině dílů nastalo částečné zlepšení, už se na něco dalo i koukat a nebylo to postavené pouze na slovech. Ale i tak se celkově jednalo o silný podprůměr.