Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (1 394)

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Extrémní riziko (1998) (epizoda) 

Tyhle díly v epizodickym seriálu moc nefungujou - tomuhle se to kupodivu většinu času s retconovym skřípánim nekonzistencí dařilo - pak to ale implodovalo povrchnim rozřešenim "pár keců a jedna věc a všechno je zas ok". Paralelní story k tomu neměla moc co přidat - Maloni sou lame Ferengi a Janeway je slabá kapitánka co si nechá skákat po hlavě radši než aby ukázala trochu asertivity.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Voják (1998) (epizoda) 

Janeway pokračuje v demonstraci své příšerné nekompetence a nezodpovědnosti... a díl z toho ani nic nevyždíme, je to jeden z těch, kde "se dějou náhodné věci v pořadí", ale vlastně to nemá žádnej děj ve smyslu nějaké progrese situace-rozhodnutí-dopad, drone prostě deus ex machina dělá věci a nějak náhodně se chová jak ho zrovna scénář prvoplánovitě postrčí a naprostym samoúčelnym cucprstem scénáristů to skončí nějak dobře. Místy to má nějaké napětí, nějaké zajímavé situace (byť úplně WTF vyřešené) atp., takže to nějak funguje a je to rozumně koukatelný, ale víc o tom říct nejde., slabý 2*

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Noc (1998) (epizoda) 

Janeway opět ukazuje své velitelské nekvality když se separuje od posádky co jí potřebuje (a ta si k ní zjevně vypěstovala stockholmskej syndrom), Voyager posádka se nezvládá vyrovnat s pár tejdnama prostýho cestování, protože nejspíš nemaj žádnou rutinu, nemůžou dělat žádný tréninky a drilly, přinejhoršim se nemůžou zavřít do stáze (jak už jednou udělali), kdysi vzácná fotonová torpéda ("máme jich jen 38!") teď Tuvok používá místo světlic, protože Voyager zjevně nemá reflektory na technobubble a náklaďák s podřadnou tech-úrovní má větší palebnou sílu než Voyager... scénáristi točej trik "když to neumíme ukázat, tak vám řeknem, co si myslet" - Janeway je super kapitán, navzdory celýmu seriálu a tomuhle dílu extra to řiká Tuvok, Voyager je posádka přetékající kvalitami, navzdory celýmu seriálu a tomuhle dílu extra to řiká noname MZák (co je potkal na sotva 5 minut) - fakt super. - - - - - - CO SE DÍLU TÝČE: Zajímavej a tematickej námět ubíjející prázdnoty a jejího dopadu na posádku je nezvládnutej a naprosto nevytěženej, takže je radši obratem (po 15 minutách) přerušenej vcelku meh (ne špatnou, ne dobrou) alien of the week tuctovkou co se pak obrátí do dost přímočaře nenápaditý eko agitky s povrchní pointou. Zajímavej problém z kraje dílu má tuctový řešení co ho shodí ze stolu. Kdyby z toho udělali 2-3 díly co se všechny odehrávají uvnitř Void Expanse, mohly bejt všechny výborný, ale takhle to je jen zmatlaná kaše proplejtvanýho potenciálu; tohle má bejt kurva 4*, možná klidně 5*, pro seriál ikonickej díl (podobně jako Battlestar Galactica s01e01 "33").  Výjimečně nedávám -1* za Neelixe, protože snad poprvé v historii měl koukatelnou linku (hezká expozice, dějově nezužitkovaná samozřejmě, škoda).

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Série 4 (1997) (série) 

Počkej na 7/9, pak je to o hodně lepší - hmh, well... s01 2,1*, s02 1,4*, s03 1.5*, s04 1,6*... ale zároveň sice o 1 odpad míň než s03, ale taky jen jediná 4* (místo 3 v s03) a i ta dost na sílu. Jako jo, 7/9 je dobře napsaná a zajímavá a Jeri Ryan je asi nejsilnější herečka okolo (možná s Picardem, ale postava Doktora se v s04 už úplně rozpadla), ale seriál je dál špatnej. V podstatě dokola ty samý problémy - nenápaditý zápletky, předvídatelný endingy, nedotažený zpracování, děravá logika... ok, v s04 už je aspoň dojem, že Voyager letí pryč, ale pořád to má plnou epizodičnost, takže to je jen povrchní (navíc Rok pekla zvýraznil jak blbě zpracovaný to téma je). Janeway zůstává fakt mizerná kapitánka. Ty 2* tomu dám, ale jako hodně u toho váhám a sou fakt krutě slabý.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Strach a naděje (1998) (epizoda) 

...cool. Neni k tomu moc co dodat. Insight do 7/9 mohl být hlubší (ale to by tvůrci konečně museli říct jaké to vlastně je být Borg), náhled posádky prokreslenější, závěr šlo zpatchovat tak aby Voyager nemusel použít technologii, kterou se pak musí obratem zakecat, proč jí nemůže použít znovu a postoj protistrany mohl být silnější... což je důvod proč i když se to na 4* drápe, tak to nedošáhne, ale jo, fajn díl.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Sama (1998) (epizoda) 

Námět dílu pozdějc zkopírovala a značně líp zpracovala ENT s 03e16 Doctor's orders. Námět je fajn a Jeri Ryan (7/9) táhne díl dobře (a popravdě by ho nejspíš utáhla ještě líp úplně sama - Picardo je vedle ní sice druhej top herec Voyageru, ale postava Doktora jakožto hologramu už úplně implodovala, jak scénáristicky, tak i herecky - resp. spíš režijně), ale jinak je díl zpracovanej slabě (scénář, režije...) Btw. - lidi se buděj ze stáze? Kvalitní stáze. A Voyager už urazil 15.000 světelnejch let jo? Takže doma bude ne za 70 ale za ani ne 20 let jo? Scénáristi a základní matematika, ach jo.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Planeta Démon (1998) (epizoda) 

Slabší 2* - takovej tuctovější zvrat, od kterého to je dál naprosto průhledný a předvídatelný. Neni nic špatnýho na tom zpracovat klasickou SF zápletku, ale je potřeba k tomu dodat něco novýho nebo nezvyklýho a to tady naprosto chybí. 2*. B-story s Neelixem -1* (skoro sem to zapomněl - hrozně zrádný, když to člověk může instantně proklikat hned co se ta jeho protivná držka objeví na monitoru). Btw. ta představa, že na lodi jako Voyager ušetřim energii tim, že zhasnu, je dost lol :D

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Živý svědek (1998) (epizoda) 

Zoufale promarněný - tak dlouho si to hraje na Mirror, až to svojí slabostí začne nudit - když se to dostane ke skutečný pointě, tak jí to vezme totálně z rychlíku, má to nějaký "výjevy" ale efektivně to nemá "děj" a závěr je stejně odfláklej, jako je totálně naivní (což najisto neni to též jako "optimistickej"). Plus body za "mirror" Janeway a za téma, ale jinak dost o ničem.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Nezapomenutelná (1998) (epizoda) 

Základní námět je překvapivě dobrej, i když by potřeboval spíš sérii dílů kde by se to řešilo jako B-story - sračku z toho dělá snaha vyrobit romantiku s postavou, co ani neni nijak představená. (Btw. podobný náměty nesčetněkrát líp zpracovaný viz TNG s04e14 Clues pro thriller/detektivku nebo Doctor Who s08e04 Listen pro horor).  Jinak libový WTF perly - Janeway nejenže bez dalšího odevzdává politické uprchlíky headhunterům, ale ještě si nechá z lodi dobrovolně smazávat všechny záznamy včetně důležitejch taktickejch informací o stealth techu a štíty prorážejících zbraních (a vyvinuté obraně před obojím). Zapomínání je biologickej faktor, Doktor se ho vůbec nepokusí negovat. Nechávám 1* za ten SF nápad, i když je totálně zahozenej a díl samotnej je dost odpad. Btw. se nám tu poněkolikátý opakuje motiv "sledujeme nějakou nudu, co má v pozadí mnohem zajímavější příběh, kterej je ale jen krátce řečenej a odmávnutej" - dost to podtrhává špatnost tý nudy.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Směrnice Omega (1998) (epizoda) 

Námět možná zajímavej, podání spíš nepovedený. Děj/scénář ve stylu "věci se postupně dějou". Napětí, tajemno nebo drama nikde. Janeway vtrhne na cizí území aby ukradla Omegu - že si jí dotyční nejspíš zítra vyrobí znovu nikdo neřeší. Celej díl drží pohromadě konflikt Janeway se Sedmou, jeho podání je ale dost zředěnej čajíček spíš o ničem - o tom že Janeway (a Federace) vyzněj jako zpátečnícký konzervy nemluvě.