Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (14)

plakát

Tropická bouře (2008) 

Ben Stiller stvořil perfektní dokument. Ukázal světu, že Tom Cruise je ve skutečnosti malý chlupatý plešatec tancující na RnB. Ukázal, že miloučká panda je krvelačná bestie, netopýři lítají ve dne a šňupají koks a že vietnamská džungle je plná ozbrojenců vyrábějících heroin. Ukázal, že Robert Downey Jr. se nechá klidně obarvit na černo a že i černý rapper může být gay. Nebál se zahrát totálního dementa a dokázal filmovým akademikům, že to není chyba. Ukázal, že i herecké primadony umí táhnout za jeden provaz a že v džungli se dá nalézt opravdové přátelství. Doufám, Bene, že to všechno myslíš upřímně, protože jinak si mě zklamal… Tvůj dokument je dokonalý. Jsi prostě Scorcher.

plakát

Mr. Bean (1990) (seriál) 

Poťouchlý smolař, podivín, chronický škodič a zarputilý nepřítel tříkolých vozítek. Tohle individuum budete buď milovat, nebo nesnášet, ale každopádně vás bude královsky bavit. Rowan Atkinson ve své životní roli a bezkonkurenční komické one man show. Jeho polo-němé skeče s typickým Beanovským mumláním vás budou drtit svojí jednoznačnou zábavností, jednoduchostí a brilantní pointou. Není to nápor na mozkovnu, je to prostě Mr. Bean. Slušelo by se říct: „Seznamte se.“ Ale kdo by ho neznal…?

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Dexter Morgan je příjemný chlapík z Maiami. Oblíbený svými sousedy i kolegy v práci, milovaný svou setrou, řádně vychovaný svým otcem policejním důstojníkem. Rád jezdí na projížďky na své jachtě a miluje svou práci. Jeho prací je krev a zase jen krev – tedy soudní znalectví v tomto oboru. Dalo by se říct, že práce je jeho koníčkem. A jen tak mimochodem… Dexter Morgan je masový vrah a sociopat. Dost možná ten největší v historii USA. Unikátní seriál z produkce Showtime, v hlavní roli s nepřekonatelným Michaelem C. Hallem a pro mě jeden z nejlepších seriálů, které jsem měl možnost vidět. Uvidíme, kam nás posune 5. řada, která právě startuje.

plakát

Mortal Kombat: Rebirth (2010) 

Spíš trochu obsáhlejší upoutávka na film, než samostatný krátkometrážní snímek. Vynikající temná atmosféra, rychlé představení hlavních aktérů a jedna pranice, která vypadá dobře a kupodivu nepůsobí příliš škrobeně. Povedený šot, který slupnete jako malinu. Hezkých 3,5*

plakát

Válečníci (1999) (TV film) 

Film, na který se nebude dívat lehce, ale o to větší dojem zanechá. Byrokracie a mnohdy až nesmyslná nařízení mírových misí OSN na jedné straně a drsná realita probíhající genocidy na straně druhé. Mezi tím osádky britských obrněných vozidel, které se stávají aktéry marné snahy o pomoc, ve světě, kde i dobré úmysly mohou zapříčinit tragédii. Realistické ztvárnění, místy až dokumentární kamera. Pro mě bezesporu jeden z nejsilnějších filmů, které jsem viděl.

plakát

Robin Hood (2010) 

Ridley Scott a Russell Crowe opět spolu a opět odvedli kus dobré práce. Netradiční zpracování legendy o udatném zbojníkovi, oděná do moderního hávu a špetky (s přimhouřeným očkem) realističnosti. Konečně film, kde "udatní" křižáci připomínají partu zbídačených žoldáků (kterými opravdu byli) ve špinavých hadrech, se zkaženými zuby a v obouchané zbroji. Na příště trochu méně patosu a holywoodského zpracování. Nicméně, pro mě příjemná podívaná.

plakát

Predátoři (2010) 

První Predátor byl asi nejúžasnější podívanou mého mládí. Kopie z dvacáté kopie sousedovic VHS neustále kolovala v našem domácím videu a já se nemohl nabažit toho zatraceně tuhého "ugly motherfuckera". Proto jsem od tohoto filmu nečekal raději nic, než abych byl zklamaný. A ejhle... on vlastně není zas tak špatný. Máme tu partu drsňáků, drsnějších než bruska, exotické prostředí, partu tuhých Predátorů, hlavního zmetka a kupodivu žádný happy end. Do toho staré známé hudební motivy a pár povedených scén. Žádná díra do světa, ale povedená podívaná jak z osmdesátek. A jen na okraj, nedivím se, že Arnold údajně odřekl účast na natáčení. Tak zbytečnou rolí, jaké se nakonec zhostil Laurence Fishburne, by jen pošpinil jméno Dutche Schaefera a to se nedělá...

plakát

Než si pro nás přijde (2007) 

Občas samou lehkostí příběhu skoro zapomenete, že se jedná o hořký příběh dvou mužů čekajících na smrt. Cholerického milionáře Jacka Nicolsona a klidného mechanika Morgana Freemana. Tito dva diametrálně odlišní muži se potkají na sklonku svých vlastních životů, přesto, nebo právě proto se z nich stane nerozlučná dvojce vzdorující neodvratnému konci. Film, kterému se občas podaří zabrnkat na ty správné struny pocitů, o pomíjivosti života a hodnotách lidského života, přátelství a rodiny. Bohužel ne příliš často a někdy až příliš neohrabaně… Přesto pro mě příjemná podívaná a poctivé 4*

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Stejnojmennou knihu Roberta A. Heinleina považuji za klenot military sci-fi. Boj lidstva o přežití proti rozpínajícím se hmyzím nepřátelům, propracovaná vojenská terminologie, metodika a pedantský přístup k vojenským technologiím z ní dělají klasiku žánru. O to větším zklamáním bylo její filmové zpracování. Love story, béčková brutalita a Casper van Dien (leč souhlasím, že v životní roli)? Má-li to být satira, ať už na cokoliv, jako milovník předlohy jí zřejmě neocením. A jen na okraj… mobilní pěchotě se říkalo mobilní, kvůli jejím speciálním vysoce pohyblivým bojovým oblekům a taktice nasazení, která se k nim úzce vázala – a teď schválně, kdo je ve filmu najde?

plakát

Policejní odznak (2002) (seriál) 

Na hrubý pytel, hrubá záplata! Los Angeleský detektiv Vic Mackey a jeho kolegové roztáčejí na předměstí LA divokou ruletu, která se jim začíná vymykat z rukou. Seriál bez kladného hrdiny, kde se postavy rozlišují jen na špatné a horší. Přesto budete Mackeyho a jeho kumpány postupem času milovat a do vás se bude vkrádat pocit, že vlastně v širším kontextu konají dobro. Že kdo se tře o špínu, nemůže zůstat čistý. Sedm řad seriálu si drží standardně vysokou kvalitu (někdy sem se přesto nemohl vyhnout pocitu až příliš přefabulované zápletky), některé episody pak představují svou kvalitou velmi nadprůměrné počiny v rámci novodobých kriminálních seriálů. Svět zkorumpovaných policajtů, politiků, drogových dealerů a šmejdů různého ražení ještě nikdy nebyl tak zábavný. Dávám plusové body za výkony hlavních aktérů v čele s Michaelem Chiklisem a Waltonem Gogginsem, dále za neskrývané podání rasismu, které se dnes jen tak nevidí a přimhouřím očko nad několika málo slabšími díly.