Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Bosně roku 1992, zasažené naplno válečným konfliktem, působí v rámci mezinárodních sil UNPROFOR i britská jednotka se svými obrněnými trasportéry zvanými Warriors. Jejich úkolem je dohlížet na situaci a nezasahovat do bojů mezi znepřátelenými etniky. Jak však lze nezasahovat, když vám před očima zabíjejí nevinné lidi, rabují a vypalují domy a pokud se dostanete příliš blízko válečné vřavy stáváte se i vy terčem kulek a granátů? A jak se vyrovnáte s tím vším utrpením, jež jste zažili po návratu domů?

Jedenáctkrát oceněný britský TV film, ukazující válku naprosto bez příkras. Genocida, masakry nevinných, nesmyslné rozkazy o nevměšování a pocity vojáků, kteří jsou denně přímo uprostřed tohoto pekla. (s.Predseda)

(více)

Recenze (184)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Máte hodnost nadporučíka? Ano, byl jsem šest měsíců v Bosně. Snad jsem se choval divně. A ona se zlobí. Myslí si, že to dítě nechci, ale když vidíte bezhlavá mimina, mluvíte s lidmi, kteří mučili děti a házeli je do řeky, nezajímá vás, jaké plínky nebo výbavičku koupit. Nic vás netěší, trápíte se, že jste v tom ty lidi musel nechat." ... Z toho všeho co tam ti vojáci prožili, by se musel zbláznit každý normální člověk. Tu bezmocnost, kterou tam museli prožívat si v sobě ponesou zřejmě už napořád. Nejpůsobivější válečný film jaký jsem kdy viděla. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMĚLI BYSTE CÍTIT VINU. NEMŮŽEME BÝT VŠUDE“...... /// Mise pro otrlé a důkaz, že Peter Kosminsky se pro točení dramat s britskými vojáky narodil. Další parádní lidský drama a hrůznej příklad nesmyslnosti OSN, a hluboce zakořeněný lidský zrůdnosti. V kontextu všeho zní opravdu název ,,WARRIORS“ náramně absurdně. Jako celá mise. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem hrdej na svou činnost v UNPROFOR. 2.) Libuju si v masových hrobech. 3.) Thx za titule ,,Charlie“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pomalé a devastujúce. Niečo na štýl Shake Hands with the Devil. Žiadne napínavé spielbergovské šok terapie so satisfakciou na záver - len brodenie sa mŕtvolami, všadeprítomná bezmocnosť a postupný psychický rozklad, sprvu tvrdých mladých chlapov. Po troch hodinách tejto depresie sa cítite, jak keby vám niekto dal facku cez celú hlavu. No a nakoľko máme dobu revizionizmu, keby toho masochizmu bolo málo, skočte po filme ešte na internet a prečítajte si, že to bolo vlastne celé správne. Alebo že sa to nestalo. Vy slniečkarskí vlastizradcovia! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bomba! Co Vám mám povídat...Válečníci sice nemají takřka tři hodiny, jako zde píší. Nebo jsem teda viděl jinou (dvouhodinovou) verzi, ale stačilo mi to k tomu, abych si dokázal udělat obrázek. Je to něco v tom smyslu jako Země někoho. Jenže ze strany vojáků OSN. Možná by kdekomu mohla vadit jistá šablonovitost, nebo fakt, že každá z malých epizod skončí stejně špatně a to nepočítám samotný konec. Jenže celková autentičnost je v tom filmu strašně cejtit. Vojáci OSN to tam tehdá absolutně posrali. Nedivím se, že v Chorvatsku je dosavadní problém s EU. Ty národy si tam vždycyk žili po sobě a vždycky si problémy vyřizovali podle sebe. Tady je vidět, že když se někdo někomu sere do písečku, tak to stojí za hovno. Dělá to celá EU, Amerika, OSN a Rusáci stejně tak. Ale menší národy stejně ostrouhaj a bude podle těch větších, včetně nás. O EU bych tu mohl povídat celé hodiny. Stačí se podívat do Chorvatska. Pamatuju ty časy, kdy se po silnicích prodávaly domácí sýry, domácí travarica....kde to je teď ? V prdeli, kvůli Evropský unii. Oni o ně zájem nemají. Vždycky tam žili podle svýho a vždycky jim to k radosti stačilo. To, že tam přišli během jejich osobní války vojáci OSN, tomu vůbec nijak nepomohli. Ještě z těch hrůz vojáci OSN zmagořili a zabíjeli doma ze šílenství. Tenhle film Vám to bez problémů a na tvrdo ukáže. Je dobře, že alespoň někdo těmto organizacím problémy dělá. Když to národ nedokáže. Takhle se to ukáže širšímu publiku a ono si časem uvědomí, kde jsou...když už v tý prdeli dávno dřepět nebudou. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Už když jsem viděl Hotel Rwanda, říkal jsem si, jakej smysl vlastně Unprofor má. Musí to stát hromadu peněz a efekt je v konečným důsledku stejnej, jako kdyby tam tihle vojáci nebyli. U Warriors je to stejný případ, jen se konflikt neodehrává někde v daleké bezejmenné části světa, ale kousek od nás. Jako ateista nikdy nepochopím, že se lidi mezi sebou dokážou zabíjet kvůli rozdílné víře. U filmu mně z toho bylo dost na blití hlavně v momentech, kdy film připomene, že byly brutálně vražděny i děti. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel především v kraji kolem Stráže pod Ralskem. První scéna příjezdu britských vojáků do Bosny byla natočena právě ve Stráži. Jako exteriéry byly také použity prostory bývalé základny Sovětské armády, též nedaleko Stráže pod Ralskem. Některé záběry vznikly také v ulicích města Český Dub a v obcích Loukov, Sezemice či Zábrdí. (Markuss)
  • Název Warriors je odvozen z pojmenování obrněného vozidla FV 510 Warrior, které se ve filmu objevuje. (Lucas87)

Reklama

Reklama