Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (152)

plakát

Bylo nás pět (1994) (seriál) 

Tohle je skvost naší kinematografie.

plakát

Café society (2016) 

Dobře to vypadá, má to dobrou atmosféru, ale je to takové nijaké. Nedokázalo mě to vtáhnout, neustále jsem měl pocit, že to sleduji z uctivé vzdálenosti, a že se ve filmu nic moc neděje.

plakát

Colette (2013) 

Co mi na filmu nejvíc vadí, je to, že tu jsou Němci, Češi, Poláci, Francouzi, Belgičani, Holanďané a Slováci a přitom všichni mluví česky nebo slovensky. Proč?! Byl by takový problém, aby každý mluvil svou řečí a doplnilo se to titulky? Filmu by to určitě přidalo na autentičnosti.

plakát

Čarovný kamínek (2019) (TV film) 

Fajn námět, celkem dobré herecké výkony a krásná příroda. Z toho přece musí být aspoň průměrná pohádka! To jsem si do včera myslel, ale tvůrci této pohádky mě vyvedli z omylu. Celá pohádka je taková nijaká, utahaná a nudná. Škoda, je to nevyužitý potenciál.

plakát

Černovik (2018) 

Slabší tři hvězdy, tři dávám jen proto, že mám rád knižní předlohu. Nepovedené převedení knihy na plátno. Úplně chybí vývoj postav, je to celé takové povrchní. A to jak ztvárnili Nirvánu to je zločin. Otevřený konec nechaný pro případné natočení Načisto.

plakát

Čertí brko (2018) 

No nevím politiku do toho tahat tolik nemuseli, toho má člověk na každém kroku dost. Určitě to nemuseli dělat tak prvoplánově, osobně dávám přednost když jé to ukryto v chytřejší satiře. Jinak čerti v hospodě nebo při útoku s falešnými rohy neměli chybu. Judit byla krásná, ale měli ji nechat radši mluvit slovensky nebo ji předabovat. Její výslovnost byla příšerná. Vetchý byl jako lucifer málo děsivý a autoritativní. Cinovi naopak role perfektně sedla.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Tohle je aspon podle mě nejvtipnější seriál vůbec. Britský humor je prostě na hodně dobré úrovni. Hlavně nepřemejšlet nad tim jestli děj není absurdní ( je a asi kvůli tomu je to tak neskutečně vtipný ). Seriál neztratil na vtipu ani po tom co byla nahrazena jedna z hlavních postav. Dabing je taky opravdu povedenej. Jen je škoda že nevznikl film...

plakát

Četníci z Luhačovic - Pytláci (2017) (epizoda) 

Je škoda, když už se ČT rozhodla investovat do historického seriálu, že nezaplatila i pořádného scénáristu. Pak by možná dostala víc než jen pěkně vypadající, ale úplně prázdnou krabici. Seriál má pěknou výpravu, ale bohužel to je tak všechno (aspoň v prvním díle). Na 80 minutovou stopáž to byla strašně jednoduchá zápletka. Bylo to zdlouhavé a bez atmosféry. Chybí sympatické postavy. Strašně mě rozčiloval ten velitel četníků, nechápu jak by mohl takový blbec vůbec někomu velet. Zedníčkova postava je trochu zajímavá, ale představoval bych si jiné pojetí čecho-němčiny, třeba něco ve stylu Milana Šteindlera. Zedníčkovi je špatně rozuměta navíc používá málo německých slov. A neustále nahánění kur.vy Kerekesový bylo trapný, nevím jestli to mělo být vtipné či dramatické, ale bylo to otravné.

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Tak tohle je lepší než jsem čekal. Chápu, že tenhle typ humoru není pro každého, ale mě to hodně sedlo a navíc mi to přijde na české poměry dost originální.

plakát

Dablér (2006) 

Je to příjemná oddychová komedie, která si drží své tempo po celou dobu nepůsobí vůbec nuceně a k tomu v tom hraje krásná Alice Taglioni. Celkově je to nadprůmerný film, dávám 75 %. Francis Veber ale natočil i lepší filmy.