Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mrtvý muž na posedu pod lesem. Byla to vražda nebo sebevražda? První epizoda nového seriálu přivádí dva kluky z četnické přípravky, Martina Lásku (R. Hájek) a Zdeňka Cmírala (M. Donutil ml.), na služebnu v Luhačovicích. Nově jmenovaný velitel Václav Stavinoha (R. Jašków) jim dává za vinu útěk eskortované poběhlice, a tak je okamžitě vyšle, aby sami ohledali mrtvolu pomocného hajného, která se před pár hodinami našla za městem na posedu... Můžete se tedy těšit na premiéru seriálu historických detektivek, které vám ukážou, jak vznikalo české četnictvo po první světové válce. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý diel a už zjavná veľká chuť byť novými Četníckymi humoreskami. Tie síce patria k mojim obľúbeným programom, na strane druhej nie som voči nim nekritický a uznávam, že niektoré časti sú fakt slabé, scenáre koľkokrát dosť biedne až jemne naivné a po vizuálnej stránke je to miestami tiež solídna slabota (Brno síce zbožňujem, ale proste to pôsobí poriadne, ehm... televízne). Četníci z Luhačovic sú na tom po vizuálnej stránke lepšie, dalo by sa povedať "filmovejšie". Postavy minimálne v prvej epizóde však ani zďaleka nie sú také sympatické, dobré a zaujímavé, ako v humoreskách, až na Pavla Zedníčka, ten je celkom fajn. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před tv premiérou prvního dílu nových Četníku jsem zahlédl na webu kritickou recenzi na tento nový seriálový počin. Zas nějakej "kritik", na to nebudu hledět, na nějakého pisálka. Ale, oh mein gott, tak slabé jsem to nečekal. Zda-li Pavel Zedníček paroduje cigány nebo němčinu zprvu není úplně jasné. Snad si trochu zvyknu (ale je to děsné), mohla by to být přece jen nejzajímavější postava, nepočítám-li Vicu hrající roli "chyť mě, když to dokážeš". Celé to bylo takové zvadlé a utahané. Místy hluchá a tápající místa, stejně jako četničtí novicové, kterým chybí charizma. Styl řešení-smetení případu ze stolu rychleji než Sherlock i přes evidentní indicie zločinu, mi přišlo až nesmyslné. Exteriéry a dobová výprava zdařilá. Humoru jsem moc neshledal a ta lámaná česko-rakušáčtina mi vtipná nepřišla. Toto není volné pokračování Četnických humoresek. Za první díl přísné jen 2*! 50% ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda příliš nepotěšila, ale ani neurazila. Problém vidím v tom, že hlavní postavy, četníky, hrají herci bez charismatu. Jeden vypadá jako Švejk a druhý je také blbec. Lepší herci mají jen vedlejší role. A proč zrovna tak zprofanovaný Čmaňa Zedníček mluví tou lámanou čecho-němčinou? Jeho repliky se nedají poslouchat, strašlivě mi trhají uši. Chválím dobovou výpravu. 50 % ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě četníci bavili. Trochu mi chyběla hutnější atmosféra specifické doby, ale jinak nemám prvnímu dílo co vytknout. Pytláci nesázeli na efekt, ale na přirozenost a jednoduchost, což mi v tomto případě docela vyhovovalo. A kupodivu mě bavil i Zedníček, kterého jinak nemám rád. Mile překvapil i Donutil mladší. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle to vypadá na pěkný krimiseriál odehrávající se na moravském východě v zajímavém období těsně po první světové válce. Zaujal zejména typově dobře obsazený Robert Jašków jako četnický velitel, který přes počáteční skepsi má finále případu pevně v rukou. Mimochodem, chudáci četníci, kteří se od své flinty nesměli hnout ani na krok. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Luhačovicích, Jimramově, nádraží Lednice, zámek Lesní Hluboké, Prostějov, zámek Lomnice, Jasenice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama