Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Need for Speed (2014) 

Na Need for Speed jsem dorazil s nulovým očekáváním, i když mé zaprášené srdce hráče doufalo, že se dílo Scotta Waugha povedlo. A myslím si, že povedlo :) Začátek byl možná trochu utahaný, ale poté se divák dočká jednoduchého děje, celkem sympatických postav a pořádné jízdy! Jsem rád, že se film trošku odlišil od Rychle a zběsile, ale zároveň mám pocit, že tvůrci si dějem uzavřeli cestu k nějakému navazujícímu pokračování. Možná mi trochu chyběla nálož soundtracků, ale zase vynikl zvuk motoru, který mě vždy naladí na tu správnou vlnu. Tři hvězdičky jsou nejspíše málo, takže to dneska dáme za 4*.

plakát

Křídla Vánoc (2013) 

Dostat mě do kina na český film je samo o sobě nadlidský výkon .. Každopádně neprohloupil jsem.. Film na mě ze začátku působil docela chaoticky, ale brzo jsem si v něm našel hlubší smysl, který mě donutil i k zamyšlení.. Není to dlouho co jsem ze zvědavosti dočetl knížku od Lorny Byrne, která se zabývá právě komunikací s anděly, takže to téma mi už nějaký pátek leží v hlavě a po dnešním dni asi ještě bude... Každopádně příjemný film, který na vás dýchne tu potřebnou předvánoční atmosféru..

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Půlnoční premiéra, skvělá parta a návrat do Středozemě, co víc si člověk může přát? Diváka potěší příjemný návrát známých tváří a míst. Po seznámení s účastníky výpravy, vás připraví na cestu píseň " The Misty Mountains Cold" , která tomu dodá tu správnou šťávu.. V češtině je však strašná ... Celý Hobit je místy vláčný a má spoustu chluchých míst, což ale zachranují nečekané střety s nástrahami Středozemě. Je to nejspíše úhel pohledu, ale já o zklámání rozhodně mluvit nemůžu .. Peter Jackson se pořádně vyřádil a jelikož se pomerně stryktně držel knihy, můžeme se jen s napětím těšit co "vyšmakuje" příště. A přece jen na závěr něco vytknu a to 3D zpracování skřetů, které mi až tak nesedlo.

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Možná si budete myslet, že jsem blázen, když jsem tento film navštívil v kině 3x v rozmezí jednoho týdne.. Poprvé vás film nadchne, po druhé dobré, ale potřetí už si řeknete "Co to sakra je?!" .. To, že Rychle a zběsile už dávno není o autech, na to už jsem si možná zvykl.. No, ale co jiného mohlo potkat rodinu zlodějů.. Když pominu skvělou hudbu, hlas Vina Diesela, který nikdy neomrzí a sexy rvačku v metru.. Tak vlastně není nic jiného co bych na filmu vypíchl.. Je to dlouhé, dialogy časem omrzí a celému filmu prostě chybí benzín a vůně rozpáleného asfaltu.. Také cítím, že tento díl měl jediný účel a prostě udělat upoutávku na ten sedmý díl, na který se většina lidí 100% podívá.. Jen si myslím, že tato série už se dávno vyždímala a jen tak ničím nepřekvapí.. Kde je sakra tuning, pouliční závody, policajti a všechno na čem tato série vyrůstala.. Brzo to bude jen ohromná reklama na různé automobilky s přibývajícími díly, až i Ordinace oproti tomu bude chvilkový seriál.

plakát

Wolverine (2013) 

Poslední dobou sedávám v kině sám, ale nikdy bych neřekl, že tomu bude i v případě Wolverina, kterého si vzal do parády režisér James Mangold. Hned v prvních minutách mě oslnila úžasná scéna nukleárního útoku na Nagasaki. Následně jsem se dokázal vcítit do Loganova osobního dramatu.. Hugh Jackman je prostě Wolverine tělem i duší. Ve filmu má neuvěřitelnou formu a všechny bojové scény působí neuvěřitelně skvěle. Část kdy se stane zranitelným má své kouzlo a mění film do té reálnější podoby. Možná skáču od pátého k devátému, ale jsem z toho filmu nesmírně nadšený a vlaková scéna, japonky a samotné Japonsko, to vše na vás prostě udělá dojem a pokud jste nového Wolverina ještě neviděli, tak s chutí napravit!

plakát

Škola života (2009) 

Jako fanoušek spisovatele Nicka Hornbyho, jsem tento film zvolil jako záchranu deštivého odpoledne. Snímek vás nechá nahlédnout do zašedlé Anglie, která v sobě ukrývá krásy umění a divokých večírků. Překrásně barevných ulic Paříže a života mladé dívky, které se otevře celý svět a nespočet kulturních možností. Velice mě potěšilo herecké obsazení, s tím že film si po celou tu dobu drží svůj styl a bez zbytečných klišé se dostane ke svému konci, který už tolik potlesku nesklidil.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Milovníci dobré whisky, jazzu, krásných aut, žen a pořádné porce oloa si přijdou na své... Kruté nadvládě gangstera Mickeyho Cohena se postaví můj oblíbený tichý protagonista Ryan Gosling, který se poslední dobou velice rád zapléta s podsvětím. Tentokrát však není sám a při ruce bude mít partu ostřílených hochů, kteří nechtějí skončit v propadlišti dějin L.A. Gangster Squad nabízí přímočarý děj .. no vlastně nelze od toho očekávat nic jiného, než přímočarou gangsterku, která od první minuty nabere rychlý spád a než se nadějete, budete sledovat titulky. Nerad porovnávám, ale ve srovnaní s Neuplatnými lehce zaostává..