Reklama

Reklama

Hrdinou filmu Need For Speed je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul). Ve snaze zachránit svou firmu a dílnu se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem (Dominic Cooper). Na obzoru je i dobrý obchod, jenže veškeré plány překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka. Tobey jde neprávem do vězení a podrazák Dino si dál jede jejich byznys jen na sebe. Po dvou letech se Tobey vrací z vězení. Rychlost má stále v krvi a je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu. Vydává se na neuvěřitelnou akcí nabitou jízdu, aby vůbec stihnul start. Před sebou má celý kontinent, jako nechtěnou společnost pak policii a kupu nebezpečných závodníků, které na něj poslal „jeho kamarád" společně s vypsanou odměnou. Všechno je proti němu, ale ve světě luxusních aut rozhoduje vedle ručičky na tachometru i odhodlání a vůle. (Bontonfilm)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (857)

choze 

všechny recenze uživatele

Aaron Paul vyměnil nelegální substance za nelegální závodění a výsledkem jsou RIVALOVÉ pro puboše, respektive RYCHLE A ZBĚSILE pro chudé. Bez scénáře, zajímavých postav a co hůř, bez jediné památné honičky (a že mají k dispozici opravdu luxusní stroje). Což je na závodní film tristní bilance. Jako oddechovej tupej akčňáček je to samozřejmě ok, ale kdejakej film s jedinou honičkou ji má lepší než tenhle, kterej je honiček plnej a ještě je natočenej podle světoznámé závodní série (a že jsme si na něj počkali hodně dlouho). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Naservírovať mi to v teen dobách smaženia NFS, som nadšený. Hernou poetikou presiaknuté a samotné autá sú o triedu vyššie než v sérii F&F. Lokácie parádne, skrátka road trip po amerických národných parkoch a mestách, akoby po leveloch hry. Postavy a logiku ale v žiadnom prípade neriešiť, viacej lame už to byť nemohlo. 130-minútová stopáž nevadí, film sa s ňou stáva najdlhším guilty pleasure mind-fuckom v histórii kinematografie. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Místo nadupaného filmu o závodění přišla do kin všední road movie s tím nejobvyklejším a nejpředvídatelnějším příběhem o odplatě a s nejobyčejnější romantickou zápletkou. Honičky a závodní scény mají celkem šťávu, všechno ostatní se ale utápí v beznadějné nezajímavosti. Postavám chybí charisma, filmu chybí nadhled, napětí i humor a snaha tvůrců o realističnost je po posledních dvou dílech ze série Rychle a zběsile jasným krokem zpátky. Zoufale mdlé a necool. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Sešlo se pár nezletilých nigga a řeklo si: "pojďte, přátelé, zahrajem si o tom takovou hru." Borci ze svého středu vybrali toho nejmladšího a poslali ho na emerickou obdobu Nürburgringu. No jasný - dle páně Laudy, narval meziplyn příliš drze a bodrý soupeř dokončil dílo zkázy. Po klukovi zbyly jen cihly, co měl přidělaný k botám, aby dosáhl na pedály. My to strašně žerem - takovej smutnej příběh ze života prostě jen tak nevidíš. Že? Naštěstí má tenhle ugrilovanej dárce orgánů brašuli, kterej umí pohladit fofrklacek o něco lépe a tak biják chytí druhý dech. Přes několik krásnejch záběrů na ubíhající krajinu a tři be be be betonový sloupy se dostaneme na závěrečný závod, který kupodivu pro těch pár, co vydrželi neusnout, skutečně vyvolá dojem z intra druhého dílu hry NFS. Brašule zastaví vytuněnou káru, vraha udeří džentlmentsky rukavičkami přes tvář a stočí to k majáku na konci světa a já říkám: "To mi polej záda vyjetým olejem!" Více kýčovitou slátaninu asi sotva v tuto dobu pohledáte, ale ty honičky aut za to možná i stojí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zkritizovat něco je snadné. Jenže Need for Speed nám nedává moc onoho diváckého prožitku. Už jen samotná zápletka nikoho nepřekvapí. Možná tak diváky, kteří byli naposledy v kině před patnácti lety. Zbohatlický synek, hodnej mechanik, potíže s bankou, ilegální závod, mrtvý kámoš, vězení a pomsta. Karty jsou rozdané. Jednoduchý děj nevadí, hlavně, když má to okolo spád a drive. Tady máme navíc skutečné kaskadéry, skutečná auta, moc digitálních berliček k vidění není. Díky bohu. Škoda, že to všechno působí nesmírně bezkrevně. A dvakrát škoda, že se nikdo nemůže opřít o kvalitní scénář, navíc nejedna scéna působí opravdu úsměvně (asi vede tankování za jízdy). Přitom je to úplně zbytečné. Divák očekává látku, které se podaří rozpumpovat jeho adrenalin. To mi nepřijde jako přetěžký úkol. Jenže tady je, navíc to trvá neúnosných 130 minut. Ohraných až běda. Hrdinové jsou nesympatičtí, infantilní, chovají se zvláštně a divákovi je prakticky jedno, jestli se za pár minut rozbijí o svodidla. V kině nám bohužel nikdo do ruky nedá ovladač, kdy se prostě rozhodneme, že si uděláme vlastní závod s vlastními pravidly. Musíme holt sledovat přitroublé hrdiny, kteří příliš netuší, jak se dělá oddechová zábava. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (32)

  • V závěru filmu se objeví i 6. generace Fordu Mustang, která v době uvedení filmu do kin nebyla v prodeji. (Adrai)
  • Pre potrebu snímky postavili filmári sedem verzii Fordu Mustang Shelby GT500, pričom každá slúžila k inému účelu. S niektorými sa len jazdilo, iné skončili v rukách kaskadérov. (Kadas97)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Epický Warcraft našel své hrdiny

Epický Warcraft našel své hrdiny

06.12.2013

Chvíli se uvažovalo o Colinu Farrellovi (dokonce se vyjádřil, že četl scénář a moc se mu líbil), ale nakonec bude hlavní hvězdou podle všeho Ben Foster. Jeden z nejlepších a zároveň nejméně… (více)

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

23.11.2013

Může se zdát, že spojení superúspěšné videohry a konceptu „uděláme to ve stylu Rychle a zběsile“ je zaručený recept na trhák. Rychlá kola a poletující rozervané plechy jsou pořád solidní lákadlo do… (více)

Reklama

Reklama